Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
4
 
! Отговори
комунист чогун преди 12 години
На миение насрън от фтички по ми ариесвъ
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ia da vidim revat li komunetata :) revat dobre dobre :)
64
1
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
...а защо Костов му обърна гръб /на Бакъра/?
63
1
 
11
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
Заимов, който изигра театрото със сълзите за клетия си дядо по ТВ предните избори. СмЕх.
62
5
 
10
 
! Отговори
Викааам преди 12 години
Идеята за изрисуваните паметници е доста свежарска.Направили са паметника в чест на всички загинали, защото те са били /и са/ герои. А сега децата се кефът точно на това, което е издраскано в/у тях, супермен, клоуна на онази бързата закуска и т.н. и моето виждоне е, че се е показало как са се изменили идеалите с времето, а не че се гаври с памета на загиналите
61
11
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Мартин Заимов ми е доста противен, но в конкретния случай напълно съм съгласен с него! Някой да знае къде ги продават тези фланелки, много ме кефят?:))
60
8
 
4
 
! Отговори
Иво преди 12 години
ДСБ вече сами се издадоха... Явно ТЕ СА ПРОВОКАТОРИТЕ на драскачите, и тениски са си подготвили... Не търсете вече кой е...
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тая логика Бакърджиев трябва да го наградим с орден "Стара планина", задето бутна мавзолея. ---------------- Точно така.
58
2
 
3
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Този пък за първи път го чувам :)
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da si go vsimat rusnazite. osvobodiha ni ot svobodata te. kolko li o6te godini 6te minat, dokato se opravime?
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, къде е сега братското НКВД да ги излови такива русофоби и да ги разстреля посред нощ... след като сами са си изкопали гробове.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е това вече е правено от... египтяните, не е ново
54
2
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
...дали ще те разбере ?
53
5
 
6
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
А защо Кристо не опакова ....Мартин ?
52
7
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
МАРТИНЕ, МАРТИНЕ, МНОГО СИ ИЗПРОСТЯЛ
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 26 уважаеми антикомунисте, думичката Болшинство която употребяваш е русизъм употребяван във връзка с разделянето на РСДП от Ленин на "Большевики" и "Меншьевики" . От болше - повече и менше - по - малко . На български думата е МНОЗИНСТВО
50
4
 
9
 
! Отговори
някой преди 12 години
Чак пък почетен гражданин, щото овапцал паметника ... По тая логика Бакърджиев трябва да го наградим с орден "Стара планина", задето бутна мавзолея.
49
9
 
19
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
*** *** са тия значи и изобщо общински съветник да говори такива щуротии - оставете го намира тоя паметник най-накрая, на никого, ама на никого не пречи, има къде къде по-важни въпроси за решаване. На първо време да си оправим икономиката, че хич я няма.
48
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или забравяте, че нашата мила родина е била заедно с нацистите за известно време ... Кажете ми кой е лошия тук.--------------- Лошият са съветските окупатори.
47
10
 
14
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Цялата работа е НАГЛАСЕНА, разбира се... Някои политици са дали идеята и са платили на ДРАСКАЧИТЕ...Що не идат и ПИРАМИДИТЕ да оцапат, а??? Няма ценности никакви...