От днес затварят Лъвов мост за 45 дни

Въвежда се временна организация на движението заради ремонта
Обновена: 4 юни 2014 08:00 | 4 юни 2014 07:07, Красимир Ангелов
29
От днес затварят Лъвов мост за 45 дни
Снимка: БТА

От днес, 4 юни 2014 г., се въвежда временна организация за движение, с която ще бъде затворено за движение северното платно на бул. “Сливница“ в участъка от бул. “Христо Ботев“ до бул. “Княгиня Мария Луиза“ и от бул. “Княгиня Мария Луиза“ до ул. “Г.С.Раковски“, съобщават от Столична община.

Вследствие на това от 4.06.2014г. до 24.00 ч. на 18.07.2014 се забранява влизането на пътни превозни средства и трамвайното движение в двете посоки по бул. Кн.Мария Луиза” между Южното пътно платно на бул.”Сливница” и ул.”Козлодуй”. По план движението на бул.”Кн.Мария Луиза” ще се затвори два пъти, като от днес ще бъде първия етап и ще продължи 45 дни.

Важно е да се прецени добре, така че следващият етап на затваряне да е през лятото, каза преди ден кметът Фандъкова.

Още по темата

За това време ще бъде изграден участъка, свързващ вече изградените две части на двата тунела за движение. Ще се работи и по мостовете за бъдещото кръгово движение.

Към настоящия момент са изпълнени сериозни инженерни съоръжения като цялата дължина на новия канализационен колектор, изграден е нов клон на съществуващ отливен канал, изградена е инфраструктура за трасета на различни проводници - уличното осветление и съобщителните трасета на БТК. Приключи изпълнението на пилотите за устоите на новите мостове, отчитат от Общината.

От там напомнят, че транспортен възел “Лъвов мост” ще съчетава три вида транспорт – автомобилен, електротранспорт и метро. Проектът предвижда площада на „Лъвов мост” да има кръгова форма, в съответствие със застрояването на района и реализиране на първо ниво на кръгово движение при пресичането на бул. “Сливница” и бул. “Княгиня Мария Луиза”. На това ниво се запазва стария „Лъвов мост”, а кръга се затваря с два допълнителни дъгообразни моста, симетрично разположени от двете страни.

На второ ниво преминават два транспортни тунела по бул. “Сливница”. По стария мост се запазва трамвайното движение.

Във връзка с ремонта, който започва от днес, в следващите 45 дни се въвежда следната организация на движението:

От 4.30ч. на 4.06.2014г. до 24.00ч. на 19.07.2014г. се променя маршрута на трамвайни линии №№ 12 и 18, както следва:

- Трамвайни линии№ 12 – от кв.”Илиянци” по маршрута си до Централна жп гара, надясно по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно. ;

- Трамвайна линия №18 – от кв.”Орландовци” по маршрута си до ул.”Козлодуй”, надясно по бул.”Кн.Мария Луиза” към Централна жп гара, Централна жп гара, наляво по бул.”Христо Ботев”, пл.”Македония”, наляво по ул.”Алабин”, ул.”Граф Игнатиев” и по маршрута си до пл.”Журналист” – двупосочно.

Трамвайните мотриси ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано не само го ремонтират, ами и тази *** която се върти там да я разкарат, че вечер да те е страх да минеш от там.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е като пуснат естакадата на Семинарията дали някой ще оправи пътя до тази естакада т.е. булевард Вапцаров - в момента е като хармоника. И някой ще се сети ли да оправи регулирането на светофара на Вапцаров и Черни връх, защото там в момента важи закона на джунглата, а да не говорим какви задръствания стават сутрин и вечер.
18
0
 
0
 
! Отговори
george преди 9 години
Просто се кандидаства по едни програми за пари от ЕС.Те обаче не искат да се разламангва с парите им, а искат да видят обектите,за които плащат готови по възможност в срок.Не стане ли дадените пари не се дават или се спират и този,който трябва да му се дадът яде шпека.ЕС не ги интересува дали София ще бъде блокирана или не.Те просто дават дадени пари от дадените периоди примерно сега новият пакет 2014-2020 в дадено време.Изпуснеш ли ги сърди се на себе си и чакай до Пето причастие за възможност.
17
0
 
0
 
! Отговори
george преди 9 години
Хм, то и околовръстното на София от западната страна се строи.Сега се минава по разни тесни улички и някакво временно рушащо се кръгово покрай строеж при пътен възел Сливница,че и при Царица Йоана е задръстен.Е, стават дълги опашки,но всичко трябва да се изтърпи,защото след направата му околовръстното там ще стане 2-3 пъти по широко,а булевард Слвиница ще минава в две ленти над него.Между тях пък ще има даже и кръгово.Добра алтернатива при два пресичащи се тежко натоварени пътища със светофар:-)
16
0
 
0
 
! Отговори
george преди 9 години
Хм, каня те в моят роден град Сливница.Не е далеч само на около 30 км Северозпадно по международният път Е80. И тук се строят разни неща откакто от ЕС дават пари.За пътната инфраструктура така и не можаха да кандидастват за изминалият пакет,защото се ритаха по кокалите.Трафик тук кой знае колко няма,но пък за сметка на това си имаме...дупки,много дупки дето никой не ги асфалтира.Ела ни на гости,да си потрошиш кокалите и колата,на някои места и да поплуваш ако е дъждовно и бързо ще размислиш.
15
1
 
