Осъмват без кофи за смет Младост, Люлин, Витоша, Триадица, Овча купел

Концесионерът "Новера" отказва да чисти и на 1 март премахва контейнерите от тези квартали
11 фев 2009 20:25,
53
Осъмват без кофи за смет Младост, Люлин, Витоша, Триадица, Овча купел
Снимка: Булфото

Собственикът на концесионерите по чистотата в София "Новера" ще започне от 1 март премахване на контейнерите за отпадъци от районите, обслужвани от „Волф-96”.

Това пише в писмо, адресирано до кмета Бойко Борисов, председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, министъра на околната среда Джевдет Чакъров и председателя на НС Георги Пирински.

В документа пише, че на 1 март изтича срокът на концесионния договор на дружеството за почистване на столичните райони „Младост”, „Люлин”, „Витоша”, „Овча купел” и част от „Триадица”.

От „Волф-96” посочват, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила заповедта на кмета за класиране в обществената поръчка за почистване на тези пет района, а все още дружеството не е поканено на разговори в общината за изтичащия концесионен договор и липсата на нов оператор на услугата.

Преди ден стана ясно, че фирма „Заубермахер” няма да започне почистването на София от 1 март, след като КЗК отмени решението на Столичната община, с което австрийската фирма беше определена за нов концесионер по чистотата в столицата.

В решението на КЗК е записано, че общината трябва отново да се върне в изходна позиция – да разгледа, оцени и класира офертите на тримата кандидати ("Титан Чистота София", “Заубермахер“ и "Новера" – бел.ред.) за почистване на "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".

Преди месеци „Титан” бяха отстранени от процедурата с оправданието, че не са обосновали цените си, които бяха най-ниските от трите оферти.

През ноември 2008 година, докато течеше конкурсът, “Титан“ поискаха дори по-ниски цени от досегашния концесионер по чистотата – “Новера“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
fsdffds преди 15 години
Zad monitora e lesno da pishesh tezi neshta,zashto ne idesh da go kajesh tova na nqkoi selqnin.Shtot shte ti schupi nosa.Osven tova selqnite sa mnogo po chisti moralni chisti hora ot grajdanite kato cqlo zashtoto svetshtinata v gradovete e po golqma i tam se razviva ideala na prostotiata.dokato na selo jivota e po prost elementaren i po spokoen i tam horata jiveqt v estestvena sreda.Edva li ima druga durjava kadeto horata da se delqt na selqni i sofianci.men chestno shte me e sram da doveda nqkoi chujdenec v tozi smradliv grad(kucheta,kremikovci,bokluci,*** v centura,razkurteni grozni panelki,naduti shopi).Sofia e sramota za sveta i ne moje da bude stolica razberete go nai-setne!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e,toi bat'b. sega si ima drugi griji ,kade po-vajni ,da si capa racete s boklucite na sofia e napravo obidno za nashia svrahkachestven material...
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сбъркал си рейса бе пич.Нито слави нито ася са най- добрите.Тази ася така се запъваше така непохватно се движешеа слави само дето се прави на голяма работа толкова много като него има.Подмазвача на комунистите и основно на доган.Е в това е недостижим.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ayde be niama koi da 4isti,blafirat....za tia kinti exeyyy,ot cial sviat 6te doidat da 4istiat
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След като няколко години гледахме все грозни жени на екран, хиляди българи се надяваха "чудото" да се случи и да видим отново красиви жени като Ася и Гала. Според всички клюкарски издания (и не само!) това ще стане. Да се надяваме. Аман от грозотии в ефира. Какво да се прави - поколението на Ася и Гала (от което е и Слави Трифонов) се слави с красивите си жени, нещо, което трудно може да се каже за следващите поколения.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дпс вън от властта и миризливите *** да бъдат уволнени.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Страдайте хронично, скъпи дами водещи, най-красивата българска ТВ водеща се завръща. Ася и Слави Трифонов са обявени за най-добра и най-добър водещ. Действително от водещите в последните години само Гала може да й се опре.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АСЯ ОТ НЕВАДА ВЛИЗА ВЪВ ВИП-БРАДЪР?Някогашната водеща на супершоутата "Такси" и "Невада" Ася Станчева е дала съгласието си да участва в новото издание на "ВИП-брадър", твърди източник от къща на Нико Тупарев.Ася била калесана в ролята на позабравената звезда, чиято слава трябва спешно да бъде излъскана. Тя със сигурност има какво да разкаже пред камерите и с какво да забавлява тв-зрителите, разкриват запознати с биографията й. Някога амбициозната блондинка е била шивачка в шоуто "Невада", докато в плен на фаталния й чар не попаднал самият продуцент Димитър Станчев. Българинът с канадски паспорт тутакси решава дамата на сърцето му да стане водеща на успешното шоу и заради нея показва вратата на титуляря Къци Вапцаров. Не след дълго Ася заживява с бизнесмена в къщата му-палат в Бистрица. През 2006 г. тя най-накрая официално сключи брак с Димитър Станчев, след като му роди наследник Александър, според непотвърдени слухове - чрез ин витро. Неотдавна пък щастливата майка се сдоби с диплома по психология, издадена кой знае защо от... Киевския университет.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I s kofi i bez kofi BB 6te se opravi vie ne go mislete a si zaminavaite ot tam ot kadeto ste do6li!Za vsi4ko vi bil vinoven kmeta-mnogo si e dobar!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДПС са наредили на *** да не чистят.Да се уволнят ***.Сложете друга фирма.
22
0
 
