Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън

Вървим ли към Трета световна война?
13 фев 2024 19:00, Нели Христова
272
Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън
Снимка: БГНЕС

Контролираните от Кремъл медии поправиха грешка, която Владимир Путин направи за Втората световна война в интервюто си с Тъкър Карлсън.

Беше съобщено, че междуметията на бившия водещ на Fox News по време на негово интервю, публикувано в четвъртък, също бяха отрязани, а версия, гледана онлайн, пропусна спорен сегмент, в който руският президент говори за Адолф Хитлер.

Резултатите от интервюто продължават, тъй като американският водещ е изправен пред критики, че е направил малко, за да предизвика руския президент, особено по време на монолози за руската история, които той използва, за да оправдае пълномащабното си нахлуване в Украйна.

В една част от интервюто Путин допусна фактическа грешка при описанието на предполагаема среща с украинския президент Володимир Зеленски, когато според уебсайта на Кремъл Карлсън го попита дали украинският президент има "свободата да преговаря за разрешаване на този конфликт."

Путин отговори: "Трудно ми е да преценя" и каза, че "бащата на Зеленски се е борил срещу фашистите, нацистите по време на Втората световна война“.

Едно от оправданията, които Путин даде за войната, която започна, беше да отърве Украйна от нацистите, чието предполагаемо присъствие и влияние беше отхвърлено като глупост от Киев и международната общност.

Путин продължи: "Веднъж говорих с него за това. Казах "Володя, какво правиш? Защо днес подкрепяш неонацистите в Украйна, когато баща ти се бори срещу фашизма?" където по време на това, което Москва нарича Великата отечествена война, водена от СССР срещу Германия, той е бил "войник на фронтовата линия".

Бащата на Зеленски, Александър, е роден едва през 1947 г., две години след края на войната, въпреки че неговият баща - дядото на украинския президент, Семьон, наистина се е сражавал, отбелязва разследващото издание на руски език Агентство.

От понеделник уебсайтът на Кремъл запази думата "баща" в преписа на интервюто, но Agentstvo съобщи, че държавните медии ТАСС, Лента.ру и таблоидът Комсомолская правда са заменили думата "баща" с "дядо" на следващата сутрин излъчването.

"Това предполага, че поне някои медии са разбрали по време на публикацията, че Путин е направил грешка и са се "питали да я поправят", каза Agentstvo.

"До неделя вечерта на зрителите беше показана вече цензурирана версия на думите на президента, където той не говори нито за бащата, нито за дядото на Зеленски", се добавя в него, като се отбелязва как е направена промяната за телевизионния канал Русия 1.

Руската медийна платформа RTVI каза, че някои от въпросите на Карлсън също са изрязани от уебсайта на Кремъл, като например когато американският водещ последва речта на Путин за хилядолетна история с „Не съм сигурен, че е уместно“.

Версия на интервюто, което беше широко гледано онлайн в OTC Live, руски канал в YouTube, пропусна отговора на Путин на въпрос за Полша и Украйна, който спомена Адолф Хитлер.

Руският президент каза, че Полша е "принудила" Хитлер към агресия, като е била "несътрудничеща" с исканията на нацистите да завземат територии, включително полския град Гданск, известен тогава като Данциг.

Няма доказателства в подкрепа на твърдението на Путин, че Хитлер не е имал "друг избор" освен да нахлуе в Полша, а Националният музей на Втората световна война казва, че германският лидер е провел операции под фалшив флаг, за да подготви почвата за нахлуването през 1939 г.

Полският външен министър Радослав Сикорски написа на X, че Путин е "параноичен" и нарече "шокиращо" това, че Карлсон е дал на руския лидер трибуна да разпространява фалшивите си твърдения.

Тетяна Хранчак, гостуващ асистент-преподавател в Училището по гражданство и обществени въпроси Максуел на университета в Сиракюз, която избяга от Киев в началото на войната, каза пред Newsweek, че Путин е искал да даде интервюто, за да разпространи изкривени разкази за своето нашествие.

Поради липсата на междупартиен консенсус относно по-нататъшната помощ за Украйна в САЩ, тя каза, че Путин „подчертава, че това не е вашата война, тя е толкова далеч от вас, вие имате други въпроси освен Украйна.

