В Русия са задържали 74 души за протестни акции

Това е станало по време на вота
17 мар 2024 17:00, Стела Стоянова
171
В Русия са задържали 74 души за протестни акции
Снимка БГНЕС, архив

Властите в Русия са задържали около 74 души в цялата страна за протестни акции, свързани с президентските избори, съобщи група за наблюдение на вота.

„Повече от 74 души в 17 града вече са задържани“, се казва в изявление на правозащитната група OVD-Info, предаде АФП.

Към 13:50 часа московско време (12:50 българско) активността е по-висока от последната президентска кампания през 2018 г., сочат данни на уебсайта на Централната избирателна комисия на Руската федерация.

Изборите за президент на Русия се провеждат от 15 до 17 март. За първи път те се продължават три дни, включително чрез дистанционно онлайн гласуване, което е достъпно в около една трета от регионите на страната, според властите.

През последните три дни изборите бяха помрачени от нарастване на украинските бомбардировки и поредица от нахлувания на руска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха властите да затворят училища и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки усилията на Кремъл да изолира руснаците от конфликта в Украйна - особено по време на силно рекламираните избори.

Путин, който гласува онлайн, обеща остър отговор на нападенията и обвини Киев, че се опитва да "попречи" на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
2
 
! Отговори
Параноя в Кремлин преди 1 месец
Вече официално има поне три партизански бригади воюващи срещу режимът наложен още от 1918 година.Очакват се формирането и на други бригади,и разрастването им във дивизии. Дулата на кораба ,,Аврора" вече са смазани.
131
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това в Русия си е чист фашизъм, но цялата отговорност лежи върху руските гласоподаватели, задето допускат един диктатор да узурпира цялата власт. По-страшното е, че всичко това утре може да сполети България, ако следите какво се случва в парламента в последните часове. Май ни чака гражданска война...
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само 74 души пред 150 милиона
129
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в България, и в цял свят задържат за джумбуши при избори. Бий, Вова, укронацистката с м ра д!!
128
6
 
8
 
! Отговори
74 навалняци преди 1 месец
ХА ХА ХА ! Зер само това е силата на навалняка?
127
6
 
7
 
! Отговори
имаше грешки аноним преди 1 месец
русия = АНТИфашизъм "цивилизования запад" == нацизъм+фашизъм
126
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия = фашизъм!
125
11
 
9
 
! Отговори
SJ преди 1 месец
Браво на руснацитеСега да видим колко бързо г-жа Юлия Анальная ще изчезне от хоризонта, забравена от своите си, западни господари.
124
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВАЖНОТО Е ЧЕ НАШИЯТ ЧОВЕК Г-Н ПУТИН Е НАЧЕЛО СЪС 78%,а може и да са повече вече.
123
5
 
9
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
До #112. Покажи ми държава,в която няма имитация на избори? В България ли няма имитация,където машини се манипулират,купуват се гласове дори депутати,подменят се и зачертват протоколи само и само " нашите" да спечелят.
122
4
 
7
 
! Отговори
дo 116 преди 1 месец
До Анонимен"1350 лв за украиски бежанец ,за да имат пари за нафта за скъпите си коли и джипове" Спри с лъжи и опорки! На теб колко рубли ти плащат за тях от руското посолство? Или някой те е излъгал (руснаците на това му казват - лапши на уши повесил), а ти, глупчо, взе че повярва.
121
3
 
11
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Абе, копейки, тук оревахте всичко заради машинното гласуване, а сега кимате положително за гласуването по Интернет. Ако се приложи в България пак ли ще сте съгласни???
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
74 платени !Покажете отвратителните Мазния Бабикян и Хаджигенов.Те са днешните ,,герои"'На протестният митинг от украинци пред руското посолство.Дали пак носят червена боя да я плиснат по посолството?Толкова са прости,че ти се повръща като четеш за тях.
119
1
 
3
 
! Отговори
Бате джаго преди 1 месец
Ние по дьртите заедно с арабските жребци ще утешаваме жените и приятелките им колко можем
118
8
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Вашингтон обяви, че няма да има американски войски в Украйна. Но другите страни, ако решат, могат да изпратят свои.Чакам тагарката да мобилизира децата на пьрвите -100 000 гласували за герб и пп
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонимеН 112. Само, че резултатите от подобни мероприятия не се гласуват от жури, приятелю. Можеш да обявяваш каквато си искаш. Балът на вампирите приключи и тъnoто ви остроумиу няма да им помогне.
116
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1350 лв за украиски бежанец ,за да имат пари за нафта за скъпите си коли и джипове
115
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Пак по опорката?/ АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ПУТИН ПЕЧЕЛИ НО ТОВА НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, А АКО НЕ Е ЩЕ СЕ ИЗЯСНИ.
114
7
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
С какво са по-добри манипулираните избори в САЩ, в които само две партии имат пълен контрол върху това кой може да се кандидатира, а се маргинализират гласовете на всички кандидати от трети партии, така че реално не може да се проведе интелигентен дебат по всички идеи, които американските граждани искат да бъдат обсъдени. Тъжното е, че повечето американци са били накарани да вярват, че двупартийната система е блестящият пример за демокрация в света.
113
4
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До АнонимеН: Обяви ги укронацистите за победители още от сега за по-сигурно. Иначе може да си пропуснал момента ако дядо Байдън загуби изборите (най-вероятно).