"Кремиковци" обсаден*

Работниците настояват за споразумение за доставка на суровини с фирмата на Константин Жеваго
10 юли 2008 17:28,
42
"Кремиковци" обсаден*
Снимка: БГНЕС

Работниците в "Кремиковци" излязоха на протест с искане ръководството на комбината да подпише договор за доставка на суровини с украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго.

Около 2000 работници блокираха административната сграда на комбината, за да попречат на изпълнителния директор и на директора "Човешки ресурси“ да напуснат страната.

По предварителна информация двамата щели да се върнат в България след една седмица, когато вече ще е много късно.

Заместник-председателят на КНСБ в комбината Пламен Петков припомни, че са минали 5 дни, откакто "Кремиковци" е без суровини, тъй като "Арселор Митал" не е изпълнил подписаното споразумение за доставка.

"Няма да им позволим да си тръгнат, докато не подпишат споразумението с Жеваго", заяви Пламен Петков.

На специална пресконференция КНСБ и КТ "Подкрепа" в "Кремиковци" обявиха, че от понеделник ще блокират входните и изходните пътища на София към Варна и Пловдив, а на 15 юли ще разпънат палатков лагер пред МС.

* Информацията е актуална към 20:00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
LEADERMAN преди 15 години
Pishete, mislq, 4e ima o6te kakvo da se napravi. Strahyt trqbva da byde preodolqn. Nie mojem!
40
1
 
3
 
! Отговори
LEADERMAN преди 15 години
Hora, ako naistina iskate da promenim ne6to, daite sega da go pravim. Neka ne dopuskame poveche da ni manipulirat. Izrediha se vsi4ki ve4e v ta upravlenie. Vseki e bil ministyr deputat poslannik, samo s evyrtqt. I nai-prostiqt izbiratel trqbva da razbere, 4e pove4e ne moje. TOVA E NASHATA DYRJAVA, NIE TRQBVA DA PROMENIM STAVASHTOTO, UPRAVLQVASHTITE SA SAMO NASHI IZBRANICI, KOITO DA NI PREDSTAVQT PRED SVETA I.T.N. NASHE PRAVO I ZADYLJENIE E DA POSIAKME DA SE OTTEGLQD. DRUGO RESHENIE NQMA !!! PRIZOVAVAM VI
39
1
 
3
 
! Отговори
LEADERMAN преди 15 години
Kraino vreme e da izlezem i da si potyrsim pravata. Ne samo kremikovci, a vsichki. Nie gi izbirame, nie trqbva da si tyrsim pravata ot tqh, sled akto ne stavat, znachi e vreme da si hodqt. Neka pokajem, che imame poziciq, stiga sa ni tretirali kato jivotni. Tolkova mnogo mladi hora sme, trqbva da pokajem otnoshenie!!!
38
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Не само в Кремиковци...но и в държавата!Движим се на автопилот!Никакви проекти за близките 2-5г , а да не говорим за по-далечно бъдеще!работи се на парче от днес за вчера!/ дори не за утре/Но какво да очакваш от специалисти -РАБФАКОВЦИ!Нивото на образованиe....."О"Проблема не е само в учителите , но преди всичко в РОДИТЕЛИТЕ!Забравиха да комуницират с децата си!Родители= банкомати!Домашното възпитани на 90% от подрастващите е НУЛЕВО!Култура ....Що е то?Селяния до шия!Великият славянски народ се ***...или се върна при своите корени...Да сте чували за славянски бунтове срещу Византия?.....Азис и чалгата заместиха много от моралните ценности на обществото!Съвсем съзнателно алкохола се държи на такива ниски цени!Наркоманията се шири и това е държавна политика!Червените олигарси и кардиналите от ДС много добре знаят че *** и алкохолизиран народ най-лесно се манипулират!....Лято е !Време е сер-Гей и гоце да ловят ножиците и да започва голямото стригане на славянската мериносова "Уфсъ"!
37
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
сори, УТОЧНЕНИЕТО се отнасяше до номер 35
36
1
 
3
 
! Отговори
АЛАТРИСТЕ преди 15 години
никога никой не ми е казвал какво да мисля, аз съм ИНДИВИДУАЛИСТ при това прекален. Мисля, че за съжаление ти си този, който е с ПРОМИТ МОЗЪК, сори но наистина мисля така - четете по малко КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРЕСА и мислете повече с веществото в главата си, което е с цвят среден между бялото и черното
35
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
до 33.33. нали не мислиш наистина че Вие сте победили, и победили в какво....Ако има победа тя е благодарение на правителството ЧЕ е взело правилното решение и то решение взето точно от тези за които си написал глупости. АМА кой ви настройва че Станишев и Бойко СА лошите и че са тези срещу които трябва да се борите. Престанете да бьдете деца а се научете да мислите самостоятелно, мислете преди да повторите глупост която сте чули. От 50 години, за пьрви пьт се появиха личности като Б.Б и Станишев, които наистина се борят за Благото на Народа. И преди да кажете каквото и да е, следете какво се случва....за да разберете. стига сьс интриги шантажи и пр., манипулирани сте нон-стоп . Един пьт се спрете и си кажете ...ЩЕ МИСЛЯ САМОСТОЯТЕЛНО. СТИГА С ТОВА КОЛЕКТИВНО МИСЛЕНЕ.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анди преди 15 години
а бе ***, що ни цаката със стари снимки, тази въобще не е от вчерашната обсада на Кремиковци - не манипулирайте хората, моля, а се охарчете за 2л бензин и пратете некадърните си репортери да направят актуална снимка
33
1
 
