Столичани: Правителството използва боклука за предизборни цели

Според жителите на София най-критичният момент със сметта вече е отминал
9 апр 2009 23:19,
53
Столичани: Правителството използва боклука за предизборни цели
Снимка: Булфото

Експресно телефонно допитване за столицата на Алфа Рисърч, проведено сред 508 пълнолетни жители, показва, че общественото мнение е силно чувствително към проблема за чистотата на София. Най-критичният момент обаче вече е отминал.

13,9% от столичани вярват, че правителството въвежда мярката "кризисно положение” в София заради боклука, защото е загрижено за състоянието на столицата и здравето на гражданите.

Огромното мнозинство от запитаните – 81,3%, обаче смятат, че действията на кабинета са продиктувани от предизборни цели.

Проучването е направено веднага след обявяването на ”кризисното положение” от Министерския съвет.

На въпроса: "Ще се справи ли правителството по-добре с почистването на София, отколкото Столична община?”, 51,2% от запитаните посочват, че общината ще се справи по-добре с почистването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
човек от село преди 15 години
А пък провинцията "блести" от чистота! Я си вижте гранясалите дворове, бунищата вътре, кочините до вратите ви, едно цвете ви мързи да посадите, яките ви лъщят от мазнотия, пиете от една чаша или бутилка, плюете къде ви попадне ... и като дойдете в големите градове вие или децата ви, си пренасят малокултурието и нехигиеничността и там. По-лошото е, че буквално воювате да си наложите праисторическите навици в града. А софиянци вече почти няма - заляхте ги, задушихте ги. Не че в провинцията живеят само некадърни и неграмотни - НЕ, ИМА МНОГО СВЕСТНИ ХОРА, И ТЕ СИ СЕДЯТ в родното място, И РАБОТЯТ, И СЕ РАЗВИВАТ. От там бягат само тия, дето искат лек живот и да крият простотията и простъпките си в мнозинството, да рушат, защото са безплодни, защото и на село са били злобни и мързеливи и са краднали от съседите си. И удоволствието им е да чупят, късат, замърсяват, дращят, пиянстват, друсат се и крещят като орангутани... И стига вопли, че нямало работа. Какво сте направили за да я има там, където сте? Само в злобата ви няма мързел и готованство!
31
0
 
0
 
! Отговори
bon преди 15 години
В крайна сметка ние си избрахме Боби Борисов за кмет и няма на кой да се сърдим, че града ни тъне в мизерия. Апропо точно софиянци избрахме и Владимир Кузов за депутат! Май са прави хората от провинцията да ни гледат презрително...
30
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
***.ДАЛЧЕТАТА НА БОЙКО МНОГО СИ ГО ХАРЕСВАТ - НА ТЯХ ИМ ТРЯБВА МЪЖ, ЗА ДА ГИ ОПРАВИ ОТВСЯКЪДЕ! НИЩО, ЧЕ Е ВЕЧЕ ДЪРТ!
29
0
 
0
 
! Отговори
ЦЕЦА преди 15 години
ВСИЧКИ НИЕ И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА НА БСП, НИКОЙ В ПОЛИТИКАТА И НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО - ТО НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО - ЕТО И СЕГА ПАК ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА - НЯМА ОПОЗИСИЯ И ТОВА СЪЩО Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА НА ЧЕРВЕНИТЕ, А И СТРАХЪТ ЧЕ КОСТОВ И ПРОЧИЕ МОЖЕ ДА НАБЕРЕ СИЛА ПРЕДВИД ОГРОМНИЯ НЕГАТИВИЗЪМ АКУМУЛИРАЛО УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП Е СЕРИОЗНА ПРИЧИНА! СТРАХ ОТ ДЯСНО ОБЕДИНЕНИЕ ГИ Е АКТИВИРАО И ТЕ С ПЪЛНА СИЛА РАБОТЯТ НЕ ТОЛКОВА ВЪРХУ ПИАРА СИ КОЛКОТО ВЪХУ ДЕСКРЕДИТИРАНЕТО НА ВСИЧКИ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ ЯВЯВАЩИ СЕ АЛТЕРНАТИВА И ИЗЦЯЛО ДА ОБЕЗВЕРЯТ ХОРАТА И ДА ОБЕЗМИСЛЯТ ДУМАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "КАПИТАЛИЗЪМ" ТОВА Е АНТИКРИЗИСНИЯ ПЛАН НА БСП
28
0
 
0
 
! Отговори
R преди 15 години
Имахте ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ - НЕ УСПЯХТЕ да се справите с НИЩО--и парите от ЕС дори не успяхте да вземете ...Сега какво се "активирахте".Ще преценявате "На око..." кой какво има ,разчистихте се...Жалка картинка сте...
27
0
 
