Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?

Тя посъветва Таяни хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите
Обновена: 7 яну 2024 22:07 | 7 яну 2024 20:50, Анисия Иванова
311
Захарова за армията на ЕС: С какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?
Снимка: БГНЕС/EPA

"Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи идеи за създаване на армия на ЕС за поддържане на мира, трябва първо да се научи как хуманно да решава проблема с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза."

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram по повод изказването на Таяни, че ЕС се нуждае от армия за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изявлението на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се формират в Европейския съюз „собствени въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на конфликти“.

"Армия на ЕС? Може би трябва да започнем с разработването на собствена ваксина срещу Covid? Или да се научим да защитаваме хуманно, в съответствие с международните си задължения, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите и едва тогава да създадем армия", отбеляза Захарова.

"Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще пристигне в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи.", допълва тя.

Представителят на руското външно министерство призова италианския министър да се замисли „защо тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) трябва да плаща колосални суми в общата хазна (а всъщност на Вашингтон), които отиват, за да се гарантира тяхната сигурност?“, съобщава Труд.

По-рано Таяни каза, че „в свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия“ отбраната и общите въоръжени сили „трябва да станат общи“ за Европейския съюз и това не търпи отлагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
9
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 4 месеца
Хайде тогава ,всички танганайци в СССР!Хак!
194
8
 
10
 
! Отговори
Няма да е руско преди 4 месеца
Други въпроси
193
19
 
29
 
! Отговори
хахаха преди 4 месеца
Тая пак плаче на чужд гроб .Такова изказване си е чиста намеса във вътрешните работи.Мнооого си проста тьотя
192
21
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Маша- алкаша да си гледа азиатската, блатна джамахирия.
191
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да вземем да се помолим на апаратчиците в Кремъл и за "патента"на топлата вода А ?Щот пак те са я "измислили"Ако с тия кинти които се "харчат" за безполезни тенекета и смърт се свърши нещо полезно например...като жилища ,заводи ,училища ,болници,театри ,паркове...се построят например - дали няма да е по полезно и хората да живеят уж свободни и по добре..Или да се харчат за "освобождаване" чрез смърт и разрушения - КАК Е ПО ДОБРЕ БРЕ ДРУГАРКО А- или за "топла вода" и към джобове да текат..
190
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каак само кълчат езика руснаците като наште северномакедонци, та мa ядосват! Кво е туй изчанчено "Дмитрий", бе? Даже някой му викат на галено като на жена"Дима"! "Димитър" е името! Ми кво е туй нещо "Григорий" или "Миша" наместо Григор и Михаил? Не бил "Васил", ми бил "Василий"! Ами"Путин"? На тея им дадохме език и азбука да могат да говорят и да се изказват, и ги учихме да четат и пишат, накрай, пак ненаучени! Каак ми иде да са развъртя с една гьостурица! Винаги са били невежи!
189
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Със същото, с което се топлим и движим сега, но болката е, че не е руско;)
188
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Захаровото Миме не мие любимка, ама е права. БрюкСелските номенклатурчици трябва да се замислят, много сериозно
187
17
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Европейските страни като цяло са демилитаризирани, но да имаш армия означава да си силен и да носиш респект дори в днешно време, навлезе ли във война с Турция руската армия ще загуби, омаломощена след война с Украйна, затова като цяло няма изглед тази война да се разсрастне, Путин е в отлични отношения с Ердоган но върви към 80 и не се знае кой ще го смени.
186
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, сега пак купуват руски горива в Европа, само че оскъпена и през Индия, щото са скарани с географията и бъркат северното с южното полукълбо! Да се смееш ли, да плачеш ли с тези хора?
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
235 - ПЕПЕРУДКИ СЪР.
184
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМИ ТЕ И ЗА ШЕПАТА НАРОД МОЛДАВИЯ ПИШЕ ЧЕ ВИКАЛИ! - ДРАГА НИ Е ЕС, НО ОЩЕ ПО ДРАГА НИ Е ЕВТИНАТА РУСКА ГАЗ.
183
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди формирането на единна армия би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим? В противен случай американският президент ще заплаши Брюксел, че той ще вдигне цените на горивата, ако армията на ЕС не атакува тези, които той посочи: https://dzen.ru/video/watch/65945cf3bffa447dc988f118 - https://dzen.ru/video/watch/6592c655a4afb845b174cfc4 - https://dzen.ru/video/watch/6564e20384ef1976907f43ea -
182
30
 
30
 
! Отговори
хахах преди 4 месеца
Чудя се каква ли ще е тази армия! Съставена от нежни същества, без пол и отгледани от родител 1 и родител 2, с униформи с цветовете на дъгата
181
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войни са се водили много преди да се появят данъците в сегашния си вариант.
180
2
 
2
 
! Отговори
венерична болест преди 4 месеца
.
179
0
 
2
 
! Отговори
208 май ти ще бъдеш преди 4 месеца
дори и без война.
178
1
 
2
 
! Отговори
главнобуквения идиот преди 4 месеца
*** пр недораслия бакшиш да предложиш данъчните си идеи :)
177
0
 
0
 
! Отговори
Др0гаре плоскоземи преди 4 месеца
противошапная не сработи ли при вас...оо забравих, че сте антиИди0ти.
176
1
 
3
 
! Отговори
главнобуквения идиот преди 4 месеца
луд умора няма.