Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства

Акушерката работила по 240 часа месечно при позволени 160 часа
1 май 2015 09:08,
125
Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, редовно е поемала 24-часови дежурства. Това сочи предварителният доклад на Агенция "Медицински одит" в лечебното заведение, съобщи BTV.

От началото на годината досега Ковачева е работила поне 240 часа месечно, става ясно от доклада. Месечно позволените часове са 160.

Още по темата
По думите на Златица Петрова, изпълнителен директор на Агенция "Медицински одит”, акушерката е била свръхнатоварена.

"Средномесечно има между 6 и 7 24-часови дежурства. Плюс 8-часовите си работни смени. Сами можете да си направите извода каква тежест е понасяла, тъй като човешките предели предполагат, че след дневно, нощно дежурство, два дни се полагат почивка”, обяснява Златица Петрова.

Както Dnes.bg писа, на пресконференция от "Софиямед” бяха категорични, че 24-часовите дежурства не са практика в болничното им заведение. Такива смени не били и практика за Ковачева, заявиха тогава от болницата. Работила по 24 часа 1-2 пъти годишно.

Проверката на медицинските инспектори показва липса на достатъчно персонал в неонатолигията на "Софиямед”.

"Минимален състав на акушерките, минимален състав на лекарите неонатолози. Има нарушения в структурата и управлението на лечебното заведение, има нарушения в стандартите по неонатология, трудовото законодателство”, допълни още д-р Златица Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тепърва ще стават и по-лоши неща в здравеопазането няма лекари мед. сестри акушерки повечето отидоха да работят в чужбина а останалите в БГ работят на две три работи или часовете им са много няма кой да работи за БГ заплати....Ако бяха нормални часовете и заплащането това нямаше да се случи И не само здавеопазването цялата ни държава си отива ....и тази жена е жертва на Мутрокрацията щото демокрация у нас нема
70
12
 
14
 
! Отговори
Денис преди 8 години
До борецаЗлоба....завист (за какво?!?), женица (!!!!!!!!!!). Абе пич, гледай записа и много неща ще ти станат ясни. Този *** въобще не изглежда като преуморена, а като изнервена от това, че и се пречи да спи, докато й се плаща да работи. Явно така изкарва тези 240 часа на месец. Тя така може и 720 часа смени да дава на месец.
69
8
 
18
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Прочетох част от коментарите и изпаднах в ужас!Толкова злоба,завист се е натрупала в нашето общество направо ще ни удави!Да има проблеми с нейната психика но това е проблем на цялото общество а и при липсата на средни медицински кадри това заприличва на катастрофа!Само че никой не поставя въпроса как да излезем от този омагьосан кръг в който се вкарахме сами!Не знам колко е заплатата на тази женица навярно не е висока ама я да кажат тези които се пишат големи специалисти какво работят!
68
8
 
18
 
! Отговори
Денис преди 8 години
От записа ясно се вижда, че този *** не прави това за първи път. Голяма част от ударите, които нанася на бебето са през одеало или кърпа, като нарочно ги слага, за да не оставя следи по телцето. Направо се чудя как оцеля това дете след целия този побой. Голям човек не би оцелял. Явно има силна воля за живот малкото човече. А този *** го размяташе и блъскаше като някаква кукла. Заслужава родителите да я удушат с голи ръце.
67
5
 
19
 
! Отговори
майка преди 8 години
това бяха заучени и редовно отработвани движения за усмиряване на ревящи бебета -един юмрук в главата и бебето изпада в безсъзнание и тая ляга да се наспи докато и плащат нощното дежурство,а го завива ,за да се вижда от камерите ,че всичко е наред с бебетата -завити и обгрижени -но в несвяст от побой
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки баща дава някои лев да се почерпятт!!!Как няма да бачка по 24 часа
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72скоро гледах по ВТК документален филм за САЩ от 1985год (!!!!!!!!) за так.нар. ,,РАБОТЕЩИ БЕДНИ,,!!!!!! това е демокрацията ти .
64
11
 
19
 
! Отговори
8 преди 8 години
Моля,не ми казвайте,че го е направила от бедност!Работила е много,за да могат мамините дъщерички да разполагат с повече пари!За да издържа на напрежението вероятно е взимала много тонизиращи напитки,а те си водят до изперкулясване!В частните болници сестрите получават доста по-високи заплати от сестрите в държавните.Освен това ,тя си е селяндурка,която си знае-фрАсни му един песник и че се укрОти!Н а годините на нейните дъщери моите следваха и работеха,за да не се преуморявам аз!
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая бебето ше искарат виновноооС връзки и пари всичко се оправа в бг
62
3
 
