Зърнената сделка под въпрос заради Путин

Ердоган смята, че сделката не е сигурна
14 юли 2023 21:08, Стела Стоянова
30
Зърнената сделка под въпрос заради Путин
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин се съгласи да продължи зърнената сделка, която изтичаше идната седмица, съобщи Франс прес, позовавайки се на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Но Ройтерс цитира Ердоган, че няма сигурността това да продължи, по подобен начин реагира и "Дейли Сабах".

"Готвим се да посрещнем Путин през август и се договорихме за удължаване на Черноморския зърнен коридор", е казал Ердоган. По-рано днес бе съобщено, че Путин ще бъде в Турция на 22 август. До момента руските чиновници не са коментирали информацията.

"Ройтерс" цитира Ердоган така: "Както знаете, готвим се да посрещнем г-н Путин в Турция през август, и сме съгласни, че Черноморският зърнен коридор трябва да се продължи. Г-н Гутериш от ООН изпрати писмо на Путин. Надявам се, че с това писмо и със съвместните усилия - нашите и на Русия - зърненият коридор ще бъде продължен".

Още по темата

Според "Дейли Сабах" Ердогане казал: Придържаме се към общо мнение за удължаване на зърнения коридор.

Първоначално споразумението между Русия и Украйна бе сключено през юли 2022 г. с посредничеството на Турция и ООН. Според него може безопасно да се експортират по черноморски транспортни коридори украински зърнени храни, което дотогава бе невъзможно заради блокадата на украинските пристанища от руските военни. До сделката се стигна, след като стана ясно, че преустановяването на износа на зърно от Украйна (един от най-големите производители в света) води до глобална продоволствена криза.

Черноморската зърнена инициатива (официалното наименование на споразумението) бе за срок от 120 дни с възможност за удължаване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Ердоганзърнена сделка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Заради Зеленски , който никога не изпълнява договорките с Русия !
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това, което пишете, че Украйна храни света с жито, не е истина. Франция осигурява 5% от световния добив на пшеница и реално тя храни Средна и Западна Европа. Русия заема 7% от световния добив и тя изнася пшеница за Близкия Изток, Азия и Африка. Украйна произвежда 3,3% от световния добив и не е тя държавата,изхранваща света. Проблемът е, че Украйна реално спря чугунодобива,стоманодобива, а нейните заводи бяха най-големите в Европа,лозарството и производството на изкуствени торове силно намаляха.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ердо ще го бие *** клекна
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин вади ножове от гърба си всеки ден завалията. От към Турция Финландия или Швеция и много други които нищо лошо не са видели от него. Като например България или Македония и Албания и те барабар Петко с мъжете. Предателски работа както и да я погледнеш.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички евроатлантически страни се оказаха че са неофашиски. От това накак си много така ми е тежко. Не че либералната демокрация беше цвете. Но се надявах след нея да дойде по добро общество. А то се оказа че дойде фашизъм и култ към личността на Зеленски в качеството му на президент.
20
0
 
0
 
! Отговори
Км преди 9 месеца
Известно е,че брадвата на Ердоган не сече на едно и също място.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ердоган и Зеленски го раздаваха големи герои на срещата на Нато. Цялото им Двуличие е за сметка на Русия и останалите страни от региона. Който не разбира е не умен или лицемер. Как си паснаха само. Ердоган и Зеленски.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ердоган и Зеленски го раздаваха големи герои на срещата на Нато. Цялото им Двуличие е за сметка на Русия и останалите страни от региона. Който не разбира е не умен или лицемер. Как си паднаха само. Ердоган и Зеленски.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия няма интерес от тази сделка печелят само предателите и нацистите. Не виждам смисъл. Русия трябва да се опита да се държи достойно.
16
0
 
2
 
! Отговори
Лъжа! преди 9 месеца
Зърнената сделка е под въпрос заради неизпълнените подписани ангажименти от т. нар. цивилизован запад, които тупат топката, размпъават се и лицемерничат.Е66ават се с Русия и ония накрая се светнаха,че ги будалкат.Това е накратко. Има достатъчно инфо в нета,който не го мързи,нека прочете документите.Английския на повечето списвачи тук и без това е майчин,така че... :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Супер преди 9 месеца
БРАВО, СУПЕР! Да изнасят през Геемания
14
0
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 9 месеца
Гопожо, зърнената сделка няма да прдължи. Ердоган наруши дговорите с Русия а и Русия няма сметка от тази сделка. Тя е в полза на Турция и Украйна. стров Змейни е разрушен и пътя покрай него е несигурен. Русия няма да допусне турски военни кораби до своето крайбрежие.Ердоган е виновникът, след като пусна пленените фашисти, даде съгласието си Швеция да стане член на НАТО, с което Балтийско море става опасно за Руския флот. Ердоган ще изтрезнее, защото това е удар по турската иекономика.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бракът ми е нещастен заради Путин.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 7. Със същия успех можеш да замениш в текста си "Путин" със "САЩ". Щом те го правят всичко това, защо да не го прави и Путин?
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така и не разбрах от текста какъв е проблема с Путин.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Била под въпрос заради Путин? Айде бе, а нещо да споменете за факта, че нито едно от договорените задължения на Запада в тази сделка изобщо не беше изпълнено? Крадеца вика дръжте крадеца.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ердогане казал: Придържаме се към общо мнение за удължаване на зърнения коридор. Президентът Путин казал: Ще продължим зърнената сделка при условие, че руският интерес бъде изпълнен.
8
1
 
8
 
! Отговори
глодомор преди 9 месеца
Путин слага зърнени санции на Украйна както НАТО на Русия.
7
0
 
4
 
! Отговори
иво. преди 9 месеца
Тоя наивен *** наскоро хленчеше ,че само 3 % от зърното било получено от нуждаещите се страни. Останалото е за Европейските страни което се ползва за фураж тъй като например цените са много по високи произведените там. Същият *** казваше ,е въпреки обещанията на ЕС не са били снети санкциите за продажбата на Руското зърно . Сега отново обещали ,че ще разрешат само преди няколко месеца А.Меркел се хвалеше в Немската Телевизия как убедил Путин да каже на Янукович да не използва сила срещу мирните демонстранти в 2014 година . По късно как с Минские споразумения дали възможност на Украин
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заради Путин друг път лъжете като дърти циг.... И да не вие длъжен.