Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Навремето като кмет Бойко Борисов кърпеше дупки и ги "откриваше", снимаше се до тях .... После те се множаха като зайци.... СЕГА София е по-зле от всякога - разкопана, разбърката, затънала в дупки. Дори по една малка улица на ден, няма да стигнат 100 години....Има толкова лоши и неизградени пътища, че мутрата ББ може да открива всеки ден през следващите 50 години поне по два такива пътя !!!! Защото се строи бавно, изграждФат се от мафиоти около него, на час по лъжичка. С кражби и лошо качество
168
2
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
Тая нагла гнида ***!
167
3
 
3
 
! Отговори
спи6 ли юроде? преди 13 години
Четейки коментарите по-долу ми става ясно, че много от мъжете в този форум не могат да преглътнат, че ги управлява жена -кмет!!!!Това се нарича СЕКСИЗЪМ и е подсъдно!!! Най-накрая една свестна жена да е кмет и всички се вдигнахте срещу нея. А когата Софиянски беше кмет и заграби половин София - тогава къде бяхте уважаеми МАЧОВЦИ????
166
0
 
1
 
! Отговори
do182 преди 13 години
...gldam 4e dosta minosi sa ti slojili i pomiqrite ot foruma..,bezdomnite ku4eta trqbva da se izbiqt.., a za pomiqrite koito gi izostavqt da ima debeli globi...
165
0
 
1
 
! Отговори
Marina To6eva преди 13 години
Taia Bat Boiko dobre si ia turi za kmet. Da si go slu6ka i slu6ka a Sofia..kvo im dreme. Razkopaha ia, si4koe Sinia zona, da si lapkat i lapkat gadovete ot ob6tinata. NIkakva misul, nikakva ideia, vsi4koe na par4e. Ot kakto sum se rodil v Sofia vse nes6to se pravi, vse za malko i posle 6te e O.K. Gluposti.Sega Gerb, predo Koalicia, A Bat Boiko o6te stroi zavoda za ***. Bokluka otiva pri bokluka. Boiko, idi si nam mestoto zaedno s Fandukova.Tam vi e mestoto i skoro naroda 6te vi turi tam.
164
2
 
6
 
! Отговори
Владимиров преди 13 години
Щом есента ще е тежка, представете си какъв кошмор ще е зимата. Тази смотл@ от снимката вече се оср@ през отминалия зимен сезон и явно още и държат псувните по неин адрес от жителите и гостите на този град. Просто, по-смотан кмет, София, никога не е имала.
163
1
 
3
 
! Отговори
! преди 13 години
Ей все недоволни ! Като не се прави се мрънка, че било скапано ! Като се прави се мрънка, че се прецаквало всичко ! Еми не може и вълка сит и агнето цяло ! За да стане хубаво, трябва да има някакви ограничения няма как!
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нищо ново на хоризонта,свикнали сме на мизерия и не ни прави впечатление .
161
1
 
3
 
! Отговори
Ша ни оправят! преди 13 години
Чака ни тежка есен но за сметка на това още по тежка зима и пролет...Кметовете от 20 + години немогат да махнат едни бездомни *** от улиците и да вдигнат колите от градинки и тротоари но пък дават акъл за много по сложни проблеми.... интересно... не ги ли е срам малко поне. Не се ли загряват че са некадърници покровителтващи строителната мафия в БГ. Мнението на Фандъкова го взимам толкова насериозно колкото и мнението на *** от рейс 72 рано сутринта.
160
2
 
6
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Чакани и тежка зима поради некадърното управление на ГЕРБ госпожо Фандъкова.
159
0
 
1
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
mi padpadakova da go zamrazi stroeja prez zimata i esenta, to i bez tova ne se poluchava kachestveno stroitelstvo i da go prodalji kogato niama da i e osobeno tejko.
158
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Не само кучета, а вече и бълхи...Това за градския транспорт е истина. И на мен ми се е случвало....
157
15
 
16
 
! Отговори
някой преди 13 години
ще те разбера, ако махнеш бездомните кучета. Е.ал съм го и метрото и дупките, щом е такава мръсотия и живеем сред глутници кучета.
156
0
 
2
 
! Отговори
dsda преди 13 години
@ 180pepel ti na ustata. kak mojesh da govorish takiva nesta za kogoto i da e bilo. ti si totalen ***
155
0
 
2
 
! Отговори
Академика преди 13 години
ХА-ха-ха : ))) Кой го казва. Виж се само какъв си грозник бе, ***, тогава давай класификации кой, какъв е. *** несресан
154
2
 
4
 
! Отговори
Академика преди 13 години
По ми мясаш на бездарен пъпчасал тийнейджър, дето си яма гадже и понеже няма с какво да се занимава, кисне по форумите на по-големите батковци. Абе, ***, на теб ти личи от километри, че си малко, пъпчиво недоебляче :)))
153
3
 
2
 
! Отговори
Profesora преди 13 години
Daje i v momenta pi6a nau4na statiq i v puzite dokato migam metam edno oko i na toq sait da pro4eta nekoe drugo bezdarno mnenie kato tvoeto
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук почти няма мнения по темата :) по-добре е да има метро в София на повече места, отколкото димяши автоболи
151
1
 
5
 
! Отговори
Академика преди 13 години
Ха-ха-ха, ПРОФЕСОР, моля ви се :))) *** непоръбен...
150
5
 
1
 
! Отговори
Profesora преди 13 години
Ednoto nema ni6to ob6to s drugoto.Po tvoqta logika trqbva da sme blagodarni,4e ne otvarqt o6te 10 spirki ina4e trqbva6e da blokirat celiq centar i da minavame samo s letene.