Затварят изцяло "Лъвов мост" от 4 юни

От 1 юни започва ремонтът на моста към летището
30 май 2014 19:58, Александър Попов
41
Затварят изцяло "Лъвов мост" от 4 юни
Снимка: Столична община

От 1 юни започва работа по моста на бул. „Цариградско шосе” на разклона за летище "София" над бул. "Александър Малинов". Това съобщи днес Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта на столична община.

Там организацията на движение ще бъде сходна с тази, която бе досега при ремонта на 4-ти км, като разликата е, че ще бъдат оставени проходими платната от южната част на моста, откъм квартал "Младост".

Срокът за затварянето на този първи етап по график е до края на месец юни, уточни Христов. Ремонтните дейности по двата моста пък трябва да приключат в средата на септември.

Завършването на ремонта на моста на 4-ти км закъснява с две седмици заради обилните дъждове, обясни Христов.

Другият голям обект, който е в ход на изпълнение е строителството на кръстовището на "Лъвов мост".

"От 4 юни предстои нова организация на движение, която предвижда затварянето на бул. "Мария Луиза", което означава, че преминаването през стария мост ще бъде изцяло затворено", каза още Любомир Христов, цитиран от "Фокус".

Последният етап от ремонта предвижда изграждането на тунел, който предстои да бъде изграден. След 45-дневния срок за изпълнение, движението ще бъде пуснато както в тунела, така и по локалните платна от страната на „Централна гара” и ще започне работа по аналогичен начин в южните платна, които са откъм централната градска част.

"Организацията на движението на трамваите, както и на леките автомобили ще бъде свързана с промени. Част от трамваите ще се движат по ул. „Козлодуй” и оттам до обръщалото в кв. „Орландовци”, а друга част от маршрутите ще бъдат пренасочени по бул. Христо Ботев, като детайлната информация ще бъде обявена на спирките за градски транспорт, на сайта на Центъра за градска мобилност и на сайта на Столична община. Изцяло ще бъде затворено движението по „Лъвов мост” по направлението бул. „Мария Луиза”. След това движението се обръща – пуска се северната част на бул. „Сливница” откъм Централна гара с тунелното преминаване и се премества изпълнението на етапа, който е от южните платна откъм центъра по начина, по който бяха затворени до момента северните платна", обясни още Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Чичко преди 9 години
Лъвов мостЦялото мероприятие е насочено да "осчетоводи" един бщджет, а не да реши транспортен проблем. Какъв е смисъла да правиш кръгово движение което се пресича от трамвай? И да му слагаш пешеходна пътека? Че то и сега си е същото положение.А трябваше само някоя "умна" проектантска кратуна или такава която дава техническото задание да премахне пешеходното движение от кръстовището и да го премести в подлези под земята в подходите към метростанцията
36
0
 
3
 
! Отговори
mehur555 преди 9 години
Ей много професори са се навъдили. То пречели пешеходните, то задръстването щяло да стане по голямо и т.н. Ей ***/извинявам се за израза/, не виждате ли подлезите водещи към метрото - от там може да се минава отсреща и пешеходните са застраховка за такива като Вас, защото съм сигурен, че нито един от Вас не се е съобразявал с движението и пресича където му падне. Второ- в коментарите се споменават страни в които се използват кръгови и наистина няма задръстване, но в БГ злобата е голяма.
35
3
 
3
 
! Отговори
някой на 60 преди 9 години
*** от северозападна Бъгария да се изнасят по родните си места.Писна ни, да се опитвате вие да командвате в нашият град.Каквито и ремонти да се правят, се е добро, за градът ни.На вас ако не ви харесват задръстванията, паркирайте колите си в района около надлез Надежда, та чак до Обеля, за да вие по удобно в събота да се изнесете, по Ломско шосе.селяни скапани.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая самоковска *** ни разказа играта. Но какво да се прави като има милиони за приватизиране?
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавна оставка на мутренската марионетка и протеже !
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито, сега вече наистина ще трябва да се научим да летим, защото няма да има мърдане в задръстванията. То, че много места в София се нуждаят от ремонт, така е, ама трябваше ли да почнат всички ремонти на куп, че да блокират целия град?!
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на общината. Сега единствено ме притеснява ремонта при семинарията, след като бъде завършен "мелето" ще се прехвърли при х. Хемус и бул. Яворов - бул. Черни Връх.Особенно след като отвориха МОЛ-а и сложиха светофар кошмара е пълен.
30
4
 
