Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си

Според богословите общество ни не иска да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения
20 юни 2009 21:23,
145
Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Студенският съвет към Богословският Факултет СУ “Св. Климент Охридски” и православни християни, духовници, както и братствата на столичните православни храмове организират на 21 юни от 11.30 ч. литийно шествие за забрана на гей парада.

Целта на шествието е „предотвратяване на обявения за 27 юни гей-парад и заявяване на нежеланието на българското общество да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения, както и всяка друга извратеност”, заявиха организаторите на събитието.

„Ние не сме против правото на самоопределение на всеки, но не смятаме, че е полезно и здравословно за обществото афиширането, особено наглото парадиране с обратните сексуални наклонности”, посочват те.

Организаторите допълват, че „гей парадът не е безобидно шоу, а е опит да се отвоюва територия и да се заличи границата между нормално и ненормално“.

„Още по-лошо - ненормалното да се покаже като по-стойностно от нормалното“, подчертават организаторите.

Сборният пункт за шествието е площадът пред храма „Св. Александър Невски” между 11.15 и 11.30 часа.

Протестиращите ще преминат през следния маршрут: Храм „Св. Александър Невски” - ул. „Г.С.Раковски” - бул. „ЦарОсвободител” - площада пред Катедрален храм "Св. Вчца Неделя” - бул. „ Витоша” - храм „Св. Георги Победоносец” - НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Koga dupe slovo ot po-razli4ni glasni i syglasni bukwi zglobi-togava ste priznaem pederugite za normalni.Pyrvo beshe slovoto!
63
0
 
0
 
! Отговори
Одобрявам ! преди 14 години
Браво на студентите-богослови ! Най-после в тази страна някой да покаже, че има и нормални хора със здрав разум !
62
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 14 години
До bogoslov ,Аз също се радвам че не живееш в Bg. Коментара ти показва, че ти си по-голям хомофоб от тези които обвиняваш.
61
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 14 години
Добре че поне църквата си е на място. Не е нормално такъв парад да се прави толкава показно. И в Чикаго правят такъв парад, но не е в централната част на града, а в "гей махалата".
60
0
 
0
 
! Отговори
bogoslov преди 14 години
Kato vi 4eta i se radvam 4e ve4e ne jiveq v BGO4evidno mnogo malko hora razbirat kakvo e to homofobiq i kakvi sa posledstviqta ot neq.Navqrno na Bg ne i trqbva gay parad a predi vsi4ko 6estvie sre6tu homofobiqta, kakvito se pravqt i nazapad osven gay paradite.Vsi4kata tazi omraza porajda prestypleniq! Ima tolkova mnogo hora ubiti poneje sa gay, nima tova e normalno? A 6to se otnasq do cyrkvata tq nqma kak da e za Istinata poneje da si gay e ot Boga a cyrkvata e slujitel na satanata.
59
0
 
0
 
! Отговори
sme6nici преди 14 години
puknete se ot qd :))))))))))))))))))) iuhuuuuuuu
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе *** ще престанеш ли да се опитваш да си го завреш в на някой газа
57
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Ок, който е хомосексуален - негова си работа. Защо трябва да се парадира? Дайте тогава всички, които не сме обратни, да си направим хетеро парад. Поне децата няма да гледат как травестити и гейове се целуват, лижат и натискат в центъра на София...
56
0
 
0
 
! Отговори
на коко в дупето преди 14 години
80% от съединителите са наркомани,педофили и извратеняци.така че те са също голям проблем.И не наричай тези които не са съгласни с теб ***.Извинявай вие педалчетата винаги сте прави.
55
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Младеж убиват майка си и сестра си. Мъж запали децата си и жена си. Разни *** скинари върлуват. *** правят квото си искат. Политиците ни е-ха м-ката. Некъв направил 60 заменки за седмица. Наркоманията е разпространена сред 80% от младите хора. И на целия този фон църквата прави шествие за некви луди гейове, дето па и те на целия фон правят шествие. Малумници от всички страни обединявайте се.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
с тоя бой много умен ше станешчак учен
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По принцип нямам нищо против всеки да си го слага където иска, щом ви кефи - отзад да е.Не приемам обаче да се парадира с това, едва ли не: "вижте ни колко хубаво си го слагаме отзад - сложете си го и вие" ...е това не го приемам.Все едно Кузов да направи парад с плакати "Чукайте малки момченца - супер е"Е това не го приемам, слагайте си го където искате, но без паради ако може.Ако не може, ще ви ядат бой главите *** докато уврат.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
май парадирате че сте хетеро
51
0
 
0
 
! Отговори
Хетеро и Горд! преди 14 години
Брей много *** имало тука като чета коментарите.Скъпи гейове, престанета да ползвате ануса си като полов орган, много ви се моля ! ;)
50
0
 
0
 
! Отговори
сергей преди 14 години
скъпа дано имаш син, който да ти докара мъж за зет и заедно цялото семейство, да ходите да скачате, по такива паради и да казваш на всичките си познати, че е нормално да ти боцкат сина в дупето, понеже така правели в щатите.
49
0
 
0
 
! Отговори
до Richard_Dawkins преди 14 години
Нищо лично срещу ***.Имало е и ще ги има.Но нека да не ни го натрапват и да не ни убеждават,че това е нещо нормално.Защото не е.
48
0
 
0
 
! Отговори
Richard_Dawkins преди 14 години
Религията е опиум на народите, тя е коренът на всяко зло и се опитват да наберат бонус точки по този начин.... Много ми е странно защо много от хората тук се имат за повече от много успели хора, защото са хетеро или защото са бели, а не *** ... има редица хомосексуалисти, които са допринесли много на човечеството - и те са хора, и имат права !
47
0
 
0
 
! Отговори
Kamey преди 14 години
Нямам против хомо сексуалните, но това да правят паради не е нужно.Аз така и не знам защо го правят - да ги приемем ли, защо ли?Всеки човек сам си преценява дали да ги приеме, няма нужда от парад и показност.Преди време обратните се прикриваха, а сега не само, че се натрапват, но и някои нормални започнаха да им подражават.Какъв е извода - че тази прекалена показност вреди.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма нужда от лечениевсъщност ако ви нямаше щяха да са с жените и много добре го знаете
45
0
 
0
 
! Отговори
"Нормално" преди 14 години
Какви ли още "нормални неща"ще ни сервира демокрацията.Децата ни вече са приели че е НОРМАЛНО да си необразован и *** но да си добре облечен преуспяващ бизнесмен.Приели са за нормално да се убиват и пребиват без каквато и да е причина.Приели са за нормално,че с пари всичко се купува-от магистрат до чиста съвест.Нека не допуснем да приемат хомосексуализма като нещо НОРМАЛНО.Не за друго,а защото всички сме на ясно,че това е болестно състояние и има нужда от лечение а не от шествия и паради.