3
 
! Отговори
АЛАТРИСТЕ преди 15 години
Аз съм работник в КРЕМИКОВЦИ и истината е точно такава. Ние винаги сме работили при тежки и лоши условия на труд, но от година-две работим просто при НИКАКВИ, липсващи условия на труд. Няма суровини, няма заплати, няма нищо - има само едни половинчати обещания и разтегляния и увъртания от индийските собственици, които не инвестираха нито стотинка за цялото време. Държавата, която е собственик на 25 % от предприятието, стои и гледа - ПРАВИТЕЛСВОТО ЧАКА - чака да си получава парите под масата и е съюзник в ограбването и малтретирането на БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ от страна на индийските експлоататори. Хората са доведени до отчаяние, не могат да закърпват двата края. Потънали са в заеми и задължения и то при положение че РАБОТЯТ В МЕТАЛУРГИЯТА, ходят редовно на работа и по-важното ПРОИЗВЕЖДАТ - произвеждат от нищото МЕТАЛ, чиято цена нарасна много в последно време - и въпреки това НЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, които отиват и потъват незнайно къде (разни офшорки, лични сметки на А.Томов, Ст.Пирлов, куфарчета под масата за министри, зам.министри и др. от ПРЕСТЪПНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ). За тези които не са го видели, ще кажа какъв плакат имаше вчера на протеста. Мисля че много точно и в синтезиран вид представя нещата. - ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ КРЕМИКОВЦИ, сценарист: Сергей Станишев, режисьор: Петър Димитров, в главната роля: Александър Томов, клакьори: Бойко Борисов и др. (другите са мафиотските структури около любимецът на медиите, но не и на народа МУТРОКМЕТ, начело със съучастникът му, г-н главният архитект на София и престъпната му фирма, която участва в бетонното застрояване на родното Черноморие и се гласи да лапне апетитната земя под КРЕМИКОВЦИ и около него, но май няма да ги огрее този път нещастниците). ПОЗДРАВИ за ВСИЧКИ КОЛЕГИ от КРЕМИКОВЦИ. Ще бъдем СИЛНИ само когато сме ЗАЕДНО. Да покажем на тази АБДИКИРАЛА държава и ПРЕСТЪПНО правителство, че още са останали честни и мислещи хора, които искат да работят достойно и да изкарват парите си с труд, а не с мафиотски сделки. ПОБЕДА!!!
32
1
 
3
 
! Отговори
xx преди 15 години
до 30 - нивите няма да ги копаме а ще си ги продадеме, до 29 - ако твоят шеф спазва законите нямаш друг избор освен да свеждаш главата по ниско, но съм сигурен че те осигурява на минимална заплата, така че по кротко
31
1
 
3
 
! Отговори
xx преди 15 години
до 30 - нивите няма да ги копаме а ще си ги продадеме, а на 29 - ако твоят шеф спазва законите ни нямаш избор освен да сведеш по ниско глава, но съм сигурен че те осигуряват на минимална заплата така че не ми се прави на отворко
30
1
 
3
 
! Отговори
нормална преди 15 години
Разбира се, че това чудовище трябва да се махне от София!От години около него се събра цялата неграмотна *** от цяла България.Покрай тях София се напълни с техни близки и роднини, на които не им се работи и искат да се изживяват като столичяни. Да се върнат на село и да копаят запустелите си ниви.
29
1
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 15 години
Много ми е интересно как ще стане това. Все едно аз да се изтъпаня пред шефа и да му кажа с кой и при какви условия да сключва договори.... Като знам как действа на петата минута ще ми връчат обходният лист.Оня *** индиеца ако иска може да закрие комбината, да го обяви в несъстоятелност, да се назначи синдик от съда, който да предложи оздравителен план или да разпрададе активи за да покрие дълговете и т.н. Тогава тези дето се пънат на входа ще получат само обезщетение - мисля 2-3 заплати и това е. Синдикатите в комбината се мислят за силни като изкарват две хиляди души да викат пред входа, но какво ще направят ако Митал обяви предприятието в несъстоятелност??? Те ли ще платят на хората и ще им намерят ли работа? Лесно е да струпаш една тълпа от 2000 души и да ги насъскваш и утре ако *** клекне и подпише подобно споразумение да се биеш в гърдите колко си велик. Но другият вариант не е лицеприятен , нали???Не искам да обиждам работниците, но те са лесни за манипулиране и разните синдикати ги използват както им отърва.
28
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
samo za National Geographic e snimkata!
27
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Super snimka za National Geographic!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
rg5455 преди 15 години
Да го махат, тухла в/у тухла да не остане. Ако може и ТЕЦ-овете или поне да им сложат качествени филтри, па ако ще парното 2-но да стане. Един ден излизайки от София по Хемус, карах 70км докато спра да виждам пушаците от Кремиковци над себе си. Такива лай*озаводи работят още само в Китай и Индия.
25
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Ako niakoi iska snimka na Dzhagata (nashiat lumib izpalnitelen direktor) moga da mu predostavia takava :-))) Ama neznam toi koga shte se seti, che tribva da mi plati zaplatata :-(
24
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Имам един въпрос - Кой докара *** като този - Гунтупали Джаганадам в Кремиковци? Няма да давам линк с образа му - ама е доста черен....
23
1
 
3
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
не четох статията, ама тоя на снимката съм го виждал по Animal Planet....
22
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
съгласен съм с 14! Да го затворят! 25 000 щели да останат без работа... Толкова много работа има всъщност,а те зор да си стоят в Кремиковци и да тровят себе си и цялото Софийско поле.