Доц. Бенатов от Киев: Страната е уморена, изнервена, всяка нощ е лотария

Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията
Обновена: 23 фев 2024 09:53 | 23 фев 2024 09:51, Анисия Иванова
181

"Украйна вече е доста уморена, изнервена, но все още стоим на място и се борим. Страната в момента има няколко зони, първата зона е близко до линията на фронта, там по никакъв начин няма нормален живот - унищожени градове и села. Другата зона са градове като Запорожие, Херсон, Харков, там животът е ужасен. Имам доста познати в Харков и руснаците всяка нощ изстрелват различни ракети, дронове", разказа доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Последните две години той успява да покаже и разкаже от първо лице всичко за руската инвазия.

Събеседникът припомни, че Харков се намира на едва 40 км от границата с Русия.

"При нас в Киев и някои други градове е горе-долу спокойно, но всяка нощ е като лотария. Човек ляга в леглото и не знае какво ще се случи през нощта и какво ще се случи сутринта. Вие, както и всички други разбират, че Украйна няма възможност за произвеждане на оръжия. Заради това ние сме доста силно зависими от подкрепата на международни институции. Украинските войници доста добре воюват, изучават бързо новите оръжия, но ние вече нямаме промишленост", допълни доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията: "Войниците трябва да могат да се заменят и да си вземат почивка. Човек отива в армията и не знае кога ще се върне".

"В Русия няма никакви избори, голяма грешка е да се казва, че президент на Русия ще бъде избран, той няма да бъде избран. Той е диктатор и изборите изглеждат като театрален фарс. Той е цар, не е президент. Нямам оптимизъм и към Доналд Тръмп, защото навсякъде в САЩ и ЕС хората излизат популисти", коментира доц. Даниел Бенатов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
И ние сме уморени и изнервени от високите цени и обедняването ни ,резултат от чужди интереси !
160
3
 
7
 
! Отговори
Zelenski преди 2 месеца
Слугата на народа,,,, си изби народа
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама че проста журналистка ! Напротив точно в Русия има избори а наркомана Зеленски отмени изборите защото именно той е диктатор поставен и подкрепян от САЩ Анашите журналисти са продажни мекерета на заплата от Козяк 16 който пишат точно неверната и пропагадна информация като тая Анисия Иванова неграмотна журналистка ако въобще има някакво образование
158
1
 
9
 
! Отговори
стига глупости преди 2 месеца
Хайде, развейте бялото знаме и върнете достойно територията на украйнската съветска социалистическа република на законния и собственик, че има да плащате репарации на руската федерация в следващите 1000 години и има да ви пукат ушите!
157
1
 
6
 
! Отговори
Този преди 2 месеца
Само като му видиш тлъстата муцунааа..
156
0
 
12
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 2 месеца
Това е най-доброто, което Зеленски може да направи за украинският народ. Това е война, която Украйна не може да спечели. Колкото по-рано започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загуби Украйна.
155
0
 
21
 
! Отговори
дУцент мушморок преди 2 месеца
ако Путин се кандидатира в България , ще надмине 80%
154
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знаете ли какво ще направим скоро с българските мypзилки? Бе по-добре да не знаете.
153
2
 
7
 
! Отговори
Морско дронче преди 3 месеца
Разправят, че генерал Хаймарс не бил никак уморен, напротив.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе... къде са Хаймарсите? )))))))))))))))))))))
151
1
 
10
 
! Отговори
82-ОМБР Слава Русия преди 3 месеца
Всех с ПраздникомУраа
150
1
 
28
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Украйна е на път да загуби много повече отколкото Путин си е мечтал да спечели преди войната. Ако преговорите през Март 22г бяха успешни Укрите щяха да се разделят само Донбас и НАТО.Залога се вдига а с това и целите на Русия.
149
2
 
18
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
а ти защо не си на фронта да воюваш за родината си а спинкаш в топлото легло.... пезполезна писарушко
148
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има статия в нета на 057 ua сайт, където има публикувана сметка за набиране на средства за бронежилетки на бойците от 82 ОМБР. Събират 145 000 гривни. Обучавали се били в Германия. Не изглеждат "страшни" на снимката. Абе, как точно Киев ще си върне териториите, с шепа дрипави бойци, дето не могат да си купят бронежилетки?
147
2
 
24
 
! Отговори
Крилаторакетов преди 3 месеца
До ТомахавковМи тя нали капитулира още преди 2 години, после още веднъж през миналата година. така ни казвахте. Нямали чипове, нямали оръжие та се биели с лопатите. Путин го свалитхет поне 5-6 пъти от власт с преврат, или многомилионни демонстрации. Освен това поне 3 пъти умря от болест. Украинците превзеха Крим - Буданов плажуваше там, а Зеленски прие парада в Симферопол. Кво става ся?
146
29
 
4
 
! Отговори
Томахавков преди 3 месеца
Проскубаната пършива руска мечка ще капутинира през лето 2024то.
145
4
 
34
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 3 месеца
Каквото и да кажете и да пишете истината е една украйна е тотал щета барабар с нютЮфското прехвалено оръжие.
144
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ся, какво толкова е направила 82-ра Отделна Механизирана Бригада на ЗСУ, че чак такъв ник да си избере 82-ОМБР? Бягали са бързо от солдатите и са поставили световен рекорд по бягане?
143
2
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
ами искаите преговори и мир какво само се оплаквате по медиите и ни информиратекои кого е ударил ние това го знаем хаиде спрете се вече толкова народ се изби
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 82-ОМБР. Ти пиеш?! А нали, според теб, пият само руснаците?