Кометата Еленин може и да не отнесе Земята

Някои смятат, че това е тайнствената Планета Х
Обновена: 2 сеп 2011 07:53 | 2 сеп 2011 07:24,
90
Кометата Еленин може и да не отнесе Земята
Изображение: NASA/JPL-Caltech

В кометата Еленин някои привиждат тайнствената Планета Х – Нибиру. Други твърдят, че в опашката й се крият гигантски кораби на извънземна цивилизация, пътуващи към нашата планета. Трети смятат, че сближаването на кометата със Земята ще предизвика катаклизъм на нашата планета заради смяна на полюсите.

Астрономи любители, които провеждат наблюдения на кометата Еленин, обаче фиксираха значително спадане на яркостта на ядрото й, което може да свидетелства за началото на нейното разрушаване.

И така, според поддръжниците на теорията за края на света с приближаването на кометата Еленин към Земята ще настъпи глобална катастрофа, за което свидетелствало и самото й наименование – някои смятат, че "Ele" означава "extinction level event" (унищожителна катастрофа), а "nin" – "Nibiru in November" (има се предвид мистичната планета Нибиру, чието приближаване ще доведе до катастрофа).

Първата за 20 години "руска" комета C/2010 X1 (Elenin) е открита през декември 2010 г. от астронома Леонид Еленин от Института по приложна математика Келдиш. Предишните открития на комети са направени още от съветските учени през 1989 и 1990 г.

Австралийският астроном Йън Масгрейв в своя блог съобщава, че след като кометата е попаднала в потока от слънчева плазма от изригването на Слънцето, станало на 19 август, нейната яркост е спаднала рязко.

"Смятаме, че това може да е предвестник за разпадането на кометата", казва астрономът, цитиран от интернет изданието Universe Today.

Още по темата

Според учения кометата Еленин е "нова" комета, която за първи път попада във вътрешната област на Слънчевата система от облака на Оорт. Такива нови комети отначало светят много силно, но след това яркостта им спада според това как ледът в ядрото им се изпарява. Скоростта, с която кометата Еленин по-рано е "набирала" яркост, е карала астрономите да предполагат, че я чака скорошен край.

"Емпирично сме доказали, че кометите, които стават по-ярки, примерно със същата скорост, с която и кометата Еленин, с голяма вероятност се разрушават при преминаването през перихелия (най-близката до Слънцето точка от орбитата)", казва Масгрейв.

Едновременно с това той добавя, че всяка комета е уникална – някои преживяват преминаването през перихелия, а други – не. Астрономите отбелязват, че гибелта на комета се случва по-често, отколкото смятат повечето хора. За последните 10 години астрономите са фиксирали разпадането на шест такива небесни тела, без да се броят т.нар. слънцедраскащи комети от семейството на Крейц, които загиват със стотици.

Първооткривателят на кометата – Леонид Еленин, казва, че процесите на кометата сега не могат да се наблюдават с големи телескопи.

"Жалко, че това много интересно събитие се случва в момент, когато кометата вече не се вижда от Земята с големи телескопи и (космическият телескоп) Hubble не може да я разгледа, тъй като между нея и Слънцето има много малко ъглово разстояние", казва ученият пред РИА Новости.

Кометата Еленин ще се приближи към Земята на минимално разстояние – 34,9 млн. км (0,23 астрономически единици), на 16 октомври 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, г-н Просветителю, значи от Плеядите ни пращат кораб, който чисти цялата негативна енергия на планетата ... Добре, ама ако на 17-ти октомври се събудим и пак се си същите, какво правим ? Ще чакаме 2036 да дойде астероида Апофис, пратен ни от галактиката "Андромеда" да спре парниковия ефект и да даде по 3 билета за градския транспорт ? Може би на послушните ще даде по 4 билета ...
44
0
 
20
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Жречески неволи- Шефе, календарът е готов!- Браво! Тц, тц, тц и кръгъл! Тц, тц, тц и релефен! И що само до 2012?- Ами свърши ми мястото...- Хмм, да се надяваме, че това няма да създаде проблеми след време.
43
0
 
12
 
! Отговори
плашим се преди 12 години
Някои хора ама наистина си вярват ... Много ми е интересно как разбраха, че това не е ни комета, ни планета а истински кораб ?!? Кажете и на нас- непросветените... та поне в последните си дни на негативна енергия да поживеем с ИСТИНАТА .... хахаха
42
6
 
