Поддръжници на Навални се стичат на гроба му

Полицейското присъствие там все още е значително
93
Поддръжници на Навални се стичат на гроба му
Снимка: БГНЕС

Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да се стичат на гроба му, за да му отдадат последна почит, в Борисовското гробище в руската столица Москва, предаде БТА като се позова на ДПА.

Полицейското присъствие там все още е значително, но служителите на реда не се намесват, отбелязва агенцията.
Навални почина на 47-годишна възраст. На 16 февруари руската Федерална служба по изпълнения на наказанията обяви смъртта на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин в наказателната арктическа колония "Полярен вълк", близо до намиращия се точно на Северния полярен кръг град Салехард, на около 1900 километра североизточно от Москва.

Обстоятелствата около смъртта му остават неизяснени. Навални беше погребан в петък след кратко опело в църквата, посветена на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал" в московската община Марино.
На опечалените е позволено да полагат цветя на гроба му, посочва репортер на ДПА, който уточнява, че млади и стари, както и цели семейства с деца са оставяли цветя. Гробът се намира близо до портала на гробищния парк. Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други.

"Героите не умират. Благодарим ти, Алексей" пише на картон, положен на гроба. Между венците е имало и оставени детски играчки. Над цветята се вижда руски правословен кръст с портрет на усмихнатия Навални, отбелязва ДПА, като допълва, че вчера на гроба отново са били майката на опозиционера Людмила и тъща му Алла Абросимова.

След погребението в петък екипът на Навални подчерта за пореден път, че руските опозиционери, които се намират в изгнание зад граница, ще продължат своята борба срещу  корупцията и властовия апарат на президента Владимир Путин.

Наследството на Навални остава живо "докато има милиони хора в Русия и по света, които не са безразлични към случващото се", казаха съратниците на критика на руския държавен глава. "Затова не трябва да се предаваме", добавиха те, като благодариха на онези, които отдават почит на гроба на опозиционера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
НАВАЛНИ Е БЕЗСМЪРТЕН преди 2 месеца
НАПРЕД КЪМ СВОБОДА
72
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Кой беше този ?!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този смел човек дали не беше Петата колона на САЩ в Русия? Красивата му жена топлеше леглата на избрани от нея любовници, а свекървата й беснееше милата, но поддържаше като майка сина си. И той умря като звезда на опозицията срещу Путин.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко страдание и болка е изписано на лицето на този смел човек, то подсказва на какви издевателства е бил подлаган от самото начало по поръчка на кремълските бандити, за да го пречупят морално и физически....накрая го ликвидираха по сталински.
69
1
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 2 месеца
Путлеринофашистите се мятат на амбразурата да защитават Путлерини джобния диктатор. Путлерини е толкова жалка имитация на диктатор, че му се налага да си плаща за да има фенове, нещо като нашият Костя Копейкин.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То шефа на ГУР на Украйна, каза че според тях не е убит а е тромб, ама тук ровят под него.
67
8
 
13
 
! Отговори
3 Абрамса от 5 преди 2 месеца
Докато западните медии ви занимават с изкуствената драма около корупционера Нахални, братушките ликвидираха в Източна Украйна третия американски танк Абрамс от общо 5 доставени за изпитване срещу Русия. Изпитанията вървят по план. Kpaварите все още нямат техника, която да е ефективна срещу Русия.
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както казах още в началото,че човека си отиде и го погребаха за един ден.То нашите " медии", ще го " погребват" още Месеци уви -:(
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не забравят да си вземат по 5 бустъра експериментален бъкоч срещу ковид и да се набодат,за да последват светлия му пример!
64
5
 
13
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Тоя не умря ли?Горкия сега жена му ще поплямпа малко и ще събере едни гущерчата,а вие ривете и поднасяйте цветя.Като има телете ще има колячи.
63
2
 
3
 
! Отговори
Ма той умрял ма преди 2 месеца
:(
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Индийския сериал "погребението на Навални" продължава. Днес излъчиха едва 158-*** серия "опечалени се стичат на гроба...". Очакваме развръзката в 2589- та серия, в която Навални ще възкръсне и.... ще иде във Вашингтон да си осребри чека
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с този крадец . Американка пионка , кукла на конци . На трети март да ни занимавате ...
60
4
 
13
 
! Отговори
тоя като умрял преди 2 месеца
се оказа по-полезен за западните 'новинари' - явно те са го свитнали, по елементарна логика!
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит празник, истински българи! Да живее България!
58
3
 
6
 
! Отговори
като sopoli преди 2 месеца
всяка гяс се сича...
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След време ще има най-голямото стичане на джуджета в човешката история. Ще бъде уникално събитие.
56
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гробът му ще стане като Мека! Само дето жена му още не е отишла да му сложи китка! Няма време от обикаляне и обяснения как Путин го убил щото бил много изплашен!
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Милиони хора в Русия и по света скърбят за Навални!!! И няма нито един революционер/превратаджия, който да смъкне Путин и да въдвори американски управник???
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей...и на трети март о.***.х.т.е форума с един фа...шист. Хайде спрете се бе! Хората на Шипка днес доказаха, че не им пука нито за укрите, нито за този предател. Свободно се вяха стотици РУСКИ И БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНА в чест на празника и Русия! Истината днес не е във вашите тафталогични статии, а във Фейсбук! Честните българи заедно с руските ти събратя празнуваха. Слава на Русия!