Финално: TV7 дължи 2,5 млн. лева на КТБ

Преди минути частен съдебен изпълнител влезе в телевизията
Обновена: 7 май 2015 14:05 | 7 май 2015 10:52, Анисия Иванова
26
Финално: TV7 дължи 2,5 млн. лева на КТБ
Снимка: Reuters, архив

Парите, които TV7 дължи са под 5 млн. лв, пресметна пред Нова телевизия Радослав Миленков – председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете. По негови думи, твърденията на самата телевизия са, че истинският размер на дълга им към КТБ е 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката - не цялата техника на телевизията, не другите права на телевизията.

Миналата седмица TV7 бе посетена от съдия-изпълнител. Причината – телевизията дължи пари на КТБ. Синдиците на банката са се обърнали към съдия-изпълнител, който да изнесе заложеното в КТБ. Стана огромен скандал и се стигна до 7-дневна отсрочка. Днес обаче тя изтича и синдиците отново трябва да влязат в телевизията.

Преди минути частен съдебен изпълнител отново влезе в сградата на TV7, съобщиха за БТА от екипа на телевизията. В момента той разговаря с изпълнителния директор на медията Кирил Благоев, като няма напрежение.

"Този срок бе даден по изключение. Отново се подновява законовата процедура. Мога да ви уверя, че всяка една банка прилага такава процедура по отношение на длъжници, които не са редовни", поясни Миленков.

Още по темата

По думите му стратегиите за търсене на дължимите пари са различни за всеки един дълг. Той обясни, че собственикът на TV7 е "Краун медиа", която е получила съществено финансиране от една от медиите около КТБ – TCIMЕ, в размер на около 200 млн. лв. Собственикът на "Краун медиа" е една офшорка в Кипър.

"От БНБ огласиха, че TCIMЕ е получил като заем държавни ценни книжа, с които се е разпоредило и сега дължи на банката 160 млн. лв. Ние търсиме всяка една сума, но стратегиите са различни", добави Миленков.

Относно дълговете към КТБ, той заяви, че синдиците на банката в момента са се фокусирала към компании, които "имат някакво финансово обезпечение". До края на месеца предстои наемане на фирма, която да тръгне по стъпките на необезпечените кредити на банката. Ще се установи точно какви парични потоци са гравитирали в банката, извън нея и фирмите около нея. Нейната работа ще продължи между 3 и 5 години, обясни той.

Миленков изнесе в ефир и данни за големите взимания на банката, без да споменава имената на фирмите, защото по закон няма право – на 129 кредитополучатели са им изпратени покани за предсрочна изискуемост, срещу 41 са предприети действия за предявавания на вземания, срещу петима са започнати заповедни производства по ГПК, започнати са изпълнителни производства срещу петима и т.н.

"Казусът с TV7 стана явен, защото това е телевизия и тя използва своите камери, за да покаже публично какво се случва и да се защити", допълни Миленков. Той разясни, че TV7 е имала време да си погаси заемите, провеждани са много срещи, от февруари ръководството на телевизията знае, че ще се пристъпи към подобна процедура.

На въпрос дали има бъдещ купувач за медията той обясни, че твърдението за инвеститор идва от самата телевизия, официално обаче няма такава информация.

"При синдиците не е постъпвало никакво предложение за закупуване на телевизията", категорично заяви Миленков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: TV7вземанияКТБсиндици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 9 години
До Анонимен 19Единствената телевизия, която НЕ е поръчкова е Алфа. Това е телевизията на народа. Волен- победа!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да платят Бюрека, Пеевски , Местан, мустакатия банкер, който се крие в Белград! Стига са крали, сега трябва да връщат откраднотото!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Молим те дрогарю Б. изпрати един взвод да се изкарат тези гадни *** пред сградата на ТВ 7 и да се разстрелят. Така ще се възцари мир и спокойствие каквото има в Северна Корея. Една портия - един народ - един вожд. После една ТВ, един вестник и една политика. Така ще се спестят пари от бюджета и хората няма да се раздвояват с вредни мисли. И разменен опит с дрогарите от С.Корея които изграждат здраво общество лишено от несъстоятелна критика. Винаги верен на партията, стар гербераст, Кратунков
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледам разисквате, че била поръчкова телевизия. Ще се радвам ако назовете поне една непоръчкова и безпристрастна телевизия у нас.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ударвам сички дето нещо ме не харесват а кат приказват истината ги спиргам!! Има една партиа един народ и един вожд. Тва съм азе. Или сте с мене или протиф мене. Бил съм Тиква и кво ли не. Ше видат сига кво праи Тиквата. Да гледат и другите телевизии и да си знаят нема друг азе съм Бащицата у мене ножа и хлеба. Можем да *** колко си искам ако....ме хванете за шлифера. Кой не ме фаща ще фашта гората. Тва сме ние имаме воля. БиБитко
12
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не вярвам на тоя,той лъже,аз вярвам на Огнян Минчев-видния протестър,демократ,честния и почтен гербаджия-телевизията дължи 248 млн,това го каза честния човек по БНТ и водещия не го апострофира,значи е истина.Че иначе защо гледаме тези телевизии,ако не ни казват истината-ето аз им вярвам,на всичко дума по дума,защото там само честни и почтени хора ни обясняват как тези са много добри а онези много лоши.И аз естествено гласувам за добрите и моралните,за тези които телевизиите ни кажат .
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, пак от нас ще ги вземат тия пари! А хубавелките там ще продължат да се фръцкат от екрана и с прикрита злоба ще плюят правителството.
10
4
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
То пък една телевизия....Хич няма да ми липсва.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм с 9-ти и още няма всеки ден да гледам и да слушам КАКА ЛАРА
8
4
 
14
 
! Отговори
... преди 9 години
Бре то е ясно, че тая телевизия е една МАФИОТСКА и ПОРЪЧКОВА телевивия! Кой не си е платил на него не е пуснала! Сега разбираш ли като си искат парите дето е вземала и това разбираш ли било против свободата на словото! Когато едни *** от една такава телевизия почнат да ми говорят за свовбодата на словото, ама мноооооого се съмнявам дали тия точно журанлисти там разбират точно какво е това!
7
13
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Ха ха това ли са опорните точки за днес? Знаеш ли колко стотици милиона дължи Реал Мадрид на Испания? Да оставим чуждите фирми. Знаеш ли колко са задълженията на ЦСКА и Левски по неплатени от години данъци? Не 2,5 милиона а може и над 20 милиона да са. Да си видял синдици в ЦСКА или Левски? Няма и да видиш! Ясно е че ТВ7 е неудобна на днешните управляващи и те използват случая да ги унищожат. Защо примерно не се разсрочат плащанията, както прави всяка банка с длъжниците си в затруднение?
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом дължат, ще плащат.На мен никй не би ми опростил дългове.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те точно тая телевизия да не реве за това, че ще пострада журналистиката!Всички ги знаем на кого бяха *** и що за журналистика правеха!
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата да ги подпука с РПГ-то, да нареди на цялата корумпирана шуробадженакорушветчийска орда некадърници да огради сградата на телевизията и да почват да бият 40 килограмови журналистки. Това могат тези палячовци.
3
2
 
35
 
! Отговори
Ben Gan преди 9 години
Не мога да разбера какво ги бавите? Закон има ли? Няма Бойко, няма Станишев. Дължат пари - изземват имущество! Както за нас така и за тях. Какво като са медия? Дай всеки да си направи медия и да сме недосегаеми? Какви удари, какви 5 лв.?
2
14
