Бившият шеф на СОС не бил в конфликт на интереси

Андрей Иванов излезе "чист" след сигнал до Комисията за конфликт на интереси
24 сеп 2012 19:40,
34
Бившият шеф на СОС не бил в конфликт на интереси
Андей Иванов. Снимка: архив Булфото

Бившият председател на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов не е бил в конфликт на интереси, реши Комисията за конфликт на интереси, съобщи bTV.

През януари Иванов подаде оставка като председател на СОС, но остана шеф на столичната организация на ГЕРБ. На негово място в Общинския съвет дойде Елен Герджиков. Причина за оставката на Иванов станаха съмнения за злоупотреби от негова страна.

Още по темата

Общински съветници от БСП сигнализираха Комисията за конфликт на интереси, че синът на Иванов – Бранимир Мирчев е взел кредит от 5,9 милиона лева от Общинска банка. От левицата заявиха, че е бил даден кредит на фирма, която е 100% собственост на Мирчев. „96 Агрогруп" е внесла в Общинска банка искане за заема през юли 2011 г., а на 30 септември е подписан договор, съгласно който фирмата получава 5 930 000 лева с лихва 9,5 % и срок на погасяване от 4 години.

Според Георги Кадиев (БСП) било странно обезпечението на кредита – 12 дка пасища до новозагорско село. Имало и конфликт на интереси, тъй като Общинска банка, чийто мажоритарен собственик е СОС, вероятно не е спазила собствените си наредби за отпускане на кредит.

Пред Комисията за конфликт на интереси Андрей Иванов е заявил, че не вижда връзка между твърденията в сигнала около решението на общинския съвет за "Общинска банка" АД и кредита, теглен от сина му.

Според показанията на Иванов, след като се е запознал с условията по кредита чрез специалисти, заемът е обезпечен на 120% при неизгодни за кредитополучателя условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
гери преди 11 години
До така е ти си такъв
27
0
 
1
 
! Отговори
гери преди 11 години
До така е езикът ти за коментар е толкова отвратителен-не го ли усещаш!
26
2
 
0
 
! Отговори
тръгване преди 11 години
като откраднеш около 40 имота си тръгни и той открадна и си тръгна-но с имотите.
25
2
 
0
 
! Отговори
такива преди 11 години
такива са от Герб, свръхбогати, били досега във всички партии, ех, опази ни от тях боже.
24
2
 
0
 
! Отговори
Гешев преди 11 години
Спокойно..........Следващата година Тиквата пада от власт, фъндъкова влиза в затвора, гоним руснаците от България и страната ни излиза от кризата.
23
1
 
2
 
! Отговори
Какъв ти тук съд... преди 11 години
От преживяното през Татовия социализъм и Демократическия период разбрах, че само така наречения Народен съд е най-близък до разбирането за справедливост. Всички останали съдилища са подплатени с власт или пари. Така че не се учудвам от Българската магистратура. Тя вечно е в услуга на силните, но не и на истината.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма конфликт на интереси чист е като сълза! Направо гавра!
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i az iskam takav kredit i daje 6te gi obe6tetq s golqm apartament v centyr i kashta v centara i okolo 50dka ne pasi6te,a niva.moje li,daje 6te mina kam gerb.MOJE LI
20
0
 
6
 
! Отговори
тъмничар преди 11 години
Време е да влезе в пандиза,след като има 120 години трудов стаж! Бедни, бедни Македонски,защо не умря при Гредетин!
19
1
 
6
 
! Отговори
Без значение преди 11 години
След като с течение на времето всички са невинни ,за какъв *** са ни съдиите и прокурорите .Излиза ,че адвокатите са най - големите гяволи.
18
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
Лицето на корупцията т.е. ГЕРБ.
17
0
 
11
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Чист кат' момина слъза :)))
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що рИвете бе софета!Нали се биете в гърдити ,че София от 1989 год, не е била червена!Е те зи от СДС и ГЕРБ ви разказаха играта/или по български ви таковаха мамата/!Ид данъците ви обират,и учета ви хапват за закуска и *** ви трепят!Я да си траете и да не рИвете!!!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чист ли излезе този мазник, дето придобил 27 имота чрез трудов стаж хахахахха И после те не били същите. Как да не са, щом този *** е сред тях, и той е само един от многото там.
14
0
 
12
 
! Отговори
демос преди 11 години
Щом тегли такава сума при" неизгодни за кредитополучателя условия"е стига до извода,че същия е голям балък.Но явно не е така,защото далаверата при покупката е по-голяма от "неизгодните условия на банката"...Последният извод е,че съда и политиците ни правят на балъци,както се получава обикновено след "демократичният преход".
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да си ни поробват турците пак и това е. Нищо не става от нас. Съвсем нищо. ***. Само *** могат да търпят това.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер корумпиран *** със "100-годишен трудов стаж". В друго време и на друго място щеше да гние в затвора. Престъпна пасмина! Народът е виновен,че ги трае.
11
1
 
10
 
! Отговори
до №7 преди 11 години
Когато баща ти командва в банката и12квадрата стигат!
10
0
 
17
 
! Отговори
ДИДО преди 11 години
Няма конфликт,сина му е взел заема,баща и син в чудесни отношения -за какъв конфликт се говори тука?
9
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Проблема е решен в законодателството на Китайската Народна Република. За корупция публичен рзсастрел на стадиона и конфискация на всичкото имущество на семейството до девето коляно. Семейството е длъжно да плати патрона който е употребен за екзекуцията. Само такъв закон ще управи България.