По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада

Парите са за хората, които висяха с часове пред ОИК-София
Обновена: 25 окт 2011 09:15 | 25 окт 2011 07:00,
159
По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада
Суматохата пред зала "Универсиада" продължи и вчера през деня. Снимка: Булфото

Допълнително възнаграждение от по 60 лева ще получат членовете на секционните комисии в София, които прекараха часове пред зала „Универсиада“. Това става ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано на сайта на комисията.

Стотици хора изкараха нощта срещу понеделник пред залата, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК) – София, за да предадат протоколите и бюлетините от вота, а опашките продължиха до вчера на обед.

Хората прекараха кошмарна нощ без храна и вода, някои лягаха върху чувалите с бюлетини, а други – директно върху пода в столичната ОИК. Имаше случаи и на припаднали, а членове на комисии заплашиха, че няма да се явят в секциите на втория тур.

Още по темата

От ОИК обясниха бавното приемане на изборните книжа с технически грешки, допуснати в голяма част от протоколите.

На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала „Универсиада“, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Очаква се днес ЦИК да бъде готова с обработването на всички протоколи от вота в неделя. Според данните на база на 95,83 на сто от протоколите кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,05%, а Ивайло Калфин (БСП) е получил 28,91 на сто от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: цикизбори 2 в 1ОИК София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да ми предлагаш и да не предлагаш туй е положението гласувахме на 50 % някъде нали е айде кажи ако бяхме гласували на 100 % даже трябва да им вземат половината пари и да се научат как се брои и как се правят избори *** и държава и чиновници *** и бюрокрация туткава работа.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така! Дайте им по 60 лв, че както бяха започнали да скандират "Мафия, Мафия" и да припадат:))))
56
3
 
3
 
! Отговори
valeri преди 12 години
до 54Предлагам ти в неделя ти да се цаниш в някоя комисия, явно имаш *** за това
55
2
 
8
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Така е като не се мисли предварително. Този на когото му дойде гениалната идея да прави избори 2 в 1 явно е имал 2 по математика в училище, защото можеше да си направи следната елементарна сметка:1) 13 часа по 60 минути по 60 секунди = 46 800 секундиако имаш 800 избиратели2) 46 800: 800= 58 секунди за избирател за да гласува3) 3 по 800 бюлетини= 2400 (може и 4 по 800)4) сами си направете сметка колко време е нужно за да отвориш и провериш 2400, да ги преброиш по купчинки и да напишеш проток
54
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще им дават пари по един шут през *** и да се махат, като нямат здрави *** да не са се цанили кошмар било, ако бяхме гласували на 100 % ко щеше да е.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SIK kato WIS li e ?
52
4
 
9
 
! Отговори
az преди 12 години
тия от ГЕРБ едни избори не могат да направят а искат да управляват България
51
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 12 години
и какво от това че ще им платят на хората по още 60 лв....................видя се че ГЕРБ е некадърна партия и да управлява и избори нормални да направи
50
3
 
23
 
! Отговори
Милен преди 12 години
По 60 лв. бонус, ама друг път - Дянков няма да отпусне :))) Или ще отпусне, ама само за София, а нима и по други места не бе хаос и хората до сутринта стояха и се занимаваха с нагласените и без това избори.
49
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ ще вземе цялата власт в държавата ---- а това не е ли диктатура по време на демокрация
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересното е че са допуснати през кордона на полицията, без да имат право да са там, но пък недопуснаха журналисти. По прозрачно от това Здраве дето се вика.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Квото и да си пишем народа не решава , решава Бойко Борисов , а политиката му вече е ясно че не е демократична
46
0
 
17
 
! Отговори
Баро преди 12 години
Ами нямало от никого искане за касиране- та цяла България видя какво става там; какво ти тук искане- трябва да е подписно от 7 млн. човека ли?. А и дебелата Ралица каза,че не е видяла с очите си...Не звучи познато- комисар Ст.Флоров също не беше видял с очите си как млатят Тенчо Попов.....Ех, ГЕРБ, май много сме наплашени- щом си мълчим......заслуваме си да ни яхат.
45
2
 
10
 
! Отговори
до МО преди 12 години
А кой назначи неграмотните и кой има интерес да са неграмотни
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 43И аз не съм чул да са подавали оставки преди разпускането на парламента и да са били зачислени в ОИК, ноооооооооо..........
43
0
 
26
 
! Отговори
двама депутати от Г преди 12 години
двама депутати от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала Универсиада, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията. - да, и министър Цветанов не бил шеф на силово министерство, а координатор. Смях....
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко ти надмина световните диктатори , само че идва видьов ден МУТРО
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако продължаваме да си мълчим , значи всеки Българин би било съгласен да ни управляват диктаторите на Бойко Борисов
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите трябва да бъдат касирани!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народа не си търси правата и затова ГЕРБ ще печелят докато не сринат всичко до основи, грозни са им методите за печелене на каквото и да е ! А народа ако е толкова наивен да не осъзнава как се нагласят нещата от Бойко Борисов значи ще живее под диктатурата на ГЕРБ