0
 
! Отговори
Знам преди 15 години
За кой ли път видяхме че правителството ни е некадърно изтърваха момента с 1 месец. Всеки ден виждаме какви ни оправляват. Ти го плюеш то си мисли че дъжд вали.
26
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Това значи,че Емел Етем ще чисти? Боже упази....Всъщност, да си знаете.Има обявена криза, но...сега ще мисли какво ще се прави..
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На мен пък ми писна от прости селяни, които идват да живеят в София и си изхърлят *** на улицата. Няма надути софиянци, има *** селяни, които не знаят как да се държат и имат 5пъти по голямо самочувствие без никакво покритие.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаме Костов на власт !
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голям кеф е да гледаме надутите столичани затрупани с ***!!!Така ви се пада,като нямате мозък,когато си избирате кмет!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
гочу преди 15 години
Вместо да изпише вежди,извади очи!Това направи!:)
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***,Сретен Йосич,утре -друго...И все бой по Бойко,до изборите.Ама много прозрачно бе,Станишев,за кви ни вземаш,амахаа
20
0
 
0
 
! Отговори
torture.blog.bg преди 15 години
a ako нямаш *** за чували тогава на село , тука си го горим на двора .
19
0
 
0
 
! Отговори
Фарс преди 15 години
Много точно и съвсем на време свалиха гащите на този самозабравил се ***, който нито е полицай като полицаите, нито е кмет като кметовете, нито е бандит като бандитите, /е последното може и да не е верно/.Нека този заблуден народ у овреме види, че този субект не може да е поредният оправяч за няколко стотин дни.Вразуми се народе????Прогледни народе????
18
0
 
0
 
! Отговори
torture.blog.bg преди 15 години
много цапа тоя ББ бе , и си хвърля торбичките през терасата . Кви сметища кви заводи бе *** и черните в Лондон научиха 4е *** се слага в ч.чувал и се оставя до контейнера . А и като си разбиеш комина и стената неможе да ги изхвърлиш в казана . Повтаряй си тези две изречения и ще видиш че ще стане работата .
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че е предизборно заигравена,няма спор.Но и че има криза също няма друго мнение.Сметището в Суходол е нелегитимно,балите с *** в Дружба се разпадат и вонят,завод няма,само първа копка не нещо,за което няма никакви планове,разрешителни,ОВОС,обществено обсъждане и т. нат.,текат процедури за наказание в Брюксел.Това,че ви извозват сметта в нерегламентирано сметище не значи,че проблема е решен,г-да софиянци.Извозването му в др,угия край на България едва ли е решение.Та парите за това нали са от вас?До кога ще сте толкова слепи и задръстени?По-*** и гадна София никога не е била.Каква е тази любов към една мутра,какво ви даде ББ,освев,че се срамувам като видя че пак е изръсил някоя глупост в чужбина.Ние в България му свикнахме вече,но ме е срам стакива като него да сравняват българите.Един от най-старите народи в света,представен с това малоумно подобие на човек.Жалко за самочуствието ви на столичани щом можете да търпите и да хвалите подобен индивид.
16
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
На изборите ще видите как Станишев ще лети обратно за Русия! Комунист скапан!
15
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
истината е една, кой довлече царя, кой се коалира с дпс и я направи легитимна партия, БСП ***!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Alysdare преди 15 години
Това което БСП и компания направи - изборите да са през лятото вече им носи дивиденти. Аз няма да мога да гласувам, понеже ще съм извън страната тогава, а искам да видя каквато и да е друга партия (но не и БСП, НДСВ, ДСП) да вземе изборите. Давайте българи вие сте - гласувайте !
13
0
 
0
 
! Отговори
xXx преди 15 години
Управляващата КЛОАКА ако мислеше за здравето на столичани, щеше да обяви криза не месец след началото й, а най-много седмица след него. Така че трябва да е ултра кух (лишен от съдържание в главата) човек, за да повярва на жалките опити на крадливата и лъжлива тройна коалиция, а именно БСП, ДПС и НДСВ, че мислят за здравето на хората в София. ЕДИНСТВЕНО И ОТНОВО ГЛЕДАТ СВОЯТА ДАЛАВЕРА В СЛУЧАЯ - ДА ПРИСВОЯТ ЕВЕНТУАЛНО ОЩЕ НЯКАКВА ПОДКРЕПА НА И БЕЗ ТОВА БЕЗКРАЙНО КОМПРОМЕТИРАНИТЕ СИ МАФИОТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ОПА, ПАРТИИ.