"Хюриет": Путин ще посети Турция в края на август?

След срещата Ердоган заминава за САЩ
Обновена: 7 авг 2023 13:16 | 7 авг 2023 13:16, Стела Стоянова
44
"Хюриет": Путин ще посети Турция в края на август?
Снимка БГНЕС, архив

Очаква се руският президент Владимир Путин да посети Турция през последната седмица на август, пише днес турският в. „Хюриет“, цитиран от БТА.

Дирекцията по комуникации към турското президентство съобщи след състоялия се миналата седмица телефонен разговор между турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и Путин, че турският президент се е договорил с руския си колега за скорошното му посещение в Турция. Два дни по-късно Ердоган заяви, че датата за визита на Путин в Турция не е определена, но тя може да се състои през август.

В статия на известния турски коментатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ днес пише, че се очаква визитата на Путин в Турция да се състои през последната седмица на този месец.

След разговорите с Путин се очаква Ердоган да замине за САЩ за участие в Общото събрание на ООН (през септември). В САЩ се планира двустранна среща на Ердоган с американския президент Джо Байдън.

Още по темата

В статията на в. „Хюриет“ пише, че в дневния ред на разговорите между Ердоган и Путин в Турция ще бъдат редица въпроси, основният от които ще е вариантът за възобновяването на действието на споразумението за износ на зърно от украински пристанища, след като миналия месец Москва преустанови участието си в сделката.

Предвижда се Ердоган и Путин да обсъдят още засилването на търговията между Турция и Русия, както и отношенията между Турция, Азербайджан и Армения и вариантите за отваряне на Зангезурския коридор.

Сирийският въпрос също ще бъде сред темите, които двамата лидери ще дискутират. Очаква се скорошна цялостна нормализация на отношенията на Турция със Сирия, които да бъдат издигнати на ниво държавни глави, пише „Хюриет“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Шамар за Ердо преди 9 месеца
До писдоса "toti":Анкара все още не е направила официално изявление за причината на "зърнената" експлозия в пристанището Дериндже, в резултат на която бяха повредени 13 от 16 асансьора. Въпреки че събитието, меко казано, не е обикновено и дори с много неприятна миризма, напомня за факта, че дори в периода на "зърнената сделка" от различни източници руското разузнаване е получило информация за доставка на оръжия за Украйна през "турския коридор".
38
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Путин ЯКО ГО ЗАКЪСА ,защото всички пазари които може да прави са ПРЕЗ ТУРЦИЯ ЗА АЗИЯ ,а там Турчина може ДА ГО ЦАКА как си иска и ще му се наложи ЯКО ДА ПЛАЩА за да мине през ДАРДАНЕЛИТЕ !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще иде, да, едни момчета от базата Инджирлик ще бъдат делегацията по посрещането.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Пyтитo отиде в Турция, почвам да карам Москвич. )))))))))
35
2
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
До Анонимен 31: Путин е излизал извън Русия не веднъж през тази година. А щом Ердоган го е поканил, ще му гарантират сигурност. Така се прави, това е дипломация, а не футболен мач с бой между агитки.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо ни баламосват. От къде на къде Хюриет ще бъде цитиран като инфо източник за руския Президент, а не Руските държавни медии. Явно се готвят да опоручат цялата идея за среща м/и Ердоган и Путин.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
31 г...а..н..ь..о,на.чужд гроб не плачи.
32
2
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 9 месеца
До До авторката 30 ,,Това е потвърдено от говорителят на Кремъл Песков.......,,, ХА,ХА,ХА че то на тоя ПЕСков от всички 2 казани думи 3 са лъжа.
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин не е луд да излиза извън Русия. В Турция ще го убият още първия ден, както и навсякъде другаде по света. САЩ само това чакат.
30
2
 
4
 
! Отговори
До авторката преди 9 месеца
Това не е потвърдено от Кремъл. Освен това Ердоган звъни на Путин от две седмици и....Никой не вдига. Това е потвърдено от говорителят на Кремъл Песков като той добави че АКО има някаква среща тя ще бъде уредена по дипломатически канали и вероятно ще бъде в Москва а не в Турция. Истанбул бей може да нарежда на Зеленски да се яви в Долма Бахче но на Путин едва ли. Изглежда някой ще усети много болезнено края на Зърнената сделка освен Украйна разбира се и това няма да са страните от Африка. Четете
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диктатори от всички страни - съединяват се
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха хааай..Султанът е привикал дребния мушмурок на килимчето.Ще има Чаламбааа...
27
1
 
4
 
! Отговори
реакцията на Путин преди 9 месеца
Ха-ха-ха...надееежда...говеееждааа....
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Шъ ходи защото е зависим от Турция" --- Толкова е зависим, че преди няколко години Ердо причакваше Президента Путин край вратите на тоалетните на международните срещи, в които участваха, за да му иска прошка.
25
1
 
2
 
! Отговори
таварищ паПутин преди 9 месеца
Альоууу...Турцияяя...ждите меня я иду...тия дни около Нова година...
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Да беТурция е изцяло зависима от долара
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През коя година?
22
1
 
2
 
! Отговори
Путин към Ердоган преди 9 месеца
Баня няма да има ! Заминавай за САЩ !
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Двойникът на лyдото джyдже ще посети Турция... За съжаление...
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Турция не се управлява от посолствата.