Баш майстори – подменят дограмата, бутат къщата

Двамата строителни работници са ранени и са в болница
Обновена: 28 яну 2014 15:23 | 28 яну 2014 12:14,
161

Снимка: Булфото

Двама души пострадаха при срутване на двуетажна къща в столичния квартал "Симеоново".

По първоначална информация майсторите трябвало да подменят дограмата на къщата.

При работата си обаче премахнали елемент, вероятно носеща греда, заради която е паднала цялата стена.

Единият от ранените строители е с фрактури и открити рани, приет е в шоковата зала на "Пирогов", а другият мъж е във ВМА, неговото състоянието е по-леко.

Инцидентът се разиграл малко след 10 часа днес, съобщи Булфото.

Срутилата къща вероятно е нямала носещи колони, каза по-късно кметът на район "Витоша" Валери Йорданов.

Установен е собственикът на имота и на къщата. Изготвено е предписание за обезопасяване на района. Жители от районната администрация извършват проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
Инженер конструктор преди 10 години
Оставете дограмакчиите на мира. Сомо в пълвата снимка виждам поне 10 нарушиния на всякакви строителноконструктивни норми. В БГ всеки строи както му падне, а после реве за обезщетения на държавата при едно смешно земетресение от 5-6 стпен по МСК /забравете го тоя Рихтер вече/. Собственикът на незаконния строеж трябва да носи отговорност за щетите, които е нанесъл на "Башмайсторите".
138
0
 
4
 
! Отговори
Чичото преди 10 години
Старите постройки до 69-70 г. нямат опорни стоманобетонни колони. Обикновено конструкцията е от зидария 25 см. широки тухли единички. Трегерите над вратите и прозорците са дървени. Хубаво е при преустройството на такива къщи да се прави бетонен пояс който да захване всички външни стени на къщата. Тук не виждам такъв. Освен това, конструкцията на такъв тип строителство на 2 етажа е значително по утежнена от това на едноетажно от такъв тип. Майсторите, сменящи дограмата не са работили внимателно.
137
3
 
6
 
! Отговори
Тъпанарство преди 10 години
Лъжливи майстори, които нищо не разбират. Най-вероятноиганета.Всички стари постройки са без опорни колони. Акъла им, майсторлука им е в ***
136
2
 
7
 
! Отговори
манго с чук и шило преди 10 години
До СТРОИТЕЛи ти си намерил с кого да се заядеш :)) . ястреб преди спореше с един дето се правеше на строителен инженер и го разнасяше из форума като гуде слама. оказа се че пернатия е бил строителен инженер. "На българите единствено децата им са хубави и здрави, защото като ги правят, не си ползват ръцете!" :))))
135
8
 
16
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До СТРОИТЕЛМоли се на брадатия по небето да не удари земетресение по силно от 6'та степен по Рихтер. Откакто "кривоглавите ястреби" напуснаха тези земи, всичко се строи от български ръце. И това ми напомня за казаното от японеца: "На българите единствено децата им са хубави и здрави, защото като ги правят, не си ползват ръцете!"
134
0
 
9
 
! Отговори
Karacho преди 10 години
Над 6 по Рихтер ,малко ще устискат
133
0
 
17
 
! Отговори
спец преди 10 години
Като си помисля,че панелките са с избити цели стени, за да се усвоят балкони и тръпки ме побиват.А някои и преместват вътрешни стени.А в центъра на София няма блок,който да не е изтърбушен за магазини.И това всичко едвали е с одобрени проекти.Та,огледайте се къде живеете,и се молете земетресенията да не са по-силни от 2,5 по Рихтер.
132
1
 
6
 
! Отговори
karacho преди 10 години
Ami v Bg chastnite imoti,do 2000 godina kakvi stroitelni dokumenti imat,nikoi ne e kontroliral kak se stroiat kashtite v Bg:-) A,otnosno maistorite,te ne mogat da govoriat bulgarski,ama inache sa maistori vsichkite.
131
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 10 години
Тебе трябва да те погне инспекция по труда, данъчни и прокуратура, защото това са твои работници и ти си наредил какво да правят, твоята лакомия и далавери край нямат!!!
130
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Башмайстори са я построили. Каква е вината на майсторите които са подменяли дограмата? Статията втълпява че вторите са виновни а всъщност те би трябвало да съдят собственика на къщата заради която са пострадали .
129
1
 
11
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
до 142Влака и в Турция там ще ти построят къща.
128
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Икономията е майка на мизерията!
127
15
 
8
 
! Отговори
хасан преди 10 години
Поредната българска простотия и излагация, една къща не може да изградите ей, смях и сълзи :-Д
126
4
 
10
 
! Отговори
чиче преди 10 години
у б-г има построени милион виле икъщи от крадено! всичко се прави за дни!без проест, сметки и ткрадеш бетон -плочо!крадиш тули-дирек! посли пак и т.н.!има до 3-3 ит без колони!!! напр над албена има без основи-построени от шофьори!да не говорим за строежи в спец места строени в събота и неделяа напълно в груб сроеж, на по 2ет!!!после ако се набуташ-жална ти май...
125
2
 
22
 
! Отговори
fck преди 10 години
Тая къща са я правили в час по "ръчен труд" У даскало :D.
124
5
 
21
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 10 години
ДОКАТО наемате кривоглави "ястреби" за по-евтино ТАКА ЩЕ Е .............
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази къща ми прилича на България след перестройката от майсторите псевдодемократи!
122
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоа коптор се е крепал на джамоветехахахахахаха
121
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая сграда е от онея уникални неща наречени носещи тухлени стени с плочи.Явно е бил паралия и минал между капките ,ама нивата с молитва не се работи трябва и мотика.Както на къщата най-малко колона и арматура.По добре скромен дом но със земетръсна шайба отколкото палат от лед ...Четете за лисицата и снежния дворец или трите прасенца.
120
1
 
39
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
При такова срутване би следвало да стърчат едни арматурни железа, едно чудо... А аз колкото и да се взирам пукната арматура не виждам! Направо си е подсъдимо такова строителство!