Кометата Еленин може и да не отнесе Земята

Някои смятат, че това е тайнствената Планета Х
Обновена: 2 сеп 2011 07:53 | 2 сеп 2011 07:24,
90
Кометата Еленин може и да не отнесе Земята
Изображение: NASA/JPL-Caltech

В кометата Еленин някои привиждат тайнствената Планета Х – Нибиру. Други твърдят, че в опашката й се крият гигантски кораби на извънземна цивилизация, пътуващи към нашата планета. Трети смятат, че сближаването на кометата със Земята ще предизвика катаклизъм на нашата планета заради смяна на полюсите.

Астрономи любители, които провеждат наблюдения на кометата Еленин, обаче фиксираха значително спадане на яркостта на ядрото й, което може да свидетелства за началото на нейното разрушаване.

И така, според поддръжниците на теорията за края на света с приближаването на кометата Еленин към Земята ще настъпи глобална катастрофа, за което свидетелствало и самото й наименование – някои смятат, че "Ele" означава "extinction level event" (унищожителна катастрофа), а "nin" – "Nibiru in November" (има се предвид мистичната планета Нибиру, чието приближаване ще доведе до катастрофа).

Първата за 20 години "руска" комета C/2010 X1 (Elenin) е открита през декември 2010 г. от астронома Леонид Еленин от Института по приложна математика Келдиш. Предишните открития на комети са направени още от съветските учени през 1989 и 1990 г.

Австралийският астроном Йън Масгрейв в своя блог съобщава, че след като кометата е попаднала в потока от слънчева плазма от изригването на Слънцето, станало на 19 август, нейната яркост е спаднала рязко.

"Смятаме, че това може да е предвестник за разпадането на кометата", казва астрономът, цитиран от интернет изданието Universe Today.

Още по темата

Според учения кометата Еленин е "нова" комета, която за първи път попада във вътрешната област на Слънчевата система от облака на Оорт. Такива нови комети отначало светят много силно, но след това яркостта им спада според това как ледът в ядрото им се изпарява. Скоростта, с която кометата Еленин по-рано е "набирала" яркост, е карала астрономите да предполагат, че я чака скорошен край.

"Емпирично сме доказали, че кометите, които стават по-ярки, примерно със същата скорост, с която и кометата Еленин, с голяма вероятност се разрушават при преминаването през перихелия (най-близката до Слънцето точка от орбитата)", казва Масгрейв.

Едновременно с това той добавя, че всяка комета е уникална – някои преживяват преминаването през перихелия, а други – не. Астрономите отбелязват, че гибелта на комета се случва по-често, отколкото смятат повечето хора. За последните 10 години астрономите са фиксирали разпадането на шест такива небесни тела, без да се броят т.нар. слънцедраскащи комети от семейството на Крейц, които загиват със стотици.

Първооткривателят на кометата – Леонид Еленин, казва, че процесите на кометата сега не могат да се наблюдават с големи телескопи.

"Жалко, че това много интересно събитие се случва в момент, когато кометата вече не се вижда от Земята с големи телескопи и (космическият телескоп) Hubble не може да я разгледа, тъй като между нея и Слънцето има много малко ъглово разстояние", казва ученият пред РИА Новости.

Кометата Еленин ще се приближи към Земята на минимално разстояние – 34,9 млн. км (0,23 астрономически единици), на 16 октомври 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 12 години
Вкупом да благодарим на номер 53, че така убедително руши езотеро-диващината!!!
64
2
 
22
 
! Отговори
поля до 63 преди 12 години
Аз мисля че постоянно ни държат в страх, всякакви учени и пророци всяка година ни затриват и колкото и да си трезвомислещ в главата ти се набива един постоянен край. А това обезмисля стремежите и мечтите на хората
63
0
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Никой не спори за всички тези неща които питаш, просто защото не знаем ! Но защо непременно , трябва да се захващаме за всяко нещо за което някой е решил, че идва края на света - че това би ни обрекло да живеем в постоянен страх !
62
0
 
4
 
! Отговори
до 50, 54 преди 12 години
Гледали сме го, гледали сме и за Розуел и за пирамидите и за всичко. В случая хората или се осланят на фактите, които са представени (представени, защото едва ли всеки може да си направи по един Хъбъл) или се осланя на теориите и конспирациите. Забрави да споменеш и мястото на кацане, спрямо планината на заден фон, но това може да е всичко-от чисто оптически ефекти до манипулации на филми и снимки от хора. Но това не са факти, а догадки.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно... А за всички предположения изброени в коментарите ще кажа само, че каквото и да става ние нищо не можем да направим.
60
2
 
7
 
! Отговори
do 59 преди 12 години
v tuba ima kakvi li ne gluposti ako viarvash na vsichki..
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
във тубата има клипче със предсказано земетресение във Япония само че за 15 март обяснено със тази комета също вижте датата когато е качено клипчето и ще ви просветне че една комета не влияе точно с такава гравитация
58
3
 