11
 
! Отговори
Мунч0 преди 9 години
До АнонименИма 2 предвидени платна. Колко още да ти направят - 6, 7, за да може да се кара с 200 или просто да се сменят произволно платната когато ти скимне. Стига с мрънкането и едно платно да има пак ще е по-удобно отколкото сега с 4 платна и светофари на 100 метра.
29
12
 
31
 
! Отговори
с. преди 9 години
*** освен трафик,задръствания,селяния,миекане,чалга и дъмпинг на цената на труда друго не генерират!А,забравих!И ***!Напълно съм съгласен с номер 30!На който не му изнася обратно в дупката,от която е изпълзял за да прави навалица тука!Действително тия ремонти са изнервящи,но нали трябва да се направи все пак!Осен това идва сезона на големите отпуски и като се изнесат новите "софиянци" по родните си места е по-спокойно!
28
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На който не му харесва да се изнася в провинцията Видин, Враца, Монтана, Плевен и мн. други не виждали ремонти от години, няма и да видят. Отивате там, няма хора няма задръстване, улиците малко причличат на такива от 18 век, но нали искате спокойствие.
27
4
 
34
 
! Отговори
Към мрънкащия преди 9 години
срещу кръговите: най-доброто разрешение за намаление на скоростта и няма нужда от светофари. Ако бяха излишни нямаше масово да се строят в Швейцария или имаш нещо против техния начин на организация?
26
3
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
двуплюсно е мнението за велоалеите! все пак по тези огромни булеварди не може да се допуснат колоездачи според мен! не трябва!както и пешеходците така и велосипедисти нямаме култура никаква и се навираме постоянно в колите доста доста смело!!! трябва да имаме такива велоалеи в парковете и да си ги оставим парковете! борисовата към дианабад е тъмна и глуха и наводнена сега...!и трябва да се научат хората как се пресича на пешеходна пътека - слиз се от колелото и се оглеждаш преди да минеш!!!!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква беше дефиницията за "***"?
24
12
 
34
 
! Отговори
Пиперка преди 9 години
Ееее, знаех си, че народът пак се е размрънкал. Ама викам, дай да отворя, за да се убедя, барем видя някаква светлина в тунела. Не, братче, както винаги песимисти. И после се чудим защо в тая държава нищо не върви...
23
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъде по плановете не видях велоалея? Къде са вело-алеите?
22
38
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително малоумно кръстовище, което никой освен кметицата и общинарите не харесва. Не е ясно какви проблеми решава, нито как. Да не говорим, че при сегашния ганьовски манталитет трамвая просто няма да мине. Ама трябва кръгови да се строят и едни пари да се усвояват. Миналата седмица на кръговото при телевизионната стояха полицаи и регулираха трафика. Каква по-добра демонстрация от това, че концепцията на кръговите е пълен провал.....
21
30
 
20
 
! Отговори
Най-Тъп преди 9 години
М'дааа... така да продължава - ремонти-трошене, ремонти-трошене, ремонти-трошене, барабар с пълен блокаж на т.нар. "столица" до пълното лудване на народонаселението! Важното е едни хора да усвоят едни пари! Ликувай народе прости!
20
8
 
49
 
! Отговори
Най преди 9 години
Гледам има доста експерти по градоустройство ТУК, които намират какви ли не проблеми в изграждането на тази така "ненужна" инфраструктура !?!?!Браво че се прави нещо за този град ..... Така да продължават
19
21
 
35
 
! Отговори
!@№$%? преди 9 години
Това комунистите са КУХИ КАТО МАНАСТИРСКИ ***!Нека се опитам(колкото и безсмислено да е) да ви обясня нещо "ДРАГИ"!Където има светофар има и задръстване!В цял свят се ползват кръгови кръстовища и колкото и да не ви се вярва-има си причина за това!За пример ще ви дам светофара на Орлов мост!Но комунистическата кратуна няма как да го разбере...Направо не е истина колко ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕЗАВИСИМИ СТЕ!Колкото и да ТРОЛИТЕ...очевидно е че хората не ви искат!!!
18
12
 
72
 
! Отговори
slackware преди 9 години
Стига сте мрънкали, а погледнете хубаво скицата. Кръговото е за тези които са по Мария Луиза за и от към гарата и за тези които искат да се включат по Мария Луиза от Сливница. Големият трафик си минава под кръговото и никакъв трамвай няма да му пречи. Но разбира се е най-лесно да се мрънка и псува всичко което се прави без да се гледа и мисли. Всички са ви виновни, ако не правят ремонти защо не правят, а ако правят мрънкате, че ви развалят грозните улици. *** народ. Заслужаваме си Бареков