Без да коментира войната: Путин прие военноморски парад в Санкт Петербург

Той обеща руските ВМС да получат тази година 30 нови кораба
Обновена: 30 юли 2023 19:53 | 30 юли 2023 18:47, Красимир Ангелов
279

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин прие парад на бойни кораби и ядрени подводници в родния си Санкт Петербург по случай Деня на руския военноморски флот. Той обеща руските ВМС да получат тази година 30 нови кораба, предаде Ройтерс.

45 кораба, подводници и други плавателни съдове взеха участие в ежегодния парад, който е традиционна демонстрация на военна мощ, провеждаща се във Финландския залив и в река Нева в Санкт Петербург. Близо 3000 военни моряци взеха също участие в парада на сушата, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Руският президент, съпровождан от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от командващия военноморските сили адмирал Николай Евменов, инспектира с моторна лодка някои от корабите в Нева, преди да държи реч.

"Днес Русия уверено изпълнява мащабните задачи на нашата морска политика и последователно увеличава мощта на военноморските си сили", каза Путин.

"Само през тази година към флота ще бъдат прибавени 30 кораба от различен клас", допълни руският президент.

Днес той не коментира онова, което Русия нарича своя "специална военна операция" в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Четирима африкански държавни глави присъстваха на днешния военноморски парад, а пет други страни на този континент изпратиха свои представители, съобщи Кремъл.

Четиримата африкански държавни глави, присъствали на парада заедно с Путин, бяха лидерите на Буркина Фасо - Ибрахим Траоре, на Мали - Асими Гоита, на Република Конго Денис Сасу-Нгесо, както и на Еритрея - Исаяс Афеверки, посочва Франс прес.

Те бяха поканени на парада след приключилата в петък среща на върха "Русия-Африка" в Санкт Петербург, на която делегатите обсъдиха доставките на зърно и потенциални мирни преговори за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е след такива големи военни успехи.....само да не сбъркат да стрелят по свой квартал!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Само през тази година в състава на ВМФ на РФ ще влезат 30 нови кораби от различен клас", каза Презигентът Путин.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин се вижда очи в очи само с африкански лидери, което е нормално. Русия е като африканска държава по всички показатели. Единственото, което имат повече са остатъците от СССР под формата на бомби, ракети, атоми и т.н. Тази държава дори и сантиметър не е изминала от 1989 насам.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не пишете че руснаците превзеха Киев ?
13
8
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Джуджето вече нарушава българските териториални води в Черно море, след като е забранил сделката с украинското зърно, и руските военни кораби патрулират в български води, а от управляващите български институции няма никакъв отговор!И пак ли си мислите, че тази война не е наша и не ни засяга!???Агент Вини Мабулачи!ЦРУ!!!
12
2
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 9 месеца
То това си го имаше от 2014, за година и половина не постигна нищо друго.....и което вече се вижда че нищо и не може! Е все пак армията пооткрадна битова техника, на които останаха живи може да свърши работа...
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те руснаците пак ще се оправят! Жилава нация са!-:) Аз да попитам само,как върви Юруша демек ЗАПЕКА Украински на фронта??!-:)))
10
3
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 9 месеца
До Анонимен 17 И единствения самолетоносач Кузя го няма. Потънал в пристанището .
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Русия на съществува понятие "руските ВМС". Има ВМФ на РФ.
8
4
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 9 месеца
Асад е законният президент на Сирия, избран от сирийския народ...............голям мъж и голям патриот, не се предаде на външен натиск от западните служби и успешно освобождава държавата си от терористите - ислямисти от Ислямска държава и Ал-Кайда!!!Един от малкото световни политици, които не се подчиняват на глобалистите и масоните!!!
7
11
 
8
 
! Отговори
Русия преди 9 месеца
си постигна целите в Украйна, взе си Крим съвсем законно , с референдум, ДНР -Донецк и ЛНР - Луганск са самостоятелни държави и не са под контрол на Киевската хунта............Русия контролира около 20 % от територията на Украйна..............на мен ми се струва доста добро постижение за руснаците!!
6
5
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 9 месеца
Кое му беше законното на Асад?
5
5
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
Страхотни гости. И те свят да видят.А къде се "приятелите " Си Дзин Пин и Ердоган ?Какво падение на Путин . Изпусна питомното , сега гони дивото.
4
5
 
7
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
За да има мирни преговори между Русия и Украйна, Кремъл поставят условие на украинската държава да приеме новите реалности и да се откаже от анексираните територии!Утре същото нещо може да се случи с всяка по малка страна по света, ако бъде нападната от по-голяма и по-силна страна!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 7 Явно си доста неук по география. Вземи научи къде са границите на донецк и луганск ... и после виж къде е фронтовата линия в момента. Това което взеха 2014г половината вече е загубено. Скоро и другата половина.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Две дъртии гимии виждам на снимката ,които съсипаха целия руски народ за деситилетия напред.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хм, безаналоговият последен писък на модата Курск дали е на парада, или? А МАсква? Или? Знам ли вече. Безаналогови торпеда Посейдон дали има? Или само картонени макети? А Сармат разположи ли се, има ли 1 произведен брой или само картонената мостра парадна?