Руски войник се жалва на майка си: Щом се върна, ще изгоря паспорта си

Той е разочарован от случащото се на фронта в Украйна
14 окт 2023 23:00, Нели Христова
283
Руски войник се жалва на майка си: Щом се върна, ще изгоря паспорта си
Снимка: БГНЕС

Руски войник се закле да изгори паспорта си и да приеме американско име заради разочарованието си от войната в Украйна, според предполагаем телефонен разговор, прихванат от украинските военни.

В запис на разговора, публикуван от Украинската дирекция за военно разузнаване (ГУР) миналата седмица, войникът се оплакват на майка му, че Русия "дори не може да осигури горски пояс", според превод, публикуван от The Kyiv Post в сряда.

В обаждането майката на войника съобщава на сина си, че е "обсъдено нещо тайно" за "пробив до някъде" по време на "срещи с Путин и Съвета за сигурност". Тя казва, че "няма абсолютно никакво доверие в техните думи".

Майката на войника казва, че руските медии твърдят, че град Купянск в района на Харков, който Украйна си върна по време на успешната си контраофанзива през септември 2022 г., скоро ще се върне в руски ръце. След това тя пита сина си дали руската армия "наистина се нуждае от Купянск".

"Ние дори не можем да осигурим горски пояс тук, а те все още искат да си върнат Купянск", отговаря войникът.

След като беше информиран за нахлуването на руска територия от проукраински групировки и за плановете на Съединените щати да изпратят танкове Abrams на бойното поле, за да подпомогнат военните усилия на Украйна, войникът каза, че се надява да прекъсне връзките си с Русия след края на службата си.

"Когато се върна, ще изгоря този руски паспорт, ще сменя фамилното си име - ще забравя всичко", казва той."Ще си дам английско или американско фамилно име."

Майка му въздъхва и отговаря: "Да, и аз съм съгласна".

Времето на предполагаемото обаждане не е ясно, въпреки че планът за САЩ изпращането на танкове Abrams в Украйна беше обявено за първи път през януари. Newsweek не е в състояние независимо да провери автентичността на обаждането или неговото съдържание.

Записът от миналата седмица далеч не е единственото телефонно обаждане, за което се твърди, че включва оплакванията на руски войник по време на разговор със семейството. ГРУ  пусна няколко подобни призива към обществеността по време на близо 20-месечната война.

Миналата седмица аудио от предполагаемо обаждане, пуснато от ГРУ,  разкрива войник, който признава на жена си, че е фалшифицирал видеоклипове от фронтовата линия, за да убеди руските военни лидери в успеха на бойното поле, който всъщност не се случва.

"Аз също съм записвал бикове*** на камерата на телефона си... но това е игра", казва войникът, според The ​​Kyiv Post. "Облякох всички, поставих ги на позиции и минах през окопите, крещейки "по дяволите" невероятно всички се бият."

В предполагаемо обаждане, публикувано от ГРУ през август, руски военнослужещ информира майка си, че московското военно ръководство е казало на войниците, че "лудата ситуация" на войната е "тук, за да остане" до 2026 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 6 месеца
До многоИЗДУХАНИчерепиМного правилно - щом правят така Израел да избият още хиляди жени деца и мъже.
209
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съчинение разсъждение... Какво казал руски войник на майка си. Това сериозна статия ли е? Или чиста пропаганда?? Войници на фронта почти 1 милион всеки със свой опит своя глава и свои мисли. Сигурен съм че има такива и които се самоубиват - само за да не идат на фронта и не само от едната страна на конфликта
208
2
 
2
 
! Отговори
многоИЗДУХАНИчерепи преди 6 месеца
Девиз на огромните оръжейни държави: Колкото по зле за другите, толкова по добре за нас ! Те обучават и поддържат тероризма и подпалват войните ! След 2014 г. под Газа са прокопани стотици километри тунели, складове за продоволствия и оръжия, джамия, Команден пункт на Хамас точно под Болницата на ООН. Там се крият терористите заедно със заложниците. Оръжие доставят между пратките с хуманитарна помощ ! Европа ги финансира ! Защо и докога ще търпим да ни правят наИДИОТИ ???
207
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
I ste si vseme ukrainski misurki njmali kvo da pischete veze
206
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хахаха по голем таnuзъм не бях чел скоро, забравил е само и че ще си смени вярата и поля, и да не забрави да си купи тампони от там че по ефтино
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От не съвсем ясния разговор става ясно, че не всички са у дома в главата на войника. Искал американско име? Да се предаде, ще му дадат. Искал след войната да гори паспорт? Защо не го гори сега? Всичко по окопите било трагедия и показуха. И да е така, защо контранаступа не се случва, а Русия, обратното, настъпва? Защо няма клипове на предаващи се руснаци, а обратното, има с предаващи се украинци?
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
човекът ще си гори паспорта, но къде ще запише американското си ново име?
203
4
 
7
 
! Отговори
The ​& преди 6 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
202
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПЪЛЕН ФЕЙК !
201
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
то пак и един паспорт
200
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
прав е
199
6
 
9
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
Бедна фантазия на писарушката но За малко пари толкоз писане.
198
2
 
6
 
! Отговори
Зелю Белопрахов преди 6 месеца
Всичко написано по горе е 100% истина!!
197
2
 
7
 
! Отговори
Bad Face преди 6 месеца
Както е казал вчера на среща с журналите моят любимец Зеленски: "Красти можна, писати про це не можна!"Това и трябва да бъде слогана на нашият парламент докато там е пренаселено с елементи на сглобката!!!За тези които не разбират украински ще преведа: "Можете да крадете, но не можете да пишете за това!"
196
3
 
14
 
! Отговори
От гру преди 6 месеца
Американците не само танкове ще изпратят,но и кадилаци и плимути...- Освен името,ще сменя и пола си...каза руският войник редник Райън
195
17
 
27
 
! Отговори
гошо преди 6 месеца
***, пълни глупости илъжи. Преди няколко дни 17 украински войници се предадоха на руснаците и ги молят да не ги връщат в Украйна защото ще ги върнат на фронта, а там да останат живи е малко вероятно. Така че спрете с лъжите.
194
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредната западна пропаганда. Аз гледам разни видеа където Урките са тези които се жалват и бягат от насилствено отвличане и хвърляне в месомелачката.
193
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
едно е свобода на словото, друго е съчиняване на тотално фалшиви новини с цел населението да бъде лъгано и манипулирано. пожелавам ви да изпукате когато народъд се събуди и извърши Народен Съд 2.0
192
9
 
28
 
! Отговори
Слаба ракия преди 6 месеца
Счупихте фейкомера :))))))
191
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Най-големият виц са тезите на русия и на путин ....то ние би бихме в световна война надявай се да не ви попилеят Украинците занищо неставате в оркостан