Попа готов до средата на октомври, обеща Фандъкова

Кметът разпоредил проверка на светофарите в столицата
43
Попа готов до средата на октомври, обеща Фандъкова
Паметникът на Патриарх Евтимий в момента е опакован. Снимка: Булфото

В средата на октомври ще завърши обновяването на пространството около паметника на Свети Патриарх Евтимий в столицата.

Стойността на проекта за реконструкция е около 214 хил.лв., осигурени от бюджета на Столичната община, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности около паметника.

В момента се поставя настилка от гранитни плочи в два цвята, ще има художествено осветяване на паметника и декоративна растителност, озеленени площи, чешма от гранитни масиви, посочи столичният градоначалник.

Освен това около паметника на Попа се предвиждат и рампи за детски колички и за хора с увреждания.

Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. "Васил Левски", предстои и засаждането на нови над 30 дървета в района, допълни Фандъкова.

Тя посочи, че от 1 октомври е започнало монтирането на фенерите в Борисовата градина, част от много голям проект, койтоще включва и видеонаблюдение на парка. Тези дейности трябва да приключат до края на ноември.

По повод на състоянието на светофарната уредба в столицата кметът на София каза, че от 15 дни по нейно нареждане се извършва наблюдение, описание и подмяна на част от светофарите.

След като излезе резултатът от проверката, от общината ще могат да кажат колко от светофарите са стари и трябва да бъдат подменени.

Фандъкова припомни, че ремонтът на кръстовището при Телевизионната кула трябва да бъде готов в края на ноември, а до края на годината се очаква да приключи и изграждането на кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. "Георги Нови Софийски".

 Следващата година се планира да започне изпълнението на още две кръстовища - на булевардите "България" и "Гешов", както и на Семинарията, припомни столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
214 хил.лв.?! За нещо с обща площ.... колко.... 5кв.м.? Хиляди левове похарчени за нещо толкова малко... А тези хиляди са необходими на толкова много хора... и са платени от толкова много хора, на които им трябват...
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София не остана вече нещо дето Даца-Фандъка да не е почнала да ремонтира. При Боко Тиквата града приличаше на бомбардиран два пъти, а при Даца е на финалната бомбардировка. От управленитео на двата *** от комунистическата партия ГЕРБ резултата е плачевен. Ама песента е ясна: Кради, Кради, политягите миришат на мутриСега идват избори, трябва да се краде за да се купят *** гласове. А най хубаво се краде от ремонти. Не знае кои са фирмите дето ремонтират. На Боко от ГЕРБ. Е.. ГИ!
30
0
 
14
 
! Отговори
Руми преди 11 години
Добре, хубаво е когато се прави нещо ново и хубаво. Дано се намерят пари и за по-малките селища в страната ни за да се радват хората и там. Дано се открият и нови работни места - дано тази проклета криза да си замине и повече да не идва.. Искам всички да сме по-весели без значение кой къде живее .
29
2
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
До Провинциалната:еми отивай си НА провинцията
28
2
 
7
 
! Отговори
Провинциалната преди 11 години
Това че си родена в София, не те прави нещо повече от баба Гица от Събраново.
27
3
 
1
 
! Отговори
Провинциалната преди 11 години
И провинциални даскалици ...
26
4
 
1
 
! Отговори
Провинциалната преди 11 години
Мразим дървени шопи ...
25
0
 
4
 
! Отговори
Някой си софиянец преди 11 години
До Анонимен:ооо извинете господин Анонимен... Извинете, че някой е нарушил личното Ви спокойствие, като е затворил цял булевард за ремонт.. и какво великодушие от Ваша страна... СЪгласен сте да дадете 1 месец закъснение.... LOSEERRRR
24
2
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
евала - евала...ти ако не намираш кусур на заглавието, язък ти за "софиянството".
23
9
 
11
 
! Отговори
Някой си софиянец преди 11 години
Чета коментарите и не вярвам на очите си!!! Всеки нещо е недоволен... Единия намери кусур на заглавието на статията, друг - не му хареса кмета, на трети нещо друго не му харесва... Е като сте такива тарикати и умници, и сте толкова кадърни и можещи - е хайде проявете се де.. Всеки може да плюе и да дава акъл, ама малко са хората, които успяват да покажат, че могат и да го докажат с делата си. Евала на Фандъкова :)
22
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Фандъкова,дали знае как се къпе ПОП
21
0
 
3
 
! Отговори
pesho преди 11 години
sajaljavam,no as sam rodena i izrastnala v Sofia i otkakto se pomnja sme nari4ali pametnika na patriarh evtimii POPA s nai-goljamo uvajenie ilubov.ei,Bogu as sam na 70 i znam kakvo zna4i "da se sre6nem na popa"....
20
2
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
... нинджа е от мъжки род, един нинджа, а не една нинджа ... черна или розова
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а кръстовището при телевизионната кула щеше да е готово до края на октомври, но нейсе ... ако е само един месец, ще го преглътнем
18
0
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
ти въобще стъпвал ли си в района на паметника?кога видя паркирани на тротоарите коли там - и на "Левски" ли беше това, на "Патрриарха" или на "Граф Игнатиев"?Май-май пишеш наизуст, колкото да се залъжеш, че тежиш ...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименА ако имаше тротоари, по тях ли щеше да паркираш, бе, село!
16
6
 
22
 
! Отговори
До Автора. преди 11 години
Признак на ниска култура и недодялана селяндурщина е да наричаш Патриарх Евтимий с това определение. Така го знаят фолк-певиците , *** и безродниците. Лошо , много лошо Днес.бг.
15
2
 
15
 
! Отговори
... преди 11 години
Ех, мрънкала...Ми не си паркирай 20 годишната шкода на тротоара и няма да се налага да се ремонтира, ама нали всички искат колите да са им под прозорците, за да могат да им се любуват...
14
17
 
9
 
! Отговори
Тая преди 11 години
Тая *** ли реши да започне ремонти по бул. Ал. Малинов на 15ти септември.Цело лято спа, и като се напълни София след лятото, почнаха ремонти по Малинов..
13
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Допълнително ще се ремонтира и част от тротоара по бул. "Васил Левски", БОЖЕ КАЖЕТЕ И ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА НА ТАЗИ ЕЛЕМЕНТАРНА ДАСКАЛИЦА. ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ТРОТОАР ИМА В СОФИЯ? ЩЕ МИ СЕ ХВАЛИ СЪС 100 МЕТРА. ПО ЦЕНТЪРА (ЗА КВАРТАЛИТЕ .... ТЕ НЕ СА В СОФИЯ...) СЕ ПАРКИРА В КАЛТА ЗАЩОТО НЯМА ТРОТОАРИ.