Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си

Според богословите общество ни не иска да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения
20 юни 2009 21:23,
145
Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Студенският съвет към Богословският Факултет СУ “Св. Климент Охридски” и православни християни, духовници, както и братствата на столичните православни храмове организират на 21 юни от 11.30 ч. литийно шествие за забрана на гей парада.

Целта на шествието е „предотвратяване на обявения за 27 юни гей-парад и заявяване на нежеланието на българското общество да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения, както и всяка друга извратеност”, заявиха организаторите на събитието.

„Ние не сме против правото на самоопределение на всеки, но не смятаме, че е полезно и здравословно за обществото афиширането, особено наглото парадиране с обратните сексуални наклонности”, посочват те.

Организаторите допълват, че „гей парадът не е безобидно шоу, а е опит да се отвоюва територия и да се заличи границата между нормално и ненормално“.

„Още по-лошо - ненормалното да се покаже като по-стойностно от нормалното“, подчертават организаторите.

Сборният пункт за шествието е площадът пред храма „Св. Александър Невски” между 11.15 и 11.30 часа.

Протестиращите ще преминат през следния маршрут: Храм „Св. Александър Невски” - ул. „Г.С.Раковски” - бул. „ЦарОсвободител” - площада пред Катедрален храм "Св. Вчца Неделя” - бул. „ Витоша” - храм „Св. Георги Победоносец” - НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
аз съм обратен, обаче никога не бих подкрепил идеята деца да се осиновяват от обратни ..... правя си моите мърсувания с моя приятел в къщи.....но не допускам обществото в моя личен живот и никой не предполага че съм обратен.....няма и никога да гласувам за гей-партия...повечето обратни са гнусни , долни и двулични и интриганти.....на гей-парад...ми няма какво да демонстрирам там...и без демонстрация се оправям в леглото
83
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
ох, той твоя приятел и мен *** щипна по ***.....тц тц тц....
82
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Пригответе се! Това не е шествие, а НАШЕСТВИЕ... :) Хетеросексуални мъже, вие сте абсолютно в правото си да треперите от страх - хомосексуалността е заразна! Вече успях да заразя най-добрия си ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН приятел и той вече проявява някои ХОМОсексуални наклонности - заглежда се в *** ми, щипе го и го пляска понякога, иначе го е срам да си покаже патлака пред мен и бяга когато му покажа моя, и много се сърди когато го хвана за пакета... Но ще свикне... :)))
81
0
 
0
 
! Отговори
gazza преди 14 години
Очаквам днес обратните да нападнат поповете, и да ги провокират с изкуствени членове!По тази причина, парада другата седмица ще се проведе в Перник!С любезното съдействие на Ковачки и за стюарди работливи миньори.
80
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 14 години
до THE SAINT разбира се , че не е нормално да си гей , разбира се , че е НОРМАЛНО да си ПЕДОЍФИЛ в ЦЪРКВА...а серГей си е гей и то от най-гнусните
79
0
 
0
 
! Отговори
некои преди 14 години
а за *** родители , които не знаят какво е хомо - когато мъж обича друг мъж....а какво ли обясняват *** родители когато видят хетеро двойка-казват на децата си те се чу--т?????
78
0
 
0
 
! Отговори
The Saint преди 14 години
Сетих се за един стар виц...А сега по темата - аз лично не ги приемам и не мисля, че е нормално това. Също така съм остро против те да имат повече права от мен! Парадират за толерантност, а в същото време са егоисти и защитават само собствените си интереси и мачкат хората психически натрапвайки колко са неразбрани и парадирайки по медиите! Писна ми да чета как еди коя си организация е осъдила някой, който е казал, че не е нормално да си обратен и това става в уж демократичен свят!
77
0
 
0
 
! Отговори
nekoi преди 14 години
на аборигените , които трябва да обясняват на децата си какво е хомо , да им обяснят какво е хетеро..или какво е хомо.....а църквата , която се опитва да забрани хомотата първо да забранят педофилите от църковните си редици......извод за *** родители- пускайте чалга на децата си - ще се развият като личности
76
0
 
0
 
! Отговори
The Saint преди 14 години
- Какво толкова имате против гейовете?- Как какво? ***!
75
0
 
0
 
! Отговори
- преди 14 години
Да жиеят тихо и скромно, а не да парадират, че у нас лошо им се пише!
74
0
 
0
 
! Отговори
Неверующ преди 14 години
От по-вече от 60 години църквата у нас е в услуга на комунистите хора,доминирани в световен мащаб от еврейски философи и функционери. Не съм антисемит, просто искам да кажа, че естествено на тях няма да им пука за православието, все едно мюфтията да иска да се изучава Закон Божи в училище. От тази църква не може да очакваме нито личен пример, нито някаква истинска духовна помощ.Не вярваме в искренността на инициативите и. Ако в Москва разрешат парада и тук нашите духовници ще се съгласят за него
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Който е дал разрешение за провеждане на парада, да си направи труда да постави червени точки с 18 по цялото трасе. Щото доста родители биха се затруднили да обясняват с птичките и пчеличките ако случайно попаднат на "мероприятието"
72
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Не ми се искаше да политизирам и тази новина,но се възмущавам,че ПРАВОСЛАВНАТА(уж)църква веднага заклейми показната ***(правилно!),а не си е отворила устата за настъпващото турцизиране на България вече 4 години !!! Не Сидеров трябваше да призовава срещу това положение,а ТЯ !! Дъртият комунист от ДС Максим трябва да бъде линчуван !!!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
До bogoslovНе знам някой да е убит в България, понеже е гей. Знам само за убийства между самите гейове, но няма да ги коментирам, защото ще трябва да кажа нещо грубо за тях като общност. Иначе, добре е, че нашата църква се рабуди и изрази мнение по някой въпрос. Одобрявам и позицията им: не са против гейовете, а против войстващата *** по улиците. Най накрая и поповете да се сетят, че е редно да имат мнение по тези въпроси.
70
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Нека всички хетеросексуални също да си направим парад
69
0
 
0
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Твърдо съм против всякакви гейски паради! Не им надничам под чаршафите, но демонстрирането на сексуалните им предпочитания е отвратително! И добре ,че най-сетне и нашата църква зае позиция и прави нещо, защото до сега си стоеше за украса!
68
0
 
0
 
! Отговори
* преди 14 години
Не съм *** , нормална жена съм .......И за църквата ъм на едно мнение с вас . Точно , зотова подчертавам че един път .......... Но да си призная замислям се . Поп да прави нещо без да му платят ????? Явно на гейовете не са им стигнали финансите да си купят попската подкрепа .
67
0
 
0
 
! Отговори
* преди 14 години
Османе , прав си , но до някъде само....Зощото питам аз : ако трскуте мъже не бяха от " същият дол дренки " , защо туркините тичат масово да се омъжват за германци ???
66
0
 
0
 
! Отговори
зъл оптимист преди 14 години
то Костов ще ви опрай :)
65
0
 
0
 
! Отговори
Фактолог преди 14 години
Демонокрацията е смърт....