5
 
! Отговори
ADEPT преди 12 години
Здравейте скъпи сънародници. Още веднъж съм тук за да внеса малко светлина в непросветените ви глави относно космоса и вселената . Тази комета е един много специален кораб. Този кораб има за цел да изчисти негативната енергия в нашата слънчева система понеже нивата на негативна енергия в района са опасно високи, а високите нива вредят както на нас така и на самата планета. Поради тази причина от Плеядите ни пратиха този кораб. Апокалипсисът се отлага.
41
0
 
5
 
! Отговори
е Jana преди 12 години
ме утрепа ....
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Maite ne sa predskazvali nishto nito shumerite vsichko idva ot bolnite teorii na Zaharaia Sichin. Nikyde niama edno dokazatelstvo koeto da podkrepia teoriite mu. ama na horata tazi istina ne im haresva te obichat da jiveat v konspiracii :)
39
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
И ако е вярно предсказанието на маите - на тези които не се шегуват ще им се размине ли?
38
0
 
9
 
! Отговори
хахах преди 12 години
ще припадна : " Първооткривателят на кометата Леонид Еленин " , малко по- горе обаче се казва : " Земята ще настъпи глобална катастрофа, за което свидетелствало и самото й наименование някои смятат, че "Ele" означава "extinction level event" (унищожителна катастрофа), а "nin" "Nibiru in November" (има се предвид мистичната планета Нибиру, чието приближаване ще доведе до катастрофа). " ахахахах
37
0
 
5
 
! Отговори
jj преди 12 години
И за маргаритки или цвекло да беше новината, пак щеше да я изкарат филм на ужасите!не ви ли писна ве....
36
0
 
4
 
! Отговори
Пъпко преди 12 години
Само сЕди и гледай!
35
6
 
6
 
! Отговори
Neo преди 12 години
Правите се на интересни, но ако се случи това което са предсказали маите, ще напълните гащите. Ако някой обясни защо календара им свършва точно през 2012 година, след това може свободно да шегува или да си го премести.
34
0
 
3
 
! Отговори
блеичо преди 12 години
Бля бля бля бля бля ..... бля бля бля
33
1
 
14
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 25 - Те може да са много интелигентни и в същото време да са много неразумни. Интелигентноста не е равна на разумност. Например създателите на ядрените оръжия са многократно по интелигентни, отколкото разумни, докато овчар от село може да е многократно по разумен, отколкото интелигентен. Най-големите злини на човечеството са извършени от хора с висока интелигентност и нисък разум.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да - всички сме гледали "2012", "Transformers","The Knowing","Armageddon". Все пак е добре да се прави разлика между фактите и теориите, заедно с интерпретираните виждания на режисьорите ...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jano ia vzemi da se obesish
30
12
 
5
 
! Отговори
JANA преди 12 години
NA 11.11.2011 SE OTVARJ 11 VRATA::::ISVANSEMNNITE SLEDJT DALI VSI4KO SHE MINE DOBRE SATOVA IMAT GOTOVI KORABI DA NI SPASJT DOKATO SE OTVORJT OSHE 2 VRATI NA 12.12.2012 I 13.12.2013/ ILI 13.01.2013/ MOJE DA STAVAT GOLEMI KATAKLISMI SATOVA IMAT GRANDIOSNI KORABI PRILI4AT NA KOMETI NO SA KORABI***PRIJTEN DEN***
29
0
 
8
 
! Отговори
някой преди 12 години
Ох, олекна ми! Ще ни се размине апокалипсиса!34 милиона километра не е чак толкова близо до Земята. Горе-долу колкото до Венера. Щом Венера още не е ударила Земята, значи и тази комета може да ни подмине.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако си спомняте имаше спорове че мисите аполо са FAKE да ама не някои кадри са нароочно променени и до ден днешен не е знае каква се е случило обаче американците са видели нещо на лууната което крият и до днес.
27
2
 
8
 
! Отговори
do 23 преди 12 години
Vie konspiratorite vinagi imaten qkakvi super "sekretni" danni i iztekla informacia koiato samo vie imate :)
26
0
 
7
 
! Отговори
do 14 преди 12 години
Maite ne sa kazvali nishto takova byrkate narodite....