Силви Вартан и Сесилия Атия - почетни граждани на София

Столичните общинари и кметицата им присъдиха званията
27 мар 2014 13:53,
3
Силви Вартан и Сесилия Атия - почетни граждани на София
Кметът и Сесилия Атия. Снимка: БТА

Столичният общински съвет присъди званието "Почетен гражданин на София" на родената в България певица и киноактриса Силви Вартан.

През последните години дейността на Асоциацията "Силви Вартан за България" е насочена към снабдяване с първокласна апаратура на детски болници.

Фондацията е купила реанимационни маси за новородени, апарати за белодробна вентилация, ехографи за редица болници в София. Асоциацията е дарила 35 хил. долара за детската онкология в болницата "Царица Йоанна".

По-рано днес кметът Фандъкова връчи лично на Сесилия Атия званието "Почетен гражданин на София" във връзка с приноса й за освобождаването на българските медици.

С решение на Столичния общински съвет от 2007 г. бившата съпруга на френския президент Никола Саркози е удостоена с почетното звание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
e kvo tolkova sa napravili be ,.......na niakoi ora....
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
e kvo tolkova sa napravili be ,.......na niakoi ora....
1
2
 
3
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Силви Вартан и Сесилия Атия - почетни граждани на София"За С. Вартан да, но за Сесилия ми идва в повече! Не може да се раздават тези призвания на всеки, който мине през София. Особено на така наречената "освободителка" на чийто новоизпечен съпруг-Ришар Атиа, успешно бе трансфериран дълга (около 53 мил. $) на Либия към България. Ето това бе цената за свободата на "невинните" ни мед. сестри, като добавим и едно-две среднощни посещения на палавата Сесил в бедуинската палатка на Кадафито.