Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства

Акушерката работила по 240 часа месечно при позволени 160 часа
1 май 2015 09:08,
125
Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, редовно е поемала 24-часови дежурства. Това сочи предварителният доклад на Агенция "Медицински одит" в лечебното заведение, съобщи BTV.

От началото на годината досега Ковачева е работила поне 240 часа месечно, става ясно от доклада. Месечно позволените часове са 160.

Още по темата
По думите на Златица Петрова, изпълнителен директор на Агенция "Медицински одит”, акушерката е била свръхнатоварена.

"Средномесечно има между 6 и 7 24-часови дежурства. Плюс 8-часовите си работни смени. Сами можете да си направите извода каква тежест е понасяла, тъй като човешките предели предполагат, че след дневно, нощно дежурство, два дни се полагат почивка”, обяснява Златица Петрова.

Както Dnes.bg писа, на пресконференция от "Софиямед” бяха категорични, че 24-часовите дежурства не са практика в болничното им заведение. Такива смени не били и практика за Ковачева, заявиха тогава от болницата. Работила по 24 часа 1-2 пъти годишно.

Проверката на медицинските инспектори показва липса на достатъчно персонал в неонатолигията на "Софиямед”.

"Минимален състав на акушерките, минимален състав на лекарите неонатолози. Има нарушения в структурата и управлението на лечебното заведение, има нарушения в стандартите по неонатология, трудовото законодателство”, допълни още д-р Златица Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Разправят ,че труда красял човека
50
11
 
24
 
! Отговори
ист преди 8 години
Не оправдавам постъпката на акушерката, но съдията, който я остави за постоянно в ареста, също е за ареста.Хиляди престъпници, извършили убийства и огромни кражби са на свобода, а тази превъртяла от 240 часа месечен труд е в ареста. Съдът осъжда жертвите и оправдана престъпниците. Батко е невинен за 120 милиона.
49
4
 
5
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Da krustiat bebeto-Boiko.zaradi boia v rodilnoto
48
0
 
21
 
! Отговори
Румен Бл. преди 8 години
Интересно е това,че великите БГ журналисти дето се наакаха да плюят полицията, че си върши работата във фалиралата барековска телевиджийница и дума не отварят за олигарха Тиков, собственик на софиямед, пълмед и бог знае още колко болници.А тиков е далавераджия от класа, приближен до бсп и дпс, забърса няколко съществуващи държавни болници,за жълти стотинки, сега трупа пачки , а на персонала плаща колкото да не е без хич.Къде сте бе драскачи,които кой знае защо наричаме журналисти?
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на кого е битото бебе,че тъй невръстно и точно него избрала да го бъхти по главата,и дали е то,а не някое поставено като плачеща кукла,мотиви,какви са мотивите да бъде имено то пляскано,въпреки многото часове работа и ред проблеми трябва да е имала някакви съществени мотиви точно защо то,а не друго до него,там са лежали и други бебета,ще излезе,че тя се е грижила само за едно,защо.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tazi treva da si ponese nakazanieto i otnese boq ot rodninite na bebeto.a ot lakomiata i za nqkoi izvynreden lev , trbva i shevovie i i te da si platqt za bezchovechieto na slujitelkata im.
45
4
 
6
 
! Отговори
ДО ТЪПАКА ОТДОЛЕ преди 8 години
КВИ 1200 ЛЕВА БЕ *** ЗАГУБЕН
44
6
 
13
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Вие нещо не сте с всичкия си... как може да я защитавате тази ненормалница? Кой НОРМАЛЕН човек ще пребие няколкодневно бебенце, независимо колко е била преуморена??? Знаете ли още колко хора работят извънредно, под напрежение? Айде всеки тогава да започне да пребива и после да не бъде съден.
43
3
 
5
 
! Отговори
до "До Сократис преди 8 години
Ако ще си говориш със Сократис или някой друг лично-защо не минете на скайпа?Излагай мнението си без лични обръщения!
42
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работата много се разсмърдя! Кой е позволил такива смени ? Защо ги е позволил ? Защо в България не се спазва трудовото законодателство ?! Дължината на работния ден е 8 часа! В някои страна даже преминаха на 6 часов работен ден. Ей, алчни капиталисти, ще дойде видов ден и за вас. Народе ? Докога ще се оставяш някакви мутри да те тъпчат ? Нека да ги смачкаме като ***!
41
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗаплатата и е била 1200 лева. Дъщерите и са пълнолетни. Чакат майка им да ги издържа ли? Купува си апартамент в София горката женица която с 500 лева гледала 2 деца. Възможно ли ти се струва? Ако знаеш как става това кажи ми, да си взема и аз един апартамент.
40
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СократисЗащото не е нормално новороденото да стои отделено от майка си! Не се знае на какви ненормалници ще попадне. В цял свят в болниците сертифицирани от UNICEF новородените не се отделят от родителите, да родителите защото и бащата е там през цялото време. Знаеш ли защо на бащата в БГ не се позволява да присъства на раждането, защото ще има много пребити "медици" заради отношението им към родилката и бебето.
39
5
 
15
 
! Отговори
Доктурчету преди 8 години
Търсим акушерка на гъвкаво работно време- работи се седем дни в седмицата по 18 часа, ама гъвкаво...отпуски не давам, заплата-487 лева бруто
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Именно такива вземания на 24 часови дежурства от един човек трябва да се забранят. Човек след няколко часа работа става неефективен и опасен.
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да взима такива дежурства,ако не и ги дават!
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да направят одит на всички лечебни заведения в страната, да видим дали има въобще някое медицинско лице, което да работи по 160 часа на месец.
35
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще и 30 часа на ден да е работила! Заслужава да влезе в затвора за 20 - 30 години минимум! В сливенския затвор да влиза веднага. Ще й подаря една краставица, да не скучае в дългите зимни нощи в зандана.
34
9
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Тази жена от преумора и депресия,вероятно не много съзнателно е причинила травми на поверено и за обгрижване пеленаче.Случаят е виден,ясен и оправдание няма.Колкото и да се дъвче името и Съдът ще си каже думата и с това трябва да се сложи точка за личността Емилия Ковачева.Оттук насетне темата трябва да бъде-ЗАЩО? Защо се е допуснало това да се случи?Защо хората се довеждат до състояние на "изперкване" и интелигентни и образовани медици се превръщат в престъпници?Но темата продължава да е друга!
33
2
 
13
 
! Отговори
от системата преди 8 години
Ако си мислите, че тя е единствена или са малко медицинските сестри, лаборанти и акушерки, които работят по две и повече смени много се лъжете. Със средна заплата около 400-500 лева (оптимистично) единствения начин е да работиш или по 2-3 смени на едно място или да работиш по 2-3 смени но на различни места. Не се вторачвайте само в лекарите. Заради обидните заплати, пренебрежението към професията и към хората които я работят сестри няма и възможностите да работиш по 48-72 часа са много.
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия камери дето ги сложили пък никой не ги гледа в реално време?Тя нека бие бебетата по цяла нощ ,пък после щили да я глидат по камеритеГолямо чудоС две думи -битият си е битБолницата си е пръв виновник за лошия контрол, а акушерката(бивша) -да си отговаря.А и не се разбра дали бебето наистина не е било изтървавано преди това