Георги Рачев: Смутно време и в началото на юни, чака ни хубаво лято

През юли ще има малко повече валежи
28 май 2020 11:50, Нели Христова
24
Георги Рачев: Смутно време и в началото на юни, чака ни хубаво лято
Снимка: Pixabay

Ако нещата продължават така с коронавириса, до месец ще имаме свободата, която имахме отпреди пандемията, смята климатологът проф. Георги Рачев.

Според него обаче едва ли ще има силен сезон, защото хората са силно наплашени. Началото на туризма по морето ще се забави и ще започне от 1 юли, а предпочитаният транспорт ще е автомобилът, заяви той пред bTV.

Май и юни е времето на градушките. Но сега те са много дребни в този момент и са ограничени, щетите са сравнително малки, разкри той по повод на метеорологичната обстановка.

Смутно, динамично време ни чака не само до края на месеца, но и в началото на юни. Ще има интензивни валежи, градушки, гръмотевична дейност, особено в следобедните часове. Доста е хладно, което се дължи на обстоятелството, че градушките са слаби.

Но лятото ще бъде хубаво, гарантирам, каза още Рачев. За юли американските метеоролози твърдят, че ще е по-влажен, а европейските обратно - че валежите ще са 80% от нормата,

За култовия месец август прогнозите са за нормални температури според американците, а според европейците ще е дори 1-2 градуса над нормата. До края на седмицата ще има повече слънце сутрин, а следобед повече гръмотевици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
море от гьобре преди 3 години
Това е родното Черно мжре цето ни свързва със Великият Съветски съюз
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рачев каза горенаписаното!А Рибев на какво мнение р?А Жабаров има ли отношение по въпроса?И.т.н. и.т.н.!Да ви отворя! На църно море одят црните, с белите в Гръчко или Хръватско! Метафорки моля!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то като вица с индианците.Отишли при шамана да питат каква ще е зимата. И той казал, че ще е голям студ и да събират много дърва. Обаче решил да се подсигури и се обадил на метеоролозите. И те му казали:-Аааа, много ще е люта зимата! Като гледаме как индианците събират дърва, голям студ ще е!
19
1
 
3
 
! Отговори
Антелакова преди 3 години
Оставка! Докога ще ти гледаме конската мутра на кобила? Кой те избра за министър?
18
1
 
3
 
! Отговори
новия път преди 3 години
До краят настъпи!!!!!На сиртаки в Гърция и кючеци в Турция! Беломорието ни зове от Черно море!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе рачев що не си гледаш строшените автобуси ами се правиш на метеоролог. Тези фантасмагории ти ли ги измисляш. Тази и не само тази година лятото ще е нормално. А знаеш ли защо. Защото ги няма самолетите да опушват с милиони тонове керосин небето. Заводите бълващи пушек и те са затворени. А това води до изчистване на природата и връщането й към нормалните и параметри. Лятото ще е нормално каквото беше през 60-те и 70-те години. През онези години температурата беше 26 градуса а не 38.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година прогнозата беше за дъждовно лято. Било е дъждовно в западните ни планини вероятно. В нашия край си беше СУША. Толкоз им е прогнозата със сателити и други летящи джаджи.
15
2
 
3
 
! Отговори
лайноядец преди 3 години
Заминавам на черно море!
14
1
 
4
 
! Отговори
мерси преди 3 години
До Чакал няМирис на отровена и разложена риба като на умряло куче!Прези Зл.пясъци и Сл.бряг ухаеха на вносна козметика и американски цигари а сега на пръч и екскременти...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе! Поредната явна излагация. Даже не се и свенят . Американците щели да кажат какво щяло да бъде времето! Че те американците не различават на 200 км времето, бас държа. За тях целият Балкански полуостров е един дол дренки.Що за метеоролог е господинът, като ще ми казва какво мислели американците?!
12
2
 
2
 
! Отговори
фалит! преди 3 години
До хубавото времеЗа черноморието не ми дреме за хубавото време!
11
1
 
3
 
! Отговори
ист преди 3 години
Американците казват че ще е влажно, европейците казват че ще е сухо.български виц - Зюмбила казва - едното син казва че ще вали, другото син казва че няма да вали. Много познават.
10
1
 
6
 
! Отговори
Чакал ня преди 3 години
Бг черноморието и на снимка да го видиш, пак мирише странно.
9
4
 
10
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Рачев известен по прякора си Нормалното: 18 градуса през юни не е ли ниска температура- аааа, нормално е, 20 градуса декември не е ли висока температура - аааа, нормално е.
8
1
 
6
 
! Отговори
хубавото време преди 3 години
- без курортен сезон на черноморието!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
само БОГ знае преди 3 години
Какво време ни очаква.....
6
1
 
7
 
! Отговори
гларусите преди 3 години
Отлетяха на юг!
5
1
 
13
 
! Отговори
ахаха преди 3 години
Родните климатолози не могат да познаят времето за същия ден следобед, какво остава за месечни прогнози
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бихте ли обяснили защо месец август е "култов" и какво точно имате предвид, че никой не е разбрал освен писача?
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно не разбрах, кОЙ по дяволите е Герги Рачев???Метеоролог ли е, вирусолог ли е, в туристическия бизнес ли е или пък обикновен лаладжия?!Според мен е последното.Поредното недуразумение на природата.П. П. В САЩ вече се готвят за втора вълна през септември а тоя мухъл пенЦионира вируса.