9
 
! Отговори
психолог преди 12 години
Към конспирациите залитат параноични хора с външен локус на контрол - винаги търсят вината някъде извън себе си.А желанието да не се минеш и да си сред последните, а не просто една мравка от върволицата, обяснява страстта, с която се очаква краят на света.
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обяснете защо ФБР поскоро разсекрети документи за извънземните и защо сега правят този филм ще ви кажа защо защото хакерите които така или иначе са докопали тази информация знаят и повече не могат да крият сега малко по малко нещата излизат наяве обаче явно според вас даже и хакерите които опоскаха света и те са конспирация
56
1
 
9
 
! Отговори
до 47 ан преди 12 години
до 47 ан.1-во колкото и да пишеш с главни букви, няма да направиш добро впечатление нито на измисления си бог нито на някой, който чете.2-ро 99% от всички видове живяля на планетата са изчезнали, но единствено нашия вид е развил такова ниво на технология - ние към момента сме прецедент. Така че тук си прав само наполовина.3-то Ако вече си се предал и не смяташ да се бориш за оцеляването си - поне не натрапвай идитската си философия на останалите и си чакай края спокойно в ъгъла.
55
1
 
15
 
! Отговори
хахахахахаххах преди 12 години
ето къде бил ключа от бараката " Колкото по-скоро хората изберем социалистически правителства, толково по-скоро извънземните ще ни откриват тайните на Вселената. "моля те продължавай , сълзи ми текат от смях
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напешете Арollo 18 хайде щом спорите да разбира се това е поредната конспирация както например официално са до 17 напишете apollo fake обяснете как се вее флага на луната като няма атмосфера защо модула който тежи 17 тона оставя по плитки следи от космонавтите защо предметите имат сенки падащи под различен ъгъл защо на един шлем се виждат 2 човека след като един от екипажа е винаги във модула
53
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доказателството е пред очите ви и това е монумента на Бузлуджа, поставен е там от хора с езотерични познания и значението му е недвусмислено. Кораб и звезда, т.е. комунистическата идея е донесена от извънземните дошли от звездите с космически кораб. Колкото по-скоро хората изберем социалистически правителства, толково по-скоро извънземните ще ни откриват тайните на Вселената.
52
1
 
7
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
Maite i Shumerite ne opisvat ednakvi neshta. Tova che horata taka gi vijdat e otdelen vypros. Maite ne govoriat za Anunaki. Shumerite govroiat kakto nie govorim za Bog Hristos i tn. Tova ne znachi che sa verni :) Nikyde maite ne govoriat za krai na sveta. Horata taka go interpretirat. I moia kalendar svyrshva kraia na meseca ama ne idva kraia na sveta nali.Zaharia Sichin puska tezi idei bez gram dokazatelstva za tiah. I horata iskat neshto interesno zashtoto istinata e skuchna.
51
1
 
3
 
! Отговори
ADEPT преди 12 години
С " ако" не се стига до никъде.
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе хора как е възможно и шумерите и маите да описват едни и същи същества анунаките това някакво съвпадение ли е откъде знаете дори дали всяка една планета не е населена защото така ни казват нали ами защо тогава продължават да се ровичкат в този космос какво търсят там защо харчат милиарди долари за да идат някъде какво ще намерят абе вие вярвате ли че НАСА казва всичкo
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше голям космически кораб отдавна да ни беше навестил.Такова тътрене може да има само от комета.
48
0
 
7
 
! Отговори
до ADEPT преди 12 години
извинявай, че ще го кажа, но според мен или трябва да спреш да гледаш филми или да се лекуваш
47
0
 
10
 
! Отговори
ан преди 12 години
ПРЕДИ НАС СА ЖИВЯЛИ МИЛИОНИ ПЛЕМЕНА КОИТО СА ИЗЧЕЗНАЛИ. ПРИЧИНИТЕ ЗА ТЯХНОТО ИЗЧЕЗВАНЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ ГАДАЕ. ТАКА ЧЕ НИТО ЩЕ СМЕ ПЪРВИТЕ НИТО ПОСЛЕДНИТЕ КОИТО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ПОРАДИ НЯКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. НА ЗЕМЯТА НЯМА НИЩО ВЕЧНО. ВЕЧНАЕ САМО ВСЕЛЕНЕТА И БОГ. ВСИЧКО ДРУГО Е МИРАЖ. НИЕ СМЕ ЕДНИ ГОСТИ С ПАСПОРТ ЗА ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
46
8
 
5
 
! Отговори
ADEPT преди 12 години
Луната не е това, което си мислите че е. Мисиите до Луната бяха евтин фарс режисиран от господата от Majestic-12 за да излъжат и объркат простосмъртните. Луната е първата защитна линия. На нея има внушителен арсенал от оръжия завещан ни от друга цивилизация . В случай на инвазия от страна на извънземни благодарение на тези оръжия ще можем да ги посрещнем подобаващо.Във филма Transformers : dark of the moon има повече истина от колкото можете да си представите.