Отказваш да се биеш за руската армия - отиваш в затвора

Близо 100 войници седмично получават присъди
31 авг 2023 22:30, Нели Христова
455
Отказваш да се биеш за руската армия - отиваш в затвора
Снимка: БГНЕС

Двама руски войници бяха вкарани в затвора заради отказ да се върнат на фронтовата линия в Украйна, съобщи Министерството на отбраната на Обединеното кралство (МО).

В актуална информация от разузнаването, публикувана в Twitter, министерството каза, че двамата руски войници са били осъдени да излежат най-малко две години в наказателна колония от военен съд защото са отказали да се подчинят на заповеди да се върнат на фронта в Украйна.

Това се случва, след като руската независима медия "Медиазона" съобщи, че Русия осъжда близо 100 войници седмично за отказ да се бият.

Министерството на отбраната прогнозира, че "ще има приблизително 5200 присъди годишно за отказ да се бият", ако тенденцията продължи. Високият процент присъди демонстрира "лошия морал" и "нежеланието" руснаците да се бият в армията си, на мнение са от британското МО.

"Отказът да се бият вероятно отразява липсата на обучение, мотивация и силни стресови ситуации, пред които са изправени руските сили по цялата украинска фронтова линия", допълват от там.

Министерството на отбраната обаче казва, че е вероятно Русия да смекчи загубите, като "изпраща маса от лошо обучени войници на фронтовата линия".

"След частичната мобилизация на Русия през септември 2022 г. Русия адаптира подхода си към войната, като използва чиста маса за настъпателни и отбранителни операции", твърдят от МО.

През септември 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация на 300 000 военни резервисти за войната в Украйна. Призивът накара стотици хиляди мъже да избягат от страната. Изходящите полети бяха пълни и съседните страни получиха голям приток.

Скоро след това Путин затегна наказанията за дезертьорство и отказ да от влизане в армията, правейки престъпленията наказуеми с до 10 години затвор или 15 години за доброволно предаване на вражеските сили.

Но нарушителите за първи път могат да бъдат освободени от наказателна отговорност, "ако са взели мерки за освобождаването си, върнали са се в поделението или на службата си и не са извършили други престъпления, докато са били в плен", според новия закон.

В рамките на седмици след увеличаването на броя на руските военни, началниците от отбраната на Обединеното кралство заключиха, че много от новомобилизираните войници са били зле оборудвани, вероятно с оръжия в "едва годно за използване" състояние.

По-рано тази година Министерството на отбраната предположи, че руските войски използват лопати за ръкопашен бой в Украйна поради недостиг на боеприпаси.

При последното развитие на войната на Путин в Украйна най-малко четири от руските военнотранспортни самолети бяха повредени, след като Украйна предприе най-голямата си атака с дрон на руска земя от началото на инвазията.

Транспортният самолет Ил-76 беше повреден, след като дронове удариха летище в западната Псковска област, разположена на 660 км северно от украинската граница и близо до границите на Естония и Латвия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още по темата: армияРусиявойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
3
 
7
 
! Отговори
MIT преди 8 месеца
защо е толкова технологично изостанала тая русия бе???
323
7
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 8 месеца
Освободихте ли гуу Крим? Резервирала съм си хотел от една година на Крим! Руски хотел :)
322
0
 
2
 
! Отговори
Кво става пичове преди 8 месеца
Освободихте ли Крим вече? Санирав обеща Лято 2023 на плаж в Крим!
321
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво стана с контраофанзивата, комай отбивате темата вече
320
3
 
5
 
! Отговори
Путляната преди 8 месеца
За *** човешкия живот няма значение, и 5 милиона руснаци да умрат до края на войната пак ще спи спокойно в бункера заровен дълбоко под земята че е заграбил богатите на ресурси източни територии на Украйна за него и обръча му от олигарси
319
2
 
4
 
! Отговори
333 преди 8 месеца
ВПН а не замества образованието ;)
318
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ехооо неудачници, не го ли победихте тоя Путин вече бе ахахахахаха
317
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
изостанала руска к ,*04ина!!
316
5
 
3
 
! Отговори
333 преди 8 месеца
Ох Боже, сложили ви плюсчета мирите кравари! Не знаят как се казва валутата в милата им Украйна :)
315
7
 
2
 
! Отговори
333 преди 8 месеца
Копийка е украинската стотинка бе кравари надри скани и необразовани :)
314
2
 
9
 
! Отговори
NVidia преди 8 месеца
новия Москвич как е?а руския айфон кога ?!;телевизори научиха ли се да правят, ???а перални ?!; миZзерници!бу ха ха
313
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А как е курса на копийките към долара?!! $$$$$__ха ха ха
312
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
как е курса на копейките към долара?!! $$$$$__ха ха ха
311
13
 
2
 
! Отговори
До този самотен преди 8 месеца
Кравар с ВПН..когато манипулацията на лайкове е последното което ти е останало- ти си загубил!
310
14
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
Путин когато прави частична мобилизация остави границите отворени! Хиляди напуснаха държавата, който не иска да се бие ..вратата е отворена! В Украйна границата е затворена за всички мъже от 16 ( деца?!) до 60 години ..Ако нямаш 10 000 долара да се откупеш те отвличат от пред училището на сецата ти докато ги взимаш..и те хвърлят в месомелачката!
309
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
руски и .д .и о*т .и!разрушиха си държавата!
308
12
 
5
 
! Отговори
срамота преди 8 месеца
"Руските войници се биели с лопати ,поради недостиг на боеприпаси" ,според автора на тази по.м.ия , укрофилката Н.Хр. Значи съвсем скоро укропите ще победят и няма смисъл да им пращаме БТР и снаряди.Колко ли платен/заблуден/невеж трябва да си ,за да напишеш подобно нещо?
307
13
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
Преди ден -два Зеле Наркомански цви.леше ,че негодните за служба усраинци са се увеличили над 10 пъти през тази година.Явно подлите укропи се правят на болни ,вместо да бранят фашистката си бърлога.В Русия тези номера не минават.
306
13
 
5
 
! Отговори
Кибик кибиков преди 8 месеца
Двама осъдени казали британците ама иначе били по 100 на седмица. Туй ми звучи като 100 те войводи на Тато. Нека има народа! Жалко чее с такива изсмукани от пръстите на краката статийки плачевното ни положение на фронта не се променя. Трябваше вече да сме на морето и Крим да сме блокирали. Само гори украински трупове и наша натовска техника. На клетите русначета вече ти карат с противогази да стоят в окопите щот вонтта от необраните украински трупове е огромна. Може това да оръжието на победата!
305
12
 
5
 
! Отговори
А в САЩ пък преди 8 месеца
Демокрацията толкова процъвтява, че дедо Байдън трябва или да използва съдебната система да отстрани политическия си опонент Тръмп или да го убие :) Защото инак ще загуби изборите Все свръх демократични методи за победа ;)