Ще бутне ли Путин? Антивоенната активистка Дунцова ще се кандидатира за президент на Русия

"Това е мое право по закон и имам необходимите качества да бъда издигната", посочи тя
21 дек 2023 06:55, Красимир Ангелов
127
Ще бутне ли Путин? Антивоенната активистка Дунцова ще се кандидатира за президент на Русия
Снимка: БГНЕС

Бившата телевизионна журналистка Екатерина Дунцова обяви, че ще се кандидатира на президентските избори в Русия през март догодина срещу настоящия президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Четиридесетгодишната Дунцова призова в интервю за Ройтерс миналия месец за прекратяване на войната в Украйна и освобождаване на политическите затворници, включително на опозиционния лидер Алексей Навални.

Тя подаде документи в руската Централна избирателна комисия за официално включване в изборите. Сега обаче Дунцова е изправена пред предизвикателството да събере 300 000 подписа в подкрепа на кандидатурата си в цяла Русия в срок до 31 януари.

Още по темата
Тя поправи интервюиращия, който я попита дали смята, че властите ще ѝ позволят да се кандидатира.

"Защо говорим за позволение, когато това е мое право по закон и имам необходимите качества да бъда издигната?", отговори активистката.

"Просто следваме процедурата, предвидена във федералното законодателство и за това не се нуждаем от ничие позволение", допълни тя.

Путин обяви пръв по-рано този месец, че ще се кандидатира.

В интервюто си пред Ройтерс Дунцова избягна използването на думата "война" по отношение на конфликта между Русия и Украйна, който Путин нарича "специална военна операция", и призна, че се страхува.

"Всеки здравомислещ човек, който предприема подобна стъпка ще се страхува, но страхът не бива да надделее", обобщи Дунцова. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Божил Божилов преди 4 месеца
Изборите са официална процедура,която залъгва глупаците,че вземат участие при определяне на управлението в дадена държава.Печелят тези,които успяват по добре да. манипулират изборния процес в тяхна полза.Последните президентски избори в САЩ бяха очевадно скалъпена фалшификация,но аутсайдера Байдън спечели.
103
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
И тук ще стане същото - Боко Тиквата ще направи от България една мини-Просия.
102
0
 
0
 
! Отговори
О4YденЪ: преди 4 месеца
Ще бутне ли на Путин?!? Или да...
101
6
 
4
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 4 месеца
Дори и да я допуснат Дунцова ,изборите ще се фалшифицират в полза на гения.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако пък в Украйна се появи антивоенен кандидат за президент, дали там не би спечелил?
99
1
 
11
 
! Отговори
Велин преди 4 месеца
ПО-СКОРО ТОЙ ЩЕ Я БУТНЕ ОТ НЯКОЙ БАЛКОН.
98
6
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 месеца
До Анализатор: Гледай да си паднеш на главата, та да дойдеш на себе си. Даже агенции, финансирани от САЩ дават на Путин одобрение над 70%. Който и да брои, тази лелка е въздух под налягане.
97
11
 
3
 
! Отговори
Поредната глупост преди 4 месеца
Поредната г'лупост на русофобската пропаганда.
96
4
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Падам от смях.Статията едва ли не се опитва да ни покаже Русия като нормална демикратична страна каквата всъщност НЕ Е и никога няма да бъде.Всеки може да се кандидатира за президент,въпроса както е казал Сталин е КОЙ БРОИ БЛЮЛЕТИНИТЕ!!!
95
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
само си губи времето защото няма какво да прави никои и нищо не може дабутне русия не е франция италия или англия
94
2
 
8
 
! Отговори
Дира преди 4 месеца
И какво предлага тази сичка, разпада на Русия и подкрепа на ***?
93
4
 
9
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 4 месеца
избори в рашистан! избори в северна корея! избори в китай! вие майтап ли си правите! Навремето и тука се правеха избори! преди 89г имаше избори макар да не бяха регулярни както сега, но имаше! най-интересното беше, че на тези зибори винаги ама винаги гласуваха 99% от населението на България и винги ама винаги печелеше БКП с над 98% от гласовете! та да и тия избори в рашисан са горе доле такива! избори в рашистан! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
92
4
 
3
 
! Отговори
Не само , че няма да преди 4 месеца
го бутне, ами ще падне от 6-я етаж както се разхожда из някоя сграда, или ще я намерят внезапно починала във ваната с чаша вино в ръка. Единственото неизвестно е дали ще стане преди или след изборите. Путин единствения начин да бъде бутнат е масово въстание на стотицете хиляди майки и вдовици на безславно загиналите им близки в Украйна или координирана НАТО-вска специална операция в Москва.
91
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 месеца
Ама разбора се, какво по-хубаво от това, еднаа държава да бъде упралявана от жени, или чужденци! Супер! Правете я направо президентка, без избори!
90
3
 
3
 
! Отговори
до 94 преди 4 месеца
Няма как да изстрелват по 7000 снаряда на ден. Ако някой се замисли дори за момент колко са 7000 снаряда веднага ще се сети, че има нещо гнило и явно повечето снаряди изчезват някъде другаде продадени .
89
8
 
10
 
! Отговори
Форлмалност преди 4 месеца
това е като цецка цачева срещу Радев. Никой разумен славянин няма да избере жена президент
88
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
The Washington Post мълчаливо премахна раздела за ситуацията в Украйна от главната страница на своя уебсайт. Затихващи тенденции...
87
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ethan Hunter Hertweck - още един американски наемник е утилизиран в зоната на СВО. Фашизоидът беше на 21 години и формално се водеше като военен медик. Той пристигна на сафари това лято.
86
7
 
17
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Киевският наркокартел изпитва проблеми с боеприпаси, със западна военна техника, която се поврежда. Това подкопава морала - трябва да се пестят боеприпаси. Киевската хунта изстрелва между 4000 и 7000 артилерийски снаряда дневно, в сравнение с 20 000 от руската страна. Доставките за Украйна са в застой. "Западът би бил разумен да критикува собствената си стратегия за укрепване на Украйна и отслабване на Русия за нейната ефективност", заключи полковникът.
85
7
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Киевският наркокартел губи 800 зомбита убити и ранени всеки ден - Focus. Тези цифри посочи председателят на Военно-политическото дружество на Германия Ралф Д. Тиле в статия за изданието. Според него общата ситуация в Украйна е следната: киевската армия е напълно изтощена, а "Москва става все по-уверена в себе си". Основното от статията: киевската хунта всеки ден губи 800 зомбита. За да се заменят убитите и ранените, трябва да се набират повече от 20 хиляди зомбита месечно. Необходими са и нови сили, които да заменят зомбитата, които вече са на фронта.