Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.

Според него Фандъкова и зам.-кметовете са се опитали да ощетят общината
30 окт 2012 16:33,
69
Кадиев сезира прокуратурата заради грешката с 2,65 млн. лв.
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Общинският съветник от БСП Георги Кадиев е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и градския прокурор Николай Кокинов за случая със сгрешения доклад за дължимата лихва към превозвача “КАРАТ С“.

В сметките имаше разминаване с 2,65 милиона лева.  На заседание на Столичния общински съвет миналата седмица докладът бе върнат от градоначалника Йорданка Фандъкова. Тя назначи и проверка, която трябва да установи кой е виновен за случая.

Представителите на БСП в СОС поискаха незабавно оставките на зам.-кметовете по финанси Дончо Барбалов и по транспорт Любомир Христов. Фандъкова обаче отхвърли идеята.

Още по темата

Кадиев пък изрази съмнения, че става въпрос за обикновена грешка и лансира тезата, че двамата зам.-кметове са направили умишлен опит да ощетят софиянци с милиони левове. Той дори обясни, че това е жест на представителите на ГЕРБ към един от основните спонсори на партията им – собственика на “КАРАТ С“  Миролюб Столарски.Той и представителите на ГЕРБ категорично отхвърлиха твърдението.

“Смятам, че това е престъпление по служба по смисъла на накзателния кодекс и следва да бъде разследвано като такова. Зам. -кметовете на общината Дончо Барбалов и Любомир Христов като вносители на доклада нееднократно се опитаха да прокарат тази сума през общинския съвет, с което показват, че съзнателно са опитали да ощетят интересите на софиянци.

Те заблуждаваха Столичния общински съвет като ни убеждаваха, че лихва от 3,3 млн лв при 10 млн. лв. главница е нормална за срок от 6 месеца. А г-жа Фандъкова е знаела за този опит и като отговорна по организирането на бюджета на на Общината е позволила подчинените й да опитат да източат 2,65 млн лв към частни ръце”, се казва в писмото на Кадиев до прокуратурта.

Според общинския съветник от БСП Столарски се е опитвал да  “извива ръцете“ на общината с писмо от юни, в което уведомява администрацията, че едностранно спира превоза на пътници по 16-те линии, за които има договор.

Кадиев отхвърли обясненията на двамата зам.-кметове, че са се предоверили на представителите на “Центъра за градска мобилност“, които са изготвили доклада. Според червения общински съветник те настоичиво са искали СОС да гласува доклада, което е доказателство за вината им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
32
 
13
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Този съсел2 постоянно се бута да не го забравят, та на следващите избори за кмет пак да се кандидатира. Крадиев, не разбра ли, че София червен кмет няма да си избере, ако ще да се скинете от плювни? ***!
6
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой да е очаквал някакво друго управление в София от герберастите? Ама избрахте тая скумрия Фандъка за кмет, нали? Дано по-скоро се отървем от чумата наречена герб.
5
5
 
30
 
! Отговори
дали преди 11 години
Герб не може да са корумпирани,те само са "некомпетенти".Малки грешчици обаче за много пари - милите.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАДИЕВ, ВИЖ КАКВО СТАВА И С "АРЕНА АРМЕЕЦ"- И ТАМ ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРИ. И С МАГИСТРАЛИТЕ, И С ЖП-ТО, И СЪС СОПОТСКИТЕ ЗАВОДИ , И С ОЦК КЪРДЖАЛИ, И С КРЕМИКОВЦИ, И С АЕЦ БЕЛЕНЕ- ВСЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ- НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ОСЪДИ ТИЯ БАНДЮГИ !
3
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВАЛА, ПИЧ ! ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ !
2
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затвор за Борисов и Фандъкова!
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Грешка" от 2 милиона лева в ущърб на общината.