US-посланик: Русия да не използва храната като оръжие

Тя унищожава украинския износ за сметка на животите на милиони хора
Обновена: 4 авг 2023 21:30 | 4 авг 2023 21:20, Стела Стоянова
345
US-посланик: Русия да не използва храната като оръжие
Снимка БГНЕС, архив

Русия трябва да спре да използва храната като оръжие, да спре жестоките си действия и да разреши доставката на зърно и храни, от които зависят животите на милиони хора, каза американският посланик в Сърбия Кристофър Хил пред днешния брой на вестник "Политика".

Той заявява, че Русия унищожава украинския износ на храни за сметка на нуждите на хората по света, пише БГНЕС.

Според него Русия се е оттеглила от Черноморската зърнена сделка в момент, когато светът е изправен пред голяма продоволствена несигурност.

„Но това не ѝ е достатъчно, тя е унищожила физически силозите за зърно и друга инфраструктура на украинските пристанища, от които се изнася зърно“, каза той.

Още по темата

Хил посочи, че докладът за глобалната хранителна криза за 2023 г. изчислява, че 258 милиона души са засегнати от остра продоволствена несигурност и се нуждаят от спешна помощ, въпреки че Русия твърди обратното - че повече от половината хранителни продукти и две трети от пшеницата са обхванати от споразумение.

„Именно затова външният министър на Кения нарече излизането на Русия от споразумението "нож в гърба", добави Хил.

„Докато от една страна Русия блокира доставките от Украйна, в същото време тя свободно продава рекордни количества от своето зърно, а ООН улесни износа на храни от Русия в сътрудничество с частния сектор, както и със САЩ, ЕС и Обединеното кралство, за да смекчи евентуални обвинения, и нашите страни публикуваха насоки за освобождаване на руския износ на храни и торове от санкции“, обясни Хил.

Американският дипломат напомни, че САЩ не са наложили санкции върху износа на руска селскостопанска продукция заради ангажимента към глобалната продоволствена сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво прави украинското зълно у нас? Спасява ни живота?
286
0
 
2
 
! Отговори
аха преди 9 месеца
Стига са ревали американците и тоя американски посланик.............САЩ като разбиха и унищожиха Сирия, Либия, Ирак, Афганистан и още доста държави........................заедно с Англия и Франция...................не реваха
285
0
 
0
 
! Отговори
аха преди 9 месеца
Стига са ревал тоя американски посланик.............САЩ като разбиха и унищожиха Сирия, Либия, Ирак, Афганистан и още доста държави........................заедно с Англия и Франция...................не реваха!!
284
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На война като на война.........всички средства са позволени!
283
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прочетох само заглавието щотонали разбирате. USA да не ползват оръжията като оръжие. Щото всички знаем
282
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
раша продава рекордно облекчени от САЩ и Кралството...и путин иска още,рекетира САЩ и Свободният,като спира украинският износ и руши складове и инфраструктора?!по Чембърлейн няма начин,да преговаряш и вярваш на...хИтлер е глупост!!!кога ще си научи Света ни уроците???или убиваш хИтлер...или нахлува в домовете ви и убива децата ви!!!такава е реалността...ядрена...ОК...СЪР!!!
281
2
 
0
 
! Отговори
георги преди 9 месеца
Това кой го пита
280
2
 
8
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Веднага, след като фАщ спре да използва лошо обучената си армия от 18 годишни зле подготвени гимназисти ,за да си играе на война , и винаги да губи. Не е лесно да ти победят армията козари и 7 г с автомати в Афганистан и да бягаш , забравяйки си цялото въоръжение. Нищо, ако кажете, че Тръмп е виновен, може и да мине, а може и да не мине. Много страх в кРаварника.
279
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялата плеяда руски олигарси от бандата на Путин-Милер,Дерипаска,Османов,Ротенберг,Аген, Алекперов,Абрамович(няма и един руснак), милеят и плачат за средностатистическия българин!
278
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И къв е тоя посланик който има правото да казва какво Русия трябва да прави или да не прави?
277
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сички кораби на Украйна трябва да бъде унищижени че заплащват руските. Украйнския износ заплашва и бг износа.
276
3
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 месеца
До ХАХАХАХАХАХА --Дженди ,защо не си на разходка бре?Може би чакаш някой евроцент за кафенце?Семейството ти сигурно е от безполови джендъре като теб самия...
275
3
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 9 месеца
Краварския посланик може да казва само на такива прислужници като нашите марионетки!!!ФАЩ са световен агресор и заслужават да бъдат наказани за милионите жертви по Света ,в последните 75 години.Краварската наглост е безкрайна.Във фашистка Уссрайна война нямаше да има НИКОГА , ако не бяха платените прислужници на ФАЩ!Целия Свят мрази краварите.Българите също.Ние помним бомбите над София ,Враца и още 140 населени места.Българските политици -НЕ!Вън краварите от България!
274
8
 
3
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 9 месеца
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
273
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В случая за какво е излъгал Путин. Точно Запада наложи санкции на руския народ който и без друго е един много изстрадал народ и точно ти си написал това по долу за пари което е абсолютно недостойно меко казано.
272
10
 
5
 
! Отговори
Путин лъже преди 9 месеца
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
271
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето за това е - три международни консорциума с американски капитал станаха най-големите купувачи на земя в Украйна. Според Australian National Review три мултинационални компании са закупили общо 17 милиона хектара земеделска земя, което представлява 28% от обработваемата земя във воюващата страна. Трите гиганта са Cargill, DuPont и Monsanto. А сега се замислете защо реват да се продава зърно от Украйна
270
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Кой им разрешава на тези н гли американски посланици да се изказват като последна инстанция? Чий го търсят в Европа?
269
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалка картинка ти нямаш семейство защото човек със семейството не би написал "рушлямистански" трролчета, каквото и да значи това. Не ти ли идва на им че хора които са на различно мнение не е задължително да са трролове или русофили. Твоя речник не предполага да имаш семейство но яко имаш много жалко за децата. Ти си отрицателен .
268
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На война като на война....................всичко е позволено!