0
 
! Отговори
пресен емигрант преди 15 години
Най-простото обяснение обикновено е вярно (т.нар. "бръснич на Окъм"). За мен най-логичното обяснение е: малко след шокиращото изказване на Бойко Борисов в Чикаго и тоновете критики срещу него в медиите, БСП и ДПС му скоряват номер, за да му падне рейтингът. И как - ами естествено, колко му е да се задръсти столицата с ***! Лятото дадоха на *** от чистотата по няколко стотачки да идат на моренце. Да де, ама сега е зима, а *** на ски няма да се качи, та... сега друга тактика. Егати държавата, егати цирка!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
elantra преди 15 години
na tija besni seljani, kofite im pre4at,te pove4e zamarsjavat i bez tui gradskijat boklukov 6elf,. Da gi mahat ne im trjabvat!
20
0
 
0
 
! Отговори
селян преди 15 години
PARDON: исках да кажа "Осъмват без селяни" След кризата много селяни от селата и от града ви потеглят пак за чужбина!
19
0
 
0
 
! Отговори
чужбинаTA преди 15 години
забраниха ми да пиша по форума на дневник, толкова време си спестявам! ама пусто изкушение - софиянци, не се ядосвайте. След кризата много селяни от селата и от града ви потеглят пак за чужбина!
18
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
че софиянци отде са дошли ве братте не са дошли от селоцъфнали са и са вързали на една череша до Ал. Невски ли?хаха тук сега става въпрос за борбата между дошлите по-рано в Софияи сега напиращитеи са като кучетата дето се драпат за препи6кани териториихахаи едните са селяни и другитеи на мен баща ми е от селоама не ме е срам
17
0
 
0
 
! Отговори
atentat преди 15 години
da vzriat vsichki ot do.....maika im krva....deaaa smotana dea....shto ne padna samolet v/u sofia.....i da izbie vsichki v upravlenieto i vsichki ...to vse taq de......i mene da me beshe utrepala.....shtoto toia grad za nishto ne stava...a durjavata i tia za nishto ne stava......be mainata im...
16
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Да се премахнат всички хамбарни кофи от улиците пречещи на движението.Уволнените от Миков да се назначат с предимство.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За всичко са виновни селяните, марш от София....София за софиянци а селата за селяните....
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ДЪРЖАВА С *** УПРАВНИЦИТРЕТИЯТ СВЯТ
13
0
 
0
 
! Отговори
морето преди 15 години
аве как тези дето лапат от *** ше пуснат ей така кокала векой знае колко са навързаните след ТИТАН не само ше прекратят концесията на чужденцитеами и ше ги направят да избягат от СофияСофийските *** са на софиянциот лакомия да си ги вземат и да си ги ядатхората в нормалните страни биха излезли да защитятзаконно избраната фирмаама в София до шия да затънат в боклуксамо ше мърморятайде излезте *** няма цвят има само мирис