Украинските сили в Часов Яр все още очакват нови боеприпаси

Руската армия е в покрайнините на стратегическия източен град
99
Украинските сили в Часов Яр все още очакват нови боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинските сили, отбраняващи стратегическия източен град Часов Яр от засилващите се руски атаки, казват, че все още очакват нови боеприпаси, след като САЩ одобриха голям пакет военна помощ, съобщи Ройтерс.

Руската армия напредва западно от превзетия през февруари град Авдеевка и е достигнала покрайнините на Часов Яр, друга важна цел, която ще ѝ позволи да атакува от там други градове.

Олег Ширяев, командир на 225-и отделен щурмови батальон на Въоръжените сили на Украйна, който води бойни действия край Часов Яр, заяви, че допълнителни снаряди ще помогнат за задържането на позициите.

„Надявам се скоро да получим артилерийски снаряди“, заяви той, говорейки от команден пункт край града. Той допълни, че доставките на муниции от съюзниците в миналото са успявали да доведат до големи промени на бойното поле.

„Бях свидетел на събития миналата година, когато [частната военна компания – бел.ред.] „Вагнер“ напредваше. Получихме касетъчни боеприпаси, които промениха значително ситуацията и успешно успяхме да контраатакуваме“, заяви той, като допълни, че допълнителни обучени войски и далекобойни оръжия ще помогнат Украйна ефективно да се отбранява.

Жертвите са големи и от двете страни след инвазията на Русия в началото на 2022 г., но с много по-голямата си армия и повече оръжия и боеприпаси Русия взема надмощие в източната част на Украйна, където бушуват най-ожесточените битки.

Ширяев е уверен, че руските сили няма да влязат в Часов Яр до 9 май, когато Русия празнува Деня на победата във Втората световна война. Някои украински официални лица казаха, че Москва може да иска да превземе града навреме за датата.

Командирът каза, че неговите войски са получили наскоро повече бронирани превозни средства и дронове, което е улеснило логистиката, включително способността на неговия батальон да евакуира ранени войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от Русия
"Мозъкът на Путин" Дугин за русофобията и защо Западът се разпада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
укронастъплението преди 1 седмица
стана ясно че укро-настъплението е настъпване на мотики!
79
0
 
0
 
! Отговори
Ще чакааат преди 1 седмица
Зеления клоун вече я похарчи за замък в Англия ...... Нека имат търпение доставка от памперси предоставени със тайна пратка от България е на път..... ДА стискат и да потърпят ощше малко че да не разкалват терена.
78
0
 
0
 
! Отговори
Чакане му е майката преди 2 седмици
Аз чакам, чакам вече час и свиря тоз' сигналот песничка, която бях ти пял.Ти може би не си у вас, не знаеш, че съм тук,а може би си някъде със друг.Аз свърших вече моят дълг - войнишкия животи дълго пазих снимката ти, скрита в моя джоб.А може би забравила си нашия сигналот песничка, която бях ти пял.
77
0
 
0
 
! Отговори
Търпението преди 2 седмици
Е майка на победата.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какви украински сили? Те нямат хора повече, онези които останаха да се бият са на 70% изтребени. Шорушоидите разбиха тая държава, сега Русия ще вземе част от нея, другата част ще се разпредли от Бляк Рок на още парчета, после ще я възстановяват със античовешки заеми. Накрая реално украинския народ е губещия, съсипан от криминалната администрация на дементиралия памперс.
75
0
 
4
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Да изчакат още малко. Руснаците вече са подготвили пратките. Ще дойдат по въздух.
74
0
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 2 седмици
Очакват заповед за евакуация,но няма да дочакат.Ще трябва сами да си я ''издадат'',като другите две бригади в Очеретино и къде беше още забравих.Те много станаха самоволните напускания на обречени вече позиции.За името на бригадите ''драснали'' в посока ''домой'', питайте ''Омбре''-то.Той още скърца със зъби като се сети за тях.Да му ''петнят'' така ''партизанското име''.
73
0
 
6
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 седмици
Които е останал в града да го пази направо да сваля гащите.Блеприпаси няма да има
72
0
 
3
 
! Отговори
РАШИСТЬ преди 2 седмици
По скоро ще дочакат ФАБИЛИЗАЦИЯ с ФАБ3000! До 9 май може и да не падне Часов Яр, но до края на май ще е превзет. Гаранция.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Как точно ще победи Украйна?" ------------------ ние, нашите деца и тези на другите крафарски колонии ще работим и умииираме за поо....сраината!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Охоо колко руски *** налази и тая тема. ПиздИ за вас само копейки вие рубли не сте заслужили" --------------- лааапай негааарските маркуучи и не се разсейвай!
69
0
 
8
 
! Отговори
Ах, преди 2 седмици
колко жалко е да си кравар!
68
0
 
3
 
! Отговори
хихи преди 2 седмици
Живот и здраве и скоро ще чакат боеприпасите заедно с пандерата.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тагарев лично да иде да им занесе 1 торба с патрони
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украинците избягаха на запад, вместо да си защитават Родината. Украинките си взеха децата и те там, вместо да произвеждат снаряди в заводите. Как точно ще победи Украйна?
65
2
 
7
 
! Отговори
Ma тай умрял ма! преди 2 седмици
Не знам кога сте взели интервю от тоя пропаднал наркоман, обаче братушките превзеха Часов Яр още преди 2 седмици, днес боевете се водят в Очеретино, Новокалиновка и на канала Донбас - Северен Донец
64
2
 
11
 
! Отговори
Пешко, 5 годинки преди 2 седмици
Аз напълно вярвам на думите на чичко Зеленски и не разбирам защо тати все ми бие шамари зад врата, като го кажа.
63
2
 
6
 
! Отговори
Коки преди 2 седмици
Чакали си ковчезите
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеления окрсди милиардите от ЕС и сащ и сега и снаряди ме може да купи )))голе краде тоя а сащ и ЕС си затварят очите)))
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дo 49 А бе кравар жалъъък, тази ваша измислена опорка за 3-те дни превземане на Киев я дъвчете 2 години вече. Ако ми намериш кравар такъв статия или клип в който руски ръководители са казали това за 3-те дни, аз веднага ти давам 1000 лева. Чукваме си срещица и ти ги давам. Не се майтапя. Аре давай да те видя, кравар жалъъък!