13
 
! Отговори
Израждане преди 8 години
Обществото е тотално изродено след като има хора, които защитават тоя ***. С мутри и психопати на власт - такова и обществото. Мъдреци не виреят в такова общество, а мъдрите хора правят едно общество благоденстващо. Това са някакви изродени състояния и е време да бъдат премахнати от самото общество.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми ще работи за пари. Те тези правила за това са писани, за да не се стига до такива случаи. *** 90% от БГ фирмите са експлоататори...
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си беден и неквалифициран или професията ти не се търси на пазара трябва да работиш по 24 часа за да изкараш достатъчно пари, но това не е достатъчно, трябва да вършиш работата си със хуманност към хората а не както тази акушерка.
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е некадърен и неквалифициран а иска да изкарва повече пари трябва да работи по 24 часа. Ако не има избор - да си си стои беден и дацата му да гладуват. Никой не е длъжена да работи по 24 часа, има достатъчно безработни които ще работят всичко. Така е най справедливо защото демокрацията и пазарната икономика са най-справедливите системи.
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства...да не забравяме, че тя се е натискала да ги взема за пари, а после била прегряла! Като е вземала голяма заплата-добре, после си изкарва преумората на беззащитно дете! Тази не е ненормална, а се прави на такава! Доживотен затвор за тази гадина. А тези които я защитават, като им дойде на главата подобна "радост"...халал да и ме и тогава да ги видя каква ще я запеят!
57
1
 
20
 
! Отговори
Басри Мухамедов преди 8 години
Целия цивилован сват се чуди на българите с кой акъл сте си докарали държавата на тоа положение. Наистина нямате равни да унижожавате и да разсипвате.
56
8
 
12
 
! Отговори
до67 преди 8 години
Стига си я защитавал тая женаАко е изкекуригола щише да бие всяко бебе,а тя налага само едноМайката е платила на касата за секциоПари кеш за акушерката не е предвидила и тая га е налагала са плаче,че майката да се сети да се бръкне. Това го е правила в държавнити болници преспокойно. Как иначе с 300 лв заплата ще изхрани семейство,ще построи къща и ще успее да тежи 100 кг?Просто в частните болници има контрол и няма политика да се носи "колективна отговорност"
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бкп е единствената партия от бившия соцлагер,която не е излизала от властта след падането на Берлинската стенаРъководи ни чрез филиалите си:бсп,сдс(к),герб(к),дпс(к)Заб.(к)=комунистиНапишете името на една управлявала досега партия,чийто лидер да не е бил член на Бкп
54
3
 
7
 
! Отговори
ima , ima преди 8 години
До Анонимен #61не си запознат със света на животните, ама пишеш. първата работа на всеки мъжки лъв като стане водач на праид е да избие всички малки лъвчета ... а защо? вземи прочети малко и тогава пиши. иначе жената според мен е изкукуригала от прекомерна работа с хора. натоварваща психически , еле па в частна болница дето като иде некоя да ражда и си плати смята че света се върти около нейната п@@@а и й е длъжен. не оправдавам действията й. мисля че са следствие от комплексни фактори ...
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо проверките на инспекцията по труда не се оповеставатКъде сте бе,журналисти продажни?Защо не пишете за директора на спешна помощ София др ГГелев дито десет години прибира в джоба си парите на спешните медици.Там по закон трабва да работят 7часа,а той ги задължава да работят на 8 часов роботен денИ защо го може-защото зад гърба му са министъра и съветниците муФакт!
52
4
 
13
 
! Отговори
работник преди 8 години
БКП-БСП е единствената партия не само в Европа , но и в целия свят която всички шефове са милионери . Такива са станали от кражби от Държавата и народа . След 9.09.1944 г. избиха над 250 000 образовани и умни хора без съд и присъда и им заграбиха имотите. Селяните ги биха и им заграбиха земите. В новото време през 1997 г. фалираха банките и ограбиха спестяванията на народа . И сега тия чорбаджии изедници ми говорят за права на трудещите се и празнуват 1 май. Просто цинизъм и отвращение .