Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.

Според него Фандъкова и зам.-кметовете са се опитали да ощетят общината
30 окт 2012 16:33,
69
Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и градския прокурор Николай Кокинов за случая със сгрешения доклад за дължимата лихва към превозвача “КАРАТ С“.

В сметките имаше разминаване с 2,65 милиона лева.  На заседание на Столичния общински съвет миналата седмица докладът бе върнат от градоначалника Йорданка Фандъкова. Тя назначи и проверка, която трябва да установи кой е виновен за случая.

Представителите на БСП в СОС поискаха незабавно оставките на зам.-кметовете по финанси Дончо Барбалов и по транспорт Любомир Христов. Фандъкова обаче отхвърли идеята.

Още по темата

Кадиев пък изрази съмнения, че става въпрос за обикновена грешка и лансира тезата, че двамата зам.-кметове са направили умишлен опит да ощетят софиянци с милиони левове. Той дори обясни, че това е жест на представителите на ГЕРБ към един от основните спонсори на партията им – собственика на “КАРАТ С“  Миролюб Столарски.Той и представителите на ГЕРБ категорично отхвърлиха твърдението.

“Смятам, че това е престъпление по служба по смисъла на накзателния кодекс и следва да бъде разследвано като такова. Зам. -кметовете на общината Дончо Барбалов и Любомир Христов като вносители на доклада нееднократно се опитаха да прокарат тази сума през общинския съвет, с което показват, че съзнателно са опитали да ощетят интересите на софиянци.

Те заблуждаваха Столичния общински съвет като ни убеждаваха, че лихва от 3,3 млн лв при 10 млн. лв. главница е нормална за срок от 6 месеца. А г-жа Фандъкова е знаела за този опит и като отговорна по организирането на бюджета на на Общината е позволила подчинените й да опитат да източат 2,65 млн лв към частни ръце”, се казва в писмото на Кадиев до прокуратурта.

Според общинския съветник от БСП Столарски се е опитвал да  “извива ръцете“ на общината с писмо от юни, в което уведомява администрацията, че едностранно спира превоза на пътници по 16-те линии, за които има договор.

Кадиев отхвърли обясненията на двамата зам.-кметове, че са се предоверили на представителите на “Центъра за градска мобилност“, които са изготвили доклада. Според червения общински съветник те настоичиво са искали СОС да гласува доклада, което е доказателство за вината им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Алооо,големите букви...?Всички СМЕ корумпирани ,защото корупцията идва от нас ,защо ПОДКУПВАМЕ,--полицая,държ.служител,доктора,учителя,и т. н.,........А ?
26
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕЛЕЕЕ преди 11 години
Кадиев е за министър на МВР-то в Бг ,ще ни бие по 3 пъти на ден ,и нас и подчинените ,само така можем да се пооправим !
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма реални поводи,*** започват да сезират прокуратурата за неосъществени престъпления.Целта е шум да се вдига.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 21Бате ти бойко никого няма да подгони. Страх го е. Защото после и него ще подгонят.
23
22
 
13
 
! Отговори
аз преди 11 години
Оооо, ето го и този червен плъх пак излази като помириса популистичното сиренце.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, напранили грешчица само от 2,65 млн.лв. Ами то за тях навярно това е нищо. Как умишлено всичко се разграби и продължава. Заслужаваш си го заспал народе.
21
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ ОТ ВАС РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ФАНДЪКОВА ДАДЕ НА ЕВРЕИТЕ, КОИТО СА СОБСТВЕНИЦИ НА ХАЛИТЕ, ГРАДИНКАТА ЗАД РУСКАТА ЦЪРКВА ЗА БИЗНЕС СГРАДА ? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ- НА ПЪПА НА СОФИЯ СЕ РАЗДАВАТ НАЙ- АПЕТИТНИТЕ ПАРЧЕТА .
20
17
 
12
 
! Отговори
Додо преди 11 години
Кадиев първо да каже защо жена му (разбирай самият той) взема комисиони от всяка крушка, която свети в България ... Кой и защо ги намести като посредници в енергийната система? Някой питал ли е нас, обикновените ползватели дали искаме посредници в сделката си с електроразпределителите? Заради тези ненаситни крадци цената на тока няма спирачки ... Не заради "зелената" енергия.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dve zagubeni bezdomni kuchenca ima v kvartal mladost2 okolo blok 217 neka gi osinovi nqkoi dobar chovek zashtoto kuchencata sa mnogo dobri dushichki lovna poroda sa bashta i sin molq nqkoi dobar chovek gi vzeme grehota e da sa po ulicata!!!!!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Дай линк за залаганията .Къде се приемат?
17
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кадийката си печели милиони от тока-ама Бойко си е виновен ,че не ги подгони тия бандюги-как така жена му направи фирма за търговия с тока
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на елементарните дето пишат тука, нема такава "грешка" за два и кусур милиона, тва си умишлен опит да се точи яко бюджета на общината, тва е си е за затвор
15
17
 
12
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
Интересно, след като Фандъкова спира изплащането на парите тези се разкрещяха. Парите бяха приготвени от червените мишки за техните редици. След като ги хвана кметът и те сега бягат като опърлени. Ще се докаже, че някой червен червей е надписал за да се облажи Кадиев и сие, както жена му от няколко сделки покрай Овч.
14
3
 
14
 
! Отговори
София преди 11 години
Прав си е независимо от коя партия е. Гледах заседанията. Тези двамата направо си плачат за затвора. Ако има нормална съдебна система с България, разбира се !
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси елементарниците, баси грешката, къв *** требе да си за да не моеш си сметна, колко ти струва баничката - тва искат да ни убедят, баси крадците, ама като гласувахте си избрахте даскалката, не човек като Кадиев, шото трудно мислите.
12
14
 
8
 
! Отговори
Мъничко червеничко преди 11 години
Кадиев и БСП реагират толкова бързо,колкото на умряла котка опашката.Някой направил грешка,установена е навреме и поправена,а шушумигата тръгнал да търси под вола теле,когато всичко е установено и отреагирано.Ако БСП мислят да ни управляват по подобен начин ще се замисля дали ще гласувам отново за тях.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nenari4aite tazi dobra jenica kradla- tia e dobra, no ima okolo neia i nad neia prestypnici. izpolzvat ia za da ia nabutat neia v zatvora
10
3
 
8
 
! Отговори
ДО СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА преди 11 години
ДРУГАРКО, АКО ТИ Е ПЪЛЕН ОТПРЕД ПАНТАЛОНЪТ, НЕ СИ ГО ИЗКАРВАЙ НА НАС !!!!!!!!!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Клиент на счетоводит преди 11 години
До СчетоводителкатаКажи му счетоводител и не го обиждай повече. Бива ли толкова много да се излагате???
8
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившият червен номенклатурчик Кадиев вика "Дръжте крадеца", сочейки сегашните червени номенклатурчици от ГЕРБ. Голям смях...