Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!

Пожарът е локализиран, 500 души все още работят на терен
Обновена: 5 юли 2012 12:34 | 5 юли 2012 10:15,
110
Борисов доволен от организацията: Благодаря на всички!
Борисов оглежда района на пожара. Снимка: БТА

След като Бойко Борисов даде три часа на огъня, днес в резервата "Бистришко бранище" на Витоша вече няма пламъчно горене. Пожарът е локализиран в определени граници и няма разпространение, съобщиха от МВР.

Борисов даде висока оценка на създадената организация при гасенето на пожара на Витоша, благодарение на която сега ситуацията е под контрол.

Той заедно с министрите Цветан Цветанов и Аню Ангелов извършиха оглед на района и се запознаха с извършеното по овладяването на огъня.

"Благодаря на всички, които се включиха в гасенето на пожара на Витоша и спасиха гората. Благодаря на пожарникарите, военните, работниците от горските стопанства и на доброволците за положение усилия", заяви премиерът.

Вчера доброволци, участвали в потушаването на огъня, алармираха, че страната ни не е способна да се справи с пожари, липсвала специализирана техника, както и всякаква организация на работата.

Още по темата

Премиерът пък прогнозира, че до 2-3 часа пожарът ще бъде ударен. МВР шефът Цветан Цветанов отхвърли всички обвинения за хаос при организацията на работата.

Сега на терен работят около 500 човека - огнеборци, полицаи, военни и доброволци. Групите са разпределени и са по места.

По направените просеки техниката е вкарана до огнището на пожара. От 7.40 часа сутринта хеликоптерите облитат и гасят няколкото останали локални места на горене.

Това е единствената летателна техника, която може да извършва тази дейност. Заради пресечената местност хеликоптерите зависват, за да изпуснат водата. Премиерът коментира, че е невъзможно самолети да летят, тъй като със сигурност ще се стигне до някакъв инцидент. Поради тази причина България отказала и предлаганата помощ от Израел.

Очаква се още 5-6 дни да се вижда пушек и да продължи догасяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не му разбирам глупостите на тиквата, но нали ЛОКАЛИЗИРАН не означава ПОТУШЕН?Поправетеме ако бъркам нещо?
62
8
 
21
 
! Отговори
нямаше добра организ преди 11 години
На Витоша нямаше добра организация при потушаването на пожара. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
61
5
 
20
 
! Отговори
Сеирджия преди 11 години
Боцко, чакам с нетърпение какъв ще е следващия сеир който си подготвил, само и само да не си говориме за цените на тока.
60
6
 
10
 
! Отговори
ROBEEN преди 11 години
ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА : ДРУГАРЯ БОРИСОВ ОТИДЕ *** СЕ , ПРЪДНА И ЗАГАСИ ПОЖАРА......БРАВО УЧИТЕЛЮ БОКО, БРАВО ГОСПОДАРЮ ***, БРАВО....
59
15
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Какво да кажа освен едно голямо БРАВО! Дори големите държави с много ресурси и техника се борят със седмици с горските стихии. Мисля, че не сме се справили никак лошо, а на подпалвачите им пожелавам да изгорят!
58
5
 
11
 
! Отговори
той е комунист преди 11 години
Който е за "герб", той е комунист! Като пожарникаря!
57
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мда, хората угасиха пожара, въпреки премиера и вътрешния министър
56
5
 
12
 
! Отговори
нямаме понятие преди 11 години
Пожарникарят: Ние нямаме никакво понятие какво става на Витоша, но няма основание за паника!
55
3
 
9
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Г-н Борисов,време е да се замислите че в България след 1999 г започна погребването на горския ресурс ! Съществуващите структури като иструмент не работят в полза на обикновения народ,а вчастност на определени олигарси.След като ГОРАТА е вековна растителност,то е смешно да няма МИНИСТЕРСТВО в което да се регулира неиното съществуване.Тези агенции или комитети и този пиклив измислен закон са фокторите гората да остане беззащитна,неможе тази природна даденост да бъде ръководена от конски доктор!!
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка 2-ра новина БОРИСОВ..... АМАН ОТ ТОЗИ !!!
53
6
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
ТИЯ ЧЕРВЕНИТЕ ПРАШКИ ПРЕД НИЩО НЕ СЕ СПИРАТ БЕ МАМО СТАРА И СЪСЕЛИТЕ ЗАПАЛИХА ГОРАТА,както едно време по землянки и паланки с подривна дейност и конспирации винаги така идват на власт да не забравяме и палежа на църквата в софия....
52
5
 
22
 
! Отговори
Свидетел преди 11 години
Организацията на гасенето на пожара бе под всякаква критика !Пожарникарите и доброволците, бяхме като "Опълченците на Шипка"...Без комуникации, без средства за гасене, кой с каквото може !Добре, че имаше ентусиазъм и желание да се справим с пожара !!!А на министрите и на г-н Борисов,ще кажа - по-добре да ви нямаше!!!
51
2
 
9
 
! Отговори
три от два преди 11 години
Любимият вожд и учител на българския народ, другаря Борисов: "От всеки два горски пожара, три съм загасил аз лично! Ще ме дават ли по кабеларките?"
50
3
 
4
 
! Отговори
ROBEEN преди 11 години
ДО SLUT 60 : КОИ СА *** ??????????? 1/ БОКО ТИКВАТА - БКП ( С НЕВЪРНАТ ПАРТИЕН БИЛЕТ НА БКП ВСЕ ОЩЕ ) 2 / ЦЕЦО ШЛИФЕРА - БКП 3 / ЦЕЦКА ЦАЧЕВА - БКП !!!!!!!! АМИ *** No 60 ВИЖДАШ ЛИ БЕ ***, ЧЕ НА НАЙ ВЪЗЛОВИТЕ МЕСТА СА КОМУНИСТИ, БАНДИТИ И *** ! БКП ИЛИ *** СА НА ВЛАСТ САМО, 4Е СЕГА СЕ НАРИЧАТ ГЕРБ - гроб ! това е истината !
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, поне бойко е доволен... за разлика от всички доброволцитоя да си скъса дипломата, и от пожари не разбира, само се дуе като пуяк
48
4
 
19
 
! Отговори
Наглост преди 11 години
Пожара и цирка с неговото гасане бе активно мероприятие , казано на езика на куките, защото нещастниците от Гроб и лично мутрата и цвък се нуждаят от медийни димки за да се забрави по бързо темата с цените на тока. За подивелия от глад българин , тотално маниполиран от простаците във власта цените останаха единственото което да ги вълнува, свободата и достоинството в мутренския манталитен насажнан от герберите нямат место.
47
1
 
12
 
! Отговори
ROBEEN преди 11 години
ДО SLUT 58 : КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ТИ МНОГО РАБОТИШ ГЕРБЕРАСТ ГЛУПАВ, ТИ СИ ДОЛЕН *** МИЛИЦИОНЕР, КОМУНИСТ, СЕГА ГЕБЕРАСТ, ТИ СИ *** НА БАНДИТА БОКО ТИКВАТА....
46
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарът бе загасен - новина, която хвърли *** в потрес. Те очакваха още поне седмица да гори за да могат да крякат по сайтовете.
45
0
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Виж по кое време се построиха тогава се изказвай.
44
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е само червени курешки да драскат по форумите, докато другите се бъхтят на работа през деня.