Поддръжници на Навални се стичат на гроба му

Полицейското присъствие там все още е значително
93
Поддръжници на Навални се стичат на гроба му
Снимка: БГНЕС

Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да се стичат на гроба му, за да му отдадат последна почит, в Борисовското гробище в руската столица Москва, предаде БТА като се позова на ДПА.

Полицейското присъствие там все още е значително, но служителите на реда не се намесват, отбелязва агенцията.
Навални почина на 47-годишна възраст. На 16 февруари руската Федерална служба по изпълнения на наказанията обяви смъртта на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин в наказателната арктическа колония "Полярен вълк", близо до намиращия се точно на Северния полярен кръг град Салехард, на около 1900 километра североизточно от Москва.

Обстоятелствата около смъртта му остават неизяснени. Навални беше погребан в петък след кратко опело в църквата, посветена на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал" в московската община Марино.
На опечалените е позволено да полагат цветя на гроба му, посочва репортер на ДПА, който уточнява, че млади и стари, както и цели семейства с деца са оставяли цветя. Гробът се намира близо до портала на гробищния парк. Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други.

"Героите не умират. Благодарим ти, Алексей" пише на картон, положен на гроба. Между венците е имало и оставени детски играчки. Над цветята се вижда руски правословен кръст с портрет на усмихнатия Навални, отбелязва ДПА, като допълва, че вчера на гроба отново са били майката на опозиционера Людмила и тъща му Алла Абросимова.

След погребението в петък екипът на Навални подчерта за пореден път, че руските опозиционери, които се намират в изгнание зад граница, ще продължат своята борба срещу  корупцията и властовия апарат на президента Владимир Путин.

Наследството на Навални остава живо "докато има милиони хора в Русия и по света, които не са безразлични към случващото се", казаха съратниците на критика на руския държавен глава. "Затова не трябва да се предаваме", добавиха те, като благодариха на онези, които отдават почит на гроба на опозиционера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: навални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господарите му трябваше да го мумифицират и да го разкарват по целия свят за поклонения. Хем щяха да съберат кинти и волни пожертвования за следващата кукла на конци. Хем щяха да имат тема за разговор и писане за следващите поне 10 години.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де де леко
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урсула да му направи мавзолей като на Ленин :)))
30
16
 
20
 
! Отговори
стига! престанете! преди 2 месеца
До кога ще ни занимавате с този индивид!? Писна ни вече от него и писанията за него! Повдига ми се само като му чуя името! Голям праз, че отишли 5 човека на гробището.
29
12
 
18
 
! Отговори
Дам... преди 2 месеца
На това му се вика култ към личността!
28
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този сайт да не е командван от Мутрофанова? Вони на путинозъм!!!!
27
18
 
14
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 2 месеца
ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ АКО ДЖО БАЙДЪН БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ОТ ПУТИНИСТИТЕ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ГРОЗЕН СПОМЕН В ИСТОРИЯТА ЧОВЕШКА И НИЩО ПОВЕЧЕ!
26
15
 
21
 
! Отговори
рендетУ преди 2 месеца
За мъртвите - само добро, нищо... или истината! А, истината за Навални скрито се премълчава на Запад щото ще изчезне ориолът, който му преписват!
25
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Това е култ към личността! Не е никак демократично.
24
3
 
16
 
! Отговори
пепи преди 2 месеца
Направо отделна линия на метрото.
23
3
 
18
 
! Отговори
Кравари преди 2 месеца
Много сте Нахални!!
22
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След месец никой вече няма да си спомня за Навални. Убийството му беше опит да се предизвикат вътрешни протести и безредици. Един вид да се предизвика Руски майдан, който да свали Путин. Интересен факт, е че Навални е посетен последно от жена си на 14.02 и внезапно умира на 16.02. А жена му веднага заема неговото място и се възползва напълно от неговата слава на запад. И дори не присъства на погребението му.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На пазара в Пазаржик жели си шепнеха че Заленски дал на Денков документ с който се удостоверявало че Генерал Гурко имал Украински корени и че името на Ген Гурко на украински е Хурко. Ако така е направил- сипвайте захар в двигателите на нашите боини машини които Денков открадна от нашата Армия, пребойдиса корпусите с нашето знаме на сини ламарини и започна да праща за УКР. Наливайте киселина в дулата на оръжието което откраднаха от армията ни и разхлабително в белите прахове, ДаСеПосерътОтЛакомия
20
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама как може да ни занимавате с навални на Националния ни празник!!!. Това е абсурдно, вие не сте българи!
19
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има ли снимка от стичането, да видим как, кой и от къде до къде тича за да се стича. Руснаците са известни със своята преданост, лирика и уважение. Едно нищо и никакво стичане щеше да затрупа с цветя не само гроба на Навални, а сеседните му гробове. Един гол и пошъл текс за човек който несъмними поне като крадец ще остане в руската история , но все пак не е жив, и някакво си денсченски журналюшче пише фалшиви статии, за да отвлича вниманието от 3 Март, Шипка и Освобождението.
18
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да го балсамират като мумия и да го сложат в стъклен саркофаг в двора на американското посолство.Така винаги ще може да ходят да му се молят
17
12
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
И днес ли ни пробутвате този престъпник?!
16
3
 
15
 
! Отговори
А пък поддръжниците преди 2 месеца
На свободна България се стичат на Шипка!Там са не погребани нашите герои!! В планината!
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грозен ще ходи ли?
14
10
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
3 ти Март има значение за мен! Навални не!