Поредни два дрона бяха свалени край Москва

Русия обвини Украйна
Обновена: 9 авг 2023 07:43 | 9 авг 2023 07:35, Нели Христова
64
Поредни два дрона бяха свалени край Москва
Снимка: БГНЕС

Два украински бойни дрона, насочили се към Москва, бяха свалени, съобщиха руски официални лица, което е последният случай от вълната от атаки с дронове, насочени към руската столица, предаде АФП.

Опитът за нападение идва ден след като броят на жертвите от ударите по източния украински град Покровск нарасна на девет.

"Беше регистриран опит на два бойни дрона да налетят към града. И двата бяха свалени от противовъздушната отбрана", заяви кметът на Москва Сергей Собянин в Телеграм.

По думите му единият дрон е свален в района на Домодедово в южните покрайнини на града, а вторият - в района на Минската магистрала, западно от столицата.

Той заяви, че службите за спешна помощ са на място.

Руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е направила опит за атака с помощта на безпилотни летателни апарати.

"Противовъздушната отбрана е унищожила два безпилотни летателни апарата", заяви министерството, като добави, че не се съобщава за жертви или щети.

Ударите са поне третата атака в близост до Москва в рамките на една седмица, като според руски официални лица украински безпилотни самолети са свалени в неделя в Подолския район в покрайнините на столицата и в понеделник - близо до Калужката област.

До поредицата атаки през последните месеци руската столица не е била обект на нападения по време на конфликта в Украйна, който започна преди повече от година.

На 30 юли украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че "войната" идва в Русия, като мишени ще станат "символичните центрове и военни бази" на страната.

Неотдавна офис блок в главния бизнес район на столицата беше ударен два пъти в рамките на няколко дни от отломки от свален дрон.

Свалянето на дроновете в близост до Домодедово в Москва и магистралата за Минск става ден след като Русия обяви, че е извършила ракетно нападение, което според нея е било насочено срещу команден пункт на украинската армия в източния град Покровск.

Двете ракети - изстреляни в разстояние на 40 минути - са нанесли щети на жилищни сгради, хотел, сафари, магазини и административни сгради.

Най-малко девет души са загинали при нападението, а 82-ма са били ранени, включително две деца, заяви Зеленски във вторник.

Твърдението на Русия, че целта е бил команден пункт, е "абсолютна лъжа", заяви пред АФП говорителят на оперативното командване на Източна Украйна Сергей Черевати.

Покровск се намира само на 40 км от източната фронтова линия, където Москва твърди, че печели позиции и отблъсква украинските атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
русофили фосили или с другги думи, археологически изкопаеми, нещо като скелети на динозаври... не може да им се помогне... Ако акъла беше КУРдаИМгоНАЧУКАШ, ама не е...
58
1
 
1
 
! Отговори
ВСУ методично чисти преди 9 месеца
света от руски терористи
57
4
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 9 месеца
Русия нищо не е сваляла. Над цяла Москва работи радио заглушаващи сигналите устройства и дроновете падат като круши в момента в който им влезнат в обсега. Проблема е че като падне над някоя зграда в крайните Московски квартали западната пропаганда го изкарва все едно са атакували сградата
56
0
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Раша си го нахендри огромен. В момента най правилното решение е да бягат далече. Обаче то се иска ум да го измислиш.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бой, бой и пак бой по рашляцията! Само така!
54
3
 
7
 
! Отговори
блицкриг преди 9 месеца
Това какво са ''свалили'' съобщават, а това което удари завода за военна оптика в Сергиев посад край Масква не го съобщават.
53
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Днес са ги свалили,утре отново БУУУМ в "Москва Сити".Видя се,руската ПВО е калпава.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Да продължават! Атаките към москва и руските територии като цяло трябва да се засилят.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДОЛУ РУСИЯ! ДОЛУ ПУТИН! ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ ОТ КГБ!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко е! Трябват още удари, най-добре с ракети. Русия трябва да бъде смазана!
49
2
 
6
 
! Отговори
До Случаен минувач преди 9 месеца
Хъм, значи викаш 1932г а? Еми добре де аз ше попитам а 1922г за нея нещо да кажеш? А 1923г за нея? а 1924г за нея? А 1925 г и за нея да споменеш нещо! Бе това което пишеш за Украйна е толкова НЕ вярно! Но нека да се направя, че е вярно! та другаря ленин стожера на всичко което е сега рашисан, дори той решава, че Украйна не е руска и прави отделна държава! Та ти сега се опитваш да кажеш какво, че Украйна принадлежи на рашистан ли или пак се обърка?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Случаен минувач, много си прзд другарю, масовия убиец Коба е наредил да се иземват и семената на ураинците. Някакво опрадание ще съчиниш ли за това? В следствие, масово не са сяли и нивите са пустеели докато са измели от глад. Рашизма е пъти по-лош от фашизма, но иронията е, че само последния е забранен.
47
7
 
2
 
! Отговори
ешче не вечер преди 9 месеца
Довечера да видим колко 150% ще прехванат урките от дроновия тенис!
46
0
 
2
 
! Отговори
И Ганьо преди 9 месеца
е криел овците,когато е минавал султанският бекир за 10-тък,уви не толкова заради глад
45
0
 
1
 
! Отговори
Истината???? преди 9 месеца
Що е то? Всяко нещо е истина независимо какво и от кой е казано,тогава,когато е прокарано през ухото на иглата на морала
44
8
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
До 42Истината винаги има две страни. Да, Сталин е диктатор, избил страшно много хора. Но още тогава, през 1932 реколтата била много слаба и годината се случила много неплодородна. Украинските кулаци почнали да си крият житото, макар че по едно време правителството на СССР се било съгласило да им го плаща дори на международни цени. И тогава диктаторът (на един диктатор малко му трябва) издал заповед: Насилствено отнемане на житото! Който се съпротивлява - депортация в Сибир или разстрел!
43
2
 
3
 
! Отговори
Случайно ли? преди 9 месеца
Не ми вкарвай в устата думи които не съм казвал! Ще ти отговоря така,дано да стоплиш. Др.СТАЛИН по сходна схема ликвидира над 300хиляди ГРУЗИНЦИ
42
0
 
4
 
! Отговори
Ммм.да,нали преди 9 месеца
Еми няма как да правиш кралство от 5 нации с помощта на оръжието и да не си платиш един ден за болния шовинизъм
41
5
 
5
 
! Отговори
До Случаен минувач преди 9 месеца
Значи викаш, така случайно, поради описаните от теб причини другаря сталин ръководител на русия тогава избива над 10млн Украйнци! в годините от 1922 до 1932 Щото както и тогава така и сега Украйна не е рашистан и никога не е била! Това ли искаше да кажеш или пак се обърка? :)
40
2
 
3
 
! Отговори
Аиде казвай преди 9 месеца
Бандера е отроче на политиката на Сталин спрямо територията населена с украйнци(планомерно варварско и бежалостно умъртвяване на 5-7 МЛН. човеци).