До края на октомври ремонтират входа на Южния парк

Общината с амбициозен план за ремонти на паркове
4 окт 2011 13:32,
7
До края на октомври ремонтират входа на Южния парк
Снимка: архив Булфото

До края на октомври ще бъде ремонтиран входът на Южния парк откъм бул. "Витоша" и ще се изгради тоалетна, каза пред журналисти заместник-кметът на София Мария Бояджийска, която днес провери хода на ремонта.

Общината е осигурила общо 850 хиляди лева за ремонта на седем декара от парковото пространство. Поставени са общо 300 хиляди павета.

По думите на Бояджийска през следващата година ще започне ремонтът откъм ул. "Козяк" и бул. "Гоце Делчев", чиято стойност е един милион лева.

Според заместник-кмета през следващите пет години паркът трябва да е изцяло ремонтиран.

През тази седмица предстои да започне реконструкцията на градината при Народната библиотека, където ще има нова настилка, нови пейки, осветление и поливна система. Общата сума на ремонта е 340 хиляди лева.

Също през тази седмица започва ремонтът на пространството между Ректората и "Орлов мост" по бул. "Цар Освободител". Неговата стойност е 700 хиляди лева, като ще се демонтира трамвайната линия, ще се изгради изцяло пешеходното пространство, което ще спре достъпа на автомобили, а при входа за подлеза при Ректората ще има паметник на Радой Ралин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до коментар 6 преди 12 години
Хората питат и какъв е смисъла от китките в парка? Сега няма капкова напоителна система. Какво ще се случи като увехнат до година? Пак ли ще има нови конкурси и ще се изливат още пари за нищо?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добре че се ремонтира но, какъв е смислъла от толкова много павета като няма осветление? Парка е като във филм на ужасите нощно време.
5
0
 
0
 
! Отговори
ok преди 12 години
браво, браво , нека ги правят мама им ***
4
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
2 за маpиан под мене
3
2
 
3
 
! Отговори
Мариан преди 12 години
Парка става прекрасен! *** за недоволния *** писал под номер 1
2
1
 
4
 
! Отговори
Опс преди 12 години
Парковете специално в София са в ужасно състояние. Кога най-сетне ще дойде времето и на Западен парк????? След 89 година му разгониха фамилията, заприлича на джунгла, няма нищо от онова което беше изградено по татово време. Хайде, г-жа кметицата на Илинден да си размърда дирника, а не да дреме! Разбира се това се отнася и за г-жа Фандъкова най-вече!!!! Кога???? Кога??? Кога????
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе как не ви е срам 850 000 са 425 000 евро. с тез пари можете да ремонтирате всички паркове до един. Оправете Западният парк бе шмоксери. Виенското колело го дадохте на скраб заедно със всички катерушки чумата да ви тръшне.