"За руснаците обаче неговите пропагандисти имат други послания за война с колективния Запад, за прекрояване на света и възстановяване на имперското величие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фашистите от Запада фъркат на криле!Ще им подпалкаме хрилете, ви го кажем язе!
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера един приятел се върна от БМВ и вика, че там в БМВ вече пъскат колите по 10 хиляди евро електричките BMW М iX5.
174
0
 
1
 
! Отговори
Пак преди 3 месеца
Глупости
173
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС няма нито материали, нито суровини, нито литий за производство на батерии, няма и стомана, и алуминий. И колите, и всичко поскъпват, 20-30 хиляди електричка може, ама колело.
172
3
 
3
 
! Отговори
До 166 преди 3 месеца
До мдааа...ха-ха-ха "Путин трябва да бъде изкаран че е болен,луд,мракобесен убиец" Защо трябва да бъде изкарван такъв, когато на всеки нормален човек е ясно, че той СИ Е такъв и дори много по-лош.
171
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с 20-30 километра пробег за 20-30 хиляди. Иначе по 80 хиляди евро.
170
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин определено не е дементният Байдън, но Путин спомена с ласкави думи главния играч: ЦРУ като го нарече "много сериозна структура". Всичко е в СТРУКТУРАТА дами и господа, така е било винаги. Хайде да видим чия структура е по-здрава! Всички мразят англо-саксонския свят, освен нещастните аборигени българи, които незнайно защо си мислят, че са англосаксонци.
169
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалка пропаганда от Козяк,смешни сте вече -т.е .отдавна сте смешни.
168
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия смазва целия колективен запад. Браво на Путин. Сравнявайки го с бидона и урсула е на светлинни години.
167
4
 
4
 
! Отговори
дебили преди 3 месеца
Помните ли как гинеколожката ви показваше във видео как трябва правилно да си миете ръцете, ха ха хаааа, и вие евродебилите гледахте и цъкахте, така трябва, така трябва.... ха ха ха ааааа
166
5
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен-167- Електрическите автомобили другарю, вече взеха да намаляват цените. Има вече за по 20-30 хиляди Евро и ще има и за по 10 хиляди. В Китай наистина ще бъдат най-големите обеми продажби, защото хората там, десетилетия наред имаха само едни дочени дрехи, колело и купичка ориз на ден. Сега се замогват. Но в Русия няма да имат шанс за нищо, при пенсии и заплати от 200 Евро масово, особено в калта извън три-четири големи града. Западният човек винаги е бил и ще си остане СВОБОДЕН ЧОВЕК!
165
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двата американски блока на АЕЦ "Козлодуй" ще струват 14 млрд. евро. Спреният "Белене" с Русия щеше да струва 5 млрд. евро.
164
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това му беше най-малката грешка. Бившият президент на Монголия го предупреди да не се заиграва с историята, защото 2 века Русия е била монголска провинция.
163
4
 
2
 
! Отговори
леваци преди 3 месеца
Нещете ли нещо така да коментирате некои неща от американската действителност дето разкри , не че се не знаеха де , този Карлсън , за това как му е пречено да осъществи интервюто , за специалните служби и сем подобни практики дето ама хич не изглеждат у ред и там ли има грешна стилистика , да не е объркал бабата на Байдън дето е воювала за демокрация , надявам се да не е била от южните щати .
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интервщто е историческо и ще се ползва от историците през следващите векове.Уникална находка,Нещо като откриването на Троя.Има ли я няма ли я и накрая Шлиман доказва, че я има.Така и тук.Ако не беше го дал щяхме да се чудим, историците имам предвид след векове, имало ли е намеса на ЦРУ сред американските президенти и как са вземали решения (уж) в демокрация.Излиза, че в демокрацията управлява секретна служба, а президента на САЩ всъщност е изпълнител.
161
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски изверг! ФК Славия подкрепя Путин!
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин допуснал грешка - казал бащата на Зе, а трябвало да каже дядо му.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кристалина Георгиева и МВФ призоваха да не се подкрепят земеделците в Европа.
158
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Пак фейкове
157
2
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До от Намибия:Козяк в Претория се намира между булевардите Андрис Преториус и Бен Скуман (between Andries Pretorius and Schoeman streets). Само че, за да разбираш нещата, не е нужно да ходиш там. Нужно е да си видял света, да живееш в света и да видиш със собствените си очи, да изпиташ със собствения си жизнен опит (до 1990 съм живял в соц. Бг, с прекъсвания в разни страни), да разбереш коя система е по-добра, коя система работи и пр. Също е нужно е да си много чел. А и да си умен е нужно!