5
 
! Отговори
george преди 9 години
Айде стига ревали бе ревльовци такива.Ама били се получавали задръствания,ама хеликоптери ли да си купите.Бабина ви трънкина.Нали нещо се строи за ваше удобство все пак.И какво като се строи накуп.Можеше ли тия проекти да се направят за 50години вместо за 3-4? Можеше. А можеше ли да не се прави нищо и да си карате по разнебитените улици? Можеше. Да ама тогава пък щяхте да мрънкате,защото нищо не се правело и никой не го е грижа.Мрънкалници такива.Дали защото не се строи или пък се строи мрънкачи
14
0
 
2
 
! Отговори
rument преди 9 години
До 15 ВундСофия си беше добре преди тоя *** Ж. Желев да пусне *** в столицата, за съжаление завладяха цяла София.
13
0
 
5
 
! Отговори
перспективи преди 9 години
Като стане готов и ще му излезе име "малкото околовръстно", има голям потенциал като дестинация за секс туризъм. Мястото ще стане ново, но хората ще си останат старите. В това число ***, яхябибита, циигари-циигари и всякакви подвидове ***. Мене ако питате този район трябва да се огради и там баретите да си тренират за антитероризъм.
12
4
 
3
 
! Отговори
Вунд преди 9 години
Трябва да затворят цяла София, но не за месец а завинаги.Нужна е нова столица, тая вече тотално не мяза на нищо и не може да се оправи, просто трябва да се закрие.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северното платно на Сливница отдавна е затворено от Раковски до Ботев."с която ще бъде затворено за движение северното платно на бул. Сливница в участъка от бул. Христо Ботев до бул. Княгиня Мария Луиза и от бул. Княгиня Мария Луиза до ул. Г.С.Раковски, съобщават от Столична община."
10
0
 
6
 
! Отговори
от 12 до №1 преди 9 години
Ние сме граждани на столицата и ти ако наистина си Българин - не би трябвало да протестираш против столицата ни/си.
9
0
 
4
 
! Отговори
до №1 преди 9 години
Софианци ли са ти виновни за решението на кметството ????Аре бегай оттука. Ние обикновенните софианци нямаме вина за действията на кмета ни.Все едно теб да обвиня за решенията на Станишев и Борисов или Плевенлиев.Факт е, че ние софиянците нямаме влияние над решенията на кметовете.И е факт, че това да се затвори "Лъвов мост" за 45 дни няма връзка с купуването на въображаемите ти хеликотери.
8
3
 
2
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
кой опъва каиша бе .. една проста продавачка с основно образование взима 1000лв ... една мурвенска сервитьорка си докарва 1000лв. .. кой е опънал каиша? Тия които навремето са работили по 10 000 души в един завод, без да знаят защо са там и са предпочитали да си взимат цялата заплата, ама да се осигуряват на минимума ... е тия опъват сега каиша и винаги занапред такива хитреци ще го опъват
7
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
Фандъкова е филолог, иска да направи нещо, но я лъжат и правят задръствания. А преди 5 дни ДКЕВР ТАЙНО ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЯМО (12-19%) ПОВИШЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА СЪСИПВА ДОМАКИНСТВАТА - ПО 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ПЛАЩАНЕ ЗА СЕЗОНА. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! НА УЛИЦАТА, НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТОВА БАНДИТСКО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРЕДИ ДА Е ВЗЕТО ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ. НА ПРОТЕСТ,ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО! ИНАЧЕ, ОТ ЕСЕНТА УМИРАМЕ ПРАВИ! НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ! САМО ПРОТЕСТ!
6
1
 
11
 
! Отговори
сашо преди 9 години
Състоянието на пътната мрежа в София е в плачевно състояние, а Вие се оплаквате, че са затворили две кръстовища и правят ремонт на два моста? Явно не сте готови да живеете с по-добра инфрастуктура като жертвате малко от собственото си време. Интересно ми е какво предложиние ще дадете за подобряване на инфраструктурата, как и кога да стане? ПИяете, много ми е интересно как разсъждавате, ако въобще го правите.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може едновременно да ремонтираш всички мостове и кръстовища, като копаеш и за метро!!! Наличното метро не може да разреши проблемите с придвижването. Явно има едни пари, дето се усвояват. Дори безумия, като изсичане на гората за нови трамвайни линии им се искаше! Софиянци да летят ли, или да се телепортират? Всичко обръщате на политика, а народа опъва кайша по всички линии, докато се въртят далаверите!
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей пак се намериха кутевски *** да плюят....То бива имзет ама това вече минава всякакви граници.....
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАбе ,като не ти харесва си ходи там откъдето си дошъл.Как да се оправи?. с магическа пръчка ли?
2
21
 
9
 
! Отговори
гербераст преди 9 години
Сега герберазите нарочно ще почнат да бавят ремонти ,които да се протакват да се блокира града и създава напрежение Общината ще започне мърляво да изпълнява своите задължения с цел нагнетяване на политическата обстановка Сужелуевам , ам театрото ви е плоско Самоковската даскалица може си подаде оставката
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянци, време е да си купите хеликоптери!