Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
14
 
4
 
! Отговори
Котраг преди 4 месеца
Този Йелоустоун нямали да се размърда най накрая.
154
14
 
22
 
! Отговори
Българин Европеец преди 4 месеца
В интерес на истината трябва да отбележа, че съм голям фен на руската литература. Изчел съм почти всичко на Лев Толстой, чел съм и произведения на Достоевски и Тургенев, както и Д-р Живаго. Но сегашната управляваща клика в Русия няма как да я приема. Всеки путинист е всъщност анти-русофил, невиждащ как Русия се разпада пред очите му. В момента в Кремъл царува мафия и който не го вижда е просто един слепец.
153
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те първо за зомбираните си и алкохолизирани граждани да осигурят топло и тоалетни, после да плачат за Европа. Муахахахаа
152
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 5665 а бия ПЕТРИОТ като коте в дуар - нали явряино антибългарино
151
10
 
24
 
! Отговори
До Самуил преди 4 месеца
Пич, ние дадохме писменост на руснаците, не те на нас. Това трябва да ти е ясно! Аз като ви казам, че русофилите нямат българско самосъзнание а руско, вие не ми вярвате. Въобще можем ли да наричаме тези хора русофилите българи?!
150
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Москва мръзнат и по този случай Захарова е решила набързо да реши проблема с малко анти-западна пропаганда докато се уталожат нещата. Типично па руски!
149
10
 
23
 
! Отговори
5665 преди 4 месеца
Ха ха ха . Загрижила се. В Русия мин заплата няма и 200 долара, 30 % от сградине нямат централно водоподаване и канализация, 40 000 000 руснаци живеят с под 160 евро на месец, най богатата на газ страна всъщност е с 30% газифицирани сгради, от 2 години армията им напранде с 30 км , 400 000 млади момчета умряха да кефа на един психопат и тая дава акъл.
148
24
 
11
 
! Отговори
Самуил преди 4 месеца
Който е против Русия е против себе си,против своята писменост. Защото с руснаците имаме много повече общи неща отколкото с другите. Може да имаме разногласия, но това е нормално. Ама някои от вас са много прости и не могат да го разберат.
147
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Управлението на върха в Русия е изключително съставено от евреи като в САЩ. Включително тази жена преди време се разкарваше със звездата на Давид на гърдите си. Захарова е 100% еврейка както и Путин. Захарова е ЗА НАТО затова е против европейска армия. Целите на евреите които управляват в Русия и Украйна е намаляване на броя на славянското население.
146
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилите приемат всяко негативно мнение за Русия прекалено лично. Другари, обичате Путин и Русия повече от майките си, признайте си, така е, нали?!
145
10
 
14
 
! Отговори
Мучачо преди 4 месеца
Машка алкашка е без грим е малко страшна, но иначе е много дащна.
144
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се впрягайте толкова. Всички руски изявления са насочени към вътрешната аудитория, просто искат да втълпят на руснаците, че всичко извън Русия е Содом и Гомор, глад и общо взето ад. В Русия тече процес на севернокореизация и туй то. Промиват им мозъците яко и много русня действително се хващат на тези глупости.
143
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пияниците пак забрали грижата на другите.
142
8
 
9
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Захарче, не бери грижа за другите как ще се движат и топлят! Заеми се с нещо, в което си добра - направи пелменки на мъжа си! Не се изказвай за неща, за които не си подготвена!
141
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Казала Захарова докато в Маскве студуват щото няма парно ахахахахахаха.
140
8
 
11
 
! Отговори
Спас Джевизов(ф.) преди 4 месеца
Руснята са толкова изпаднали, че за заплатата на един чистач на кенeфu в щащите, отиват на фронта с риск да загинат 50%. И да друзя от "патриотични" подбуди отиват не повече от 10%, останалите отиват да воюват или за денги или под заплаха за тюрма. Ако пуйлото каже че няма да плаща по 2000 долара и каже на фронта да воюват довброволно, няма да остане почти никой от сладатиките му, всички ще си бият камшика и поедут домой.
139
2
 
12
 
! Отговори
До 144 преди 4 месеца
До ДядоНиколай Заплата от 60хил. рубли е мечта за мнозина в Русия. Масово хората получават там около 25-35хил. рубли, с изключение на големите градове като Москва, Санкт-Петербург и някои други.
138
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Понеже виждам,че разни краварофили започнали да им липсват демократичните западни изяви - ще чакате още ! Краварника свърши бюджета. :)
137
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаете ли защо в момента няма как да се направи майдан-подкрепа в Киев? - Защото всички нацики са аудиенция при бандерата си.
136
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаете ли защо едно време антимайдани не са се провеждали едновременно в Луганск и Донецк? Защото автобусите с туристите на Путин трябвало да бъдат и на двата митинга.