Кметицата бясна на БСП: Протестът е законен!

Фандъкова благодари на полицията за опазване на реда и мира
18 юли 2013 13:08,
177
Кметицата бясна на БСП: Протестът е законен!
Няма да забраня мирните протести, зарече се за пореден път Фандъкова. Снимка: Булфото

Няма да забраня мирните протести, ако го направя, значи да призова полицията да разпръсне тези протести, заяви в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

Така тя отговори на червената общинарка Милка Христова, която настоя, че протестите срещу правителството нарушават спокойствието на гражданите.

Още по темата
"Разбирам загрижеността на съветниците от групата на БСП за това, което се случва повече от месец в града", посочи Фандъкова.

"Доколкото разбирам, всъщност вие, позовавайки се на закона, призовавате да забраня тези мирни протести, организирани спонтанно в социалните мрежи", обърна се кметицата към Христова.

"Няма да забраня мирните протести на граждани, както и не забранявам протестите срещу общината и срещу мен включително", отсече тя.

Фандъкова каза, че дори и в момента пред сградата на Общината се провежда протест, въпреки че той според разрешението на общината е трябвало да се състои следобед.

"На този протест присъства бивш общински съветник от групата на БСП, който е част от организацията на протеста. Става въпрос за Борис Цветков, който сега е депутат. Не приемам тези, които нарушават реда да критикуват", категорична бе тя.

Йорданка Фандъкова благодари на СДВР и МВР за координацията и за добрата им работа да опазят реда и мира. Тя посочи, че е разговаряла с директора на СДРВ и тяхното общо мнение е, че не трябва да се допуска малка група хора да затварят възлови кръстовища и булеварди в града.

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ в СОС, заяви, че правителството на Орешарски е дошло на власт с претенцията да даде урок по демокрация. Това според нея не се случва и вече над 30 дни управляващите не искат да се вслушат в гласа на гражданите, а напротив допълнително ги провокират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
12
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До graywatchАз защитавам моята позиция тук:) Твоята паничка не ме интересува! Яд ме е, че ми пречите да стигна от т. а до т. б - това е всичко! И от политика не се интересувам също..
76
8
 
11
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 10 години
До JourneyКое й е доброто! Проходимостта на града в зимния период, да не се намираве на Превала? Или Ви задоволява състоянието на уличната мрежа или на тротоарите? Или, че се издават разрешители за строежи и заведения на всяка зелена площ, която е възможно? Или правилата за паркиране валидни и в събота? И като за капак - Вие имате известно право - добра кметица е - на уличните песове, които храни и обгрижва, но не и на Софиянци!
75
5
 
5
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До JourneyТия ги разправяй на някой друг.. това, което имаме тук е демогравски срив:( И няма нищо естествено цялата страна да се изсипе в София! Да си виждал напълно обезлюдени села и градчета.. сигурно и това е естествено!? Истината е, че лоша политика и безхаберие направиха всичко това..
74
2
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Истината е неопровержима. Паникьорите я мразят,невежите я подиграват,злобните я изопчават,но тя си остава....Олигархията не може да промени сама себе сиНеобходим е външен за нея натиск. Той може да дойде или от извън държавата - например ЕС, или от външни за самата каста на привилегированите сили - това е гражданското общество, което има право да гласува!
73
4
 
8
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До gandi.daowКогато човек си тежи на мястото и няма съмнение в своите качества, не се плаши от мигриращи от провинцията.А и това естествения начин на развитие на всеки един град.Така че, хайде стига с подобни простотии от рода на София срещу провинцията.
72
7
 
3
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До graywatchТова изречение издава сериозен комплекс.. не се притеснявай - избивай си непълноцеността по протести. Съвсем скоро ще почнат да ви освежават с водни струи:)
71
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самия факт че е свързана и защитава Б.Б и Цв. Цв. говори достатъчно за морала на кметицата ни за която тя толкова претедира че има.
70
6
 
10
 
! Отговори
Ър преди 10 години
Бясна като куче, болно от бяс. Лае и се *** продължително.
69
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито протестите са споннтани, вече всички знаят че са платени. Нито е нужно милион и половина население да се съобразява с 100 платени ***. Разбирам, че Фандъкова не желае да ги разкара, защото за какво са плащани пари на тези хора, нали за да митингуват. Но да не се притеснява, следващата е тя. Идват избори, София ще си избере нов кмет.
68
8
 
4
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До graywatchТочо такива като теб са наглеците.. много добре Ви знам колко струвате:) Обиждаш ли се от простите истини?
67
18
 
14
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Фандъкова,престани да пускаш фандъци,ами публично оповести на чие име,организация,партия издаваш разрешителни за протести срещу или за правителството на Орешарски и веднъж завинаги да се приключи с този панаир!!!! Хайде стига с тази тайнственост и секретност най-после.Протести има,но кой получава разрешителните-пълна мъгла или ви е страх да не лъснат задниците отново на някои мушмороци!!!!!!
66
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМИ БЯСНА КМЕТИЦАТА ,НЕЙНИЯ ЧОВЕК БОРИСОВ ТРЯБВА ДАСЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН В ПАРЛАМЕНТА , ЗА ТОВА Е БЯСНА ,НЕКА НЕ ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА С НЕЙНИТЕ ЗАКОНИ
65
11
 
16
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До ООООХ!!!!Фандъкова е добър кмет! И това май не ви харесва.Е, друго си беше Кадиев да изпери бетонената комунистическа тиква в кметството, но...нали си знаете, че София никога няма да има кмет-комунист.
64
12
 
9
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
До graywatchТи защо не отидеш там, от ктдето си дошъл да протестираш!? Осрахре и осмърдяхте Столицата, пък чай и акъл давате.. и на всичкото отгоре подбивате цената на труда; Идвате тука и си мислите, че всичко ви е позволено..а, да ви видим по родните ви места дали ще ви толерират глупостите?
63
17
 
11
 
! Отговори
ООООХ!!!! преди 10 години
"ГОЛЯМАТА" КМЕТИЦА ПОДЛЕЗУРКАТА НА БОРИСОВ ЗА НИЩО НЕ СТАВА
62
2
 
9
 
! Отговори
пешо преди 10 години
До европатаТова ли е Народно събрание? Убива ескимоси и изнасилва животни? -точно толкова адекватни са депутатите и "контрапротестиращите".
61
3
 
9
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До ЗориЗори, отиди на един протест, поне, за да видиш, че свирките си ги купуваме по 1лв. всяка, националните флагове също...А плакатите, лично според мен, могат да се определят като произведения на изкуството :) Постсоциализъм или нещо подобно.Та, Зори...не се изказвай неподготвена по темата, освен ако политическите ти пристрастия напират в теб, да избълваш някоя глупост.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗориЗнамената и свирките си ги купуваме. Лошото е, че още не продават домати и яйца.
59
2
 
4
 
! Отговори
герп преди 10 години
До graywatchKaто те гледам колко си активен ми е интересно, кога работиш в същносТ?
58
18
 
15
 
! Отговори
Зори преди 10 години
Е, как очаквате кметицата да забрани протестите на собствената си партия?!? Разбира се, че ще ги представя за "спонтанни, организирани в социалните мрежи", нишщо че им раздават организирано плакати, знамена и ***!!! Ама, хайде да върви....