Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
7
 
8
 
! Отговори
ludza преди 3 месеца
Тая е луда !Що не види ,че в Москва хора умират от студ!Заплашваха ,че европейците щели да студуват ,а се оказа ,че те !
214
7
 
6
 
! Отговори
само факти преди 3 месеца
ще се топлим с рускини евтини са а и свободни с бели лади ... а за горивото небери грижа грозотио литар бензин а 95 в москва е по скъп от литър а 95 в Паринж
213
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Таа от мноо seх у главътъ нимой си затори устътъ!
212
8
 
6
 
! Отговори
Gogo madurv преди 3 месеца
Ами със същото гориво, но купено от другаде. Също така, ако нямаха ядрени оръжия, най-вероятно до сега 140 милиона руснаци щяха да бъдат натикан в Сибир да бачкат за останалият свят и да им се дава каша и водка. Много е лесно да си *** но с оръжия за масово унищожение (ядро сиреч).Жалко как тези хора се изказват без да си дават сметка, че "***" им приятелчета ще им го сложат рано или късно. Най-малкото демографски.
211
11
 
7
 
! Отговори
Ганьо Ганев преди 3 месеца
Много тапо изказуване на леля закурова
210
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Покойния проф.Б.Димитров и беше казал на тая да не коментира докато не и порастнат цицкитe.
209
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АМИ МОЛДОВЦИТЕ СЕ ОСЪЗНАВАТ НЕЩО. КАЗВАЛИ, СЪС ЕС СМЕ ДОБРЕ НО СЪС РУСКАТА ГАЗ СМЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ.
208
7
 
4
 
! Отговори
do202 преди 3 месеца
бих и я затворил с големия ***, ха ха
207
9
 
15
 
! Отговори
NY преди 3 месеца
Защо не си погледнат изолираната и изостанала държава първо ???
206
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От какво се уплаши Захарова ? Африканско азиатската емигрантска армия е новата армия на Русия и новите руски граждани без да знаят руски език руската култура и религия християнство :) Ще строят с путин руския мир Искаш да заличиш Украйна но всъщност заличаваш Русия
205
13
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 3 месеца
Захарова освен да топли войниците може и да ги вози. Рускините никога и за нищо друго не сте ставали,но пък с това се справяте добре. Всяка кокошка да си знае кОрника!
204
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В ЕС никой не се интересува от руската ко ч и на Блатата вече се надигат да си гледат русия че току виж ги погълнат блатата
203
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Захарова ще топли войниците.
202
4
 
15
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
Браво на прес-алкаше Захарова.
201
3
 
18
 
! Отговори
дарлин преди 3 месеца
Ах, каква братска загриженост за блудния ЕС. Върнете се, мили, под крилото на майка Россия!
200
3
 
21
 
! Отговори
аьаьаьаь преди 3 месеца
Най- хуманното решение , когато влизат през границата на ЕС да им се прави кастрация и стерилизация. Тогава вече ще са свободни да станат EC граждани
199
3
 
14
 
! Отговори
KOH преди 3 месеца
Oooo tezo humanni rusnaci..
198
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма кой да й затвори устата на тоя дракон
197
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
До Анонимен.... патента за производство на оръжие ни е дадено от руснаците съвсем безплатно и безвъзмездно.... Хахахааааа, е това е да си лъжлива копейка - елементарна :))))))))))))))))))))))))
196
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този от коментар 203,патента за производство на оръжие ни е дадено от руснаците съвсем безплатно и безвъзмездно, за да печелим сега и продаваме,за да убиват със същото оръжие руснаци. Толкова по въпроса с патента.