Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.

Според него Фандъкова и зам.-кметовете са се опитали да ощетят общината
30 окт 2012 16:33,
69
Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и градския прокурор Николай Кокинов за случая със сгрешения доклад за дължимата лихва към превозвача “КАРАТ С“.

В сметките имаше разминаване с 2,65 милиона лева.  На заседание на Столичния общински съвет миналата седмица докладът бе върнат от градоначалника Йорданка Фандъкова. Тя назначи и проверка, която трябва да установи кой е виновен за случая.

Представителите на БСП в СОС поискаха незабавно оставките на зам.-кметовете по финанси Дончо Барбалов и по транспорт Любомир Христов. Фандъкова обаче отхвърли идеята.

Още по темата

Кадиев пък изрази съмнения, че става въпрос за обикновена грешка и лансира тезата, че двамата зам.-кметове са направили умишлен опит да ощетят софиянци с милиони левове. Той дори обясни, че това е жест на представителите на ГЕРБ към един от основните спонсори на партията им – собственика на “КАРАТ С“  Миролюб Столарски.Той и представителите на ГЕРБ категорично отхвърлиха твърдението.

“Смятам, че това е престъпление по служба по смисъла на накзателния кодекс и следва да бъде разследвано като такова. Зам. -кметовете на общината Дончо Барбалов и Любомир Христов като вносители на доклада нееднократно се опитаха да прокарат тази сума през общинския съвет, с което показват, че съзнателно са опитали да ощетят интересите на софиянци.

Те заблуждаваха Столичния общински съвет като ни убеждаваха, че лихва от 3,3 млн лв при 10 млн. лв. главница е нормална за срок от 6 месеца. А г-жа Фандъкова е знаела за този опит и като отговорна по организирането на бюджета на на Общината е позволила подчинените й да опитат да източат 2,65 млн лв към частни ръце”, се казва в писмото на Кадиев до прокуратурта.

Според общинския съветник от БСП Столарски се е опитвал да  “извива ръцете“ на общината с писмо от юни, в което уведомява администрацията, че едностранно спира превоза на пътници по 16-те линии, за които има договор.

Кадиев отхвърли обясненията на двамата зам.-кметове, че са се предоверили на представителите на “Центъра за градска мобилност“, които са изготвили доклада. Според червения общински съветник те настоичиво са искали СОС да гласува доклада, което е доказателство за вината им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
гери преди 11 години
До Анонимен напиши си името тук защо го криеш като коментираш отговори ми
46
1
 
1
 
! Отговори
Trevichko Zelenkov преди 11 години
bravo, g-n Kadiev!
45
2
 
0
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Споко Герберите той вчера Столарски направо си каза че се е договорил да гушне не 2,6 милиона а направо 6 милиона. Така , че спокойно спонсорите са верни и преданни , е верно искат си договорените парички , но няма страшно, докато Баце е Премиер всички които цаливат ръка ще са добре
44
2
 
0
 
! Отговори
sss преди 11 години
До Анонимен какво толкова ВИе трън в очите бизнеса на съпругата на г-н Кадиев, щом може нека го прави и при това законно. Който иска да се пробва и той в този бизнес
43
4
 
1
 
! Отговори
КИКИ преди 11 години
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ *** ГЕРБЕРЧЕТА
42
3
 
3
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Тоя неуспешко няма ли да престане да размахва кутрето си? Егати и перманентния - кандидат кмет.
41
1
 
4
 
! Отговори
ГИ преди 11 години
До Анонимен ВИЕ *** ИЗВЕДНЪЖ СТАНАХТЕ ГОЛЕМИ`БОРЦИ` ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
40
1
 
1
 
! Отговори
gi преди 11 години
До Анонимен 5 Вие комунистите изведнъж големи `борци за справедливост` станахте.Поздравления!
39
0
 
1
 
! Отговори
gi преди 11 години
До ДО 33 ще се разбере кой е виновен за тази далавера в столичната община-така че не обвинявайте преди да излезе истинският виновник!
38
1
 
2
 
! Отговори
gery преди 11 години
До ДО 42 няма да победите комунисти! Герб отново ще ви победи!
37
3
 
2
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Няма да има осъдени,играят много предизборни пари,а и при тази некадърна събрана от кол и въже подчинена на шестака и мутрата прокуратура каква да очакваме.В последните години са осъдени само дребни риби,които не могат да си платят.
36
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
ТЕРБ се състой жт провалени политици,вафиоти,ганстери,отцеубийци и всякаква долна гмеш. За това долу престъпната групировка ГЕРБ.Свобода на народа! Да живее демокрацията!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така се влачи но с много по-големи суми 23 години
34
6
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Колко хиляди лева на ден печели Кадиев от износ на ток?
33
4
 
5
 
! Отговори
тука преди 11 години
един и съши фростак пише едно след друго червени глупости :)))))))))))))))
32
5
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Другарю, ти да не си бил командировка на Марс, че си толкова затъпял и неориентиран.Боце ви заби един такъв голям чепат ........шут, че просто сте жалки и смешни. Плашат ти пари да дращиш, но си жалък ,другарю.
31
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
45 / пиша номера защото си анонимен драскач/: Няма да се покрия - работата ми е да не се покривам а да работя с името си.Начина на писане,епитетите които използваш ме кара да мисля че тези за които мечтаеш да те управляват са като теб.Е аз няма да ползвам убидни думи за теб - не е в стила ми.А че ГЕРБ ще има втори мандат просто няма спор.Колкото и да се напъваш от 10 избиратели 6 ще гласуват за ГЕРБ.
30
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
41 - Не се напъвай толкова - ще се обезводниш от плюене - след 7-8 месеца пак ще пиша но ти да не се покриеш.Как пък ги сметна тези 90 % като даже и граматиката ти куца ?
29
13
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Еееей Кутевите ставайте от клавиатурите - пуснали са на далавера млекце и банани в една верига.Оставете ги герберите - излишно се напъват.Така или иначе Бойко ще има втори мандат - не за друго а защото другите само лаят - искат да са във властта но само за кражбата а не да управляват.
28
0
 
8
 
! Отговори
общинарка преди 11 години
И аз бих направила такава "грешка". Ако мине номера.