По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада

Парите са за хората, които висяха с часове пред ОИК-София
Обновена: 25 окт 2011 09:15 | 25 окт 2011 07:00,
159
По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада
Суматохата пред зала "Универсиада" продължи и вчера през деня. Снимка: Булфото

Допълнително възнаграждение от по 60 лева ще получат членовете на секционните комисии в София, които прекараха часове пред зала „Универсиада“. Това става ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано на сайта на комисията.

Стотици хора изкараха нощта срещу понеделник пред залата, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК) – София, за да предадат протоколите и бюлетините от вота, а опашките продължиха до вчера на обед.

Хората прекараха кошмарна нощ без храна и вода, някои лягаха върху чувалите с бюлетини, а други – директно върху пода в столичната ОИК. Имаше случаи и на припаднали, а членове на комисии заплашиха, че няма да се явят в секциите на втория тур.

Още по темата

От ОИК обясниха бавното приемане на изборните книжа с технически грешки, допуснати в голяма част от протоколите.

На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала „Универсиада“, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Очаква се днес ЦИК да бъде готова с обработването на всички протоколи от вота в неделя. Според данните на база на 95,83 на сто от протоколите кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,05%, а Ивайло Калфин (БСП) е получил 28,91 на сто от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: цикизбори 2 в 1ОИК София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЕДИН МИЛИОН МЪРТВИ ДУШИ СПЕЧЕЛИХА ИЗБОРИТЕ(лекция за депутати)или КАК СЕ ЛОВИ РИБА В МЪТНА ВОДА- Над 80% от секционните протоколи от изборите в столицата се нуждаят от корекция. Това съобщи председателят на ОИК-София Марина БелчеваНо според изборния закон - за да се промени дори една цифра в протоколите ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБРОЯТ ОТНОВО БЮЛЕТИНИТЕ Значи НАД 80% от протоколите САМО се ПРЕНАПИСВАТ по ПРАВИЛНИЯ начин А чувалите с бюлетините ли, от тях нищо не зависи, макар, че за по-сигурно и те се подменят, от депутати сервитьорки- И това става в СОФИЯ, ДЕТО ВСИЧКО СЕ ВИЖДА, А ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК е в тъмната провинция - ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИВИ, а резултатите от неправилните протоколи се попрвят Накрая ЦИК, по електронен път, С ЕДИНЯ МИЛИОН МЪРТВИ ДУШИ ПРАВИ ИЗБОРИТЕ Ето заради тези мъртви души 1 месец преди изборите БЯХА ИЗВЕСТНИ ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ С ТОЧНОСТ ДО 1 ГЛАС!!! - Потвърди се правилото, НЕ Е ВАЖНО КАК СЕ ГЛАСУВА ВАЖНОТО Е КАК ЩЕ СЕ БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ И ПРЕНАПИСВАТ ПРОТОКОЛИТЕ!!!- В същност най-важното е - КАКВО ПИЛЕНЦЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КОМПА НА ЦИК (с единя милион мъртви души)!!!ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ГЛАСУВМЕ САМО ПО ДАНЪЧЕН АДРЕС от последната година, ЗАЩОТО МЪРТВИ ДАНЪКОПЛАТЦИ НЯМА!!!
157
2
 
1
 
! Отговори
стз преди 12 години
а за другите градове, в които пак сме чакали до обяд, няма ли да е честно и на нас да дадат допълнително пари??
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За този хаос кметът на София трябва да си подаде оставката, ако има частичка съвест. Ама тя , властта, е много сладка, Данченнце.
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам как може да има изхвърлени протоколи на улицата/имаше снимка/.Какво търсят депутати на Герб в залата? Били там в качеството на районни координатори,само тази партия ли има такива,защо нямаще такива на други партии?Господа,не сме ***.
154
1
 
3
 
! Отговори
Те са нашата гордост преди 12 години
Не е верно това за двата депутати! И аз бях там като представител на Цецо от управляващата партия. И да ви кажа честно - тези двама - преди да влязат, се отказаха от членството си в ГЕРБ и просто ей така дойдоха да подменят няколко десетки чувалченца с бюлетини, че старите бюлетини били овехтяли и сме се излагали пред света... Сега вече можем да се гордеем с тяхното чувство за отговорност!
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предбалотажно запушване на устите. тази история в универсиада много се разсмърдя и сега замазваме по герберски с по некой лев... и с по некой десен, за по непослушните!
152
0
 
0
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Грешки стават. Ти самият и изразеното от теб мнение са една от тях!
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Ганчев, какво е вашето мнение за изборния резултат? Допускате ли, че може да имаме червен президент?Не. Пази, Боже от това. Това е абсолютен елементарен чиновник от Брюксел, послушник на Първанов. Трябва да си ходят и младите хора от БСП да вземат абсолютно всичко от А до Я, за да я има БСП. Иначе е лъжесоциалистическа партия.
150
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
С непрофесионализма си ГЕРБ показаха:* че не ги е еня за хората ни най-малко* не ги е еня за собствените им членове* не смятат престъпните си поведения за виноввни действияНяма да гласувам нито за тях, нито за други, но това е дори и най-малкото :) защото очевидно те не се нуждаят от моя глас, който могат да си го изфабрикуват когато и както искат
149
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 12 години
аз няма да гласувам, защото не искам хора да гладуват и стоят по 30 часа будни заради моят глас, който след това и без това ще бъде фалшифициран.Който отиде да гласува в неделя при положение, че няма нова организация за секционните комисии, става съучастник в противочовешко престъпление
148
0
 
2
 
! Отговори
a преди 12 години
що няма испекция по труда да провери договорите ... и дали се спазват?
147
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Да отлюспим Доган и компания в неделя-30.10-и да ги пратим завинаги в историята!!Мобилизирайте се и гласувайте за нова и модерна България ,а не за фесовете!!!
146
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми, въпросите Ви са много и разнопосочни.Отговорът е един - масово протестно гласуване в неделя и предсрочни парламентарни избори.Елементарно Уотсън!
145
0
 
10
 
! Отговори
.... преди 12 години
у Враца беше същото..... 115 секции общо .... ние минахме 68 номер в 6:30 мин...... навсякъде хората спяха по-земята, по - столовете... и то за некви кирливи 50 лв. .... срамота !
144
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешки стават, важното е, че са взети мерки и хората ще бъдат компенсирани. Браво. Стига ревали
143
0
 
6
 
! Отговори
жител на БГ... преди 12 години
Защо не си извоюваме -----РЕФЕРЕНДИМИ в БЪЛГАРИЯ ---НЕКА ДА БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ НА СЕБЕ СИ И НА ДЪРЖАВАТА ,С УЧАСТИЕТО СИ ЗА ВАЖНИ НЕЩА !
142
0
 
4
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ в БГ ... преди 12 години
Да се забранят политическите партии в БГ .......,защо не?
141
0
 
8
 
! Отговори
ФЪФ---БГ--- преди 12 години
...застъпник=престъпник ,беше ли нужно това....?В политиката ---МОРАЛ И ПРАВИЛА НЯМА !*** и политик =чист КОНСУМАТОР в БГ ?
140
0
 
1
 
! Отговори
132 ---до 133 преди 12 години
Извинявам се ,прав си !
139
0
 
7
 
! Отговори
само питам ? преди 12 години
Има ли разлика /на изборите/, м/у ..."Застъпник"и "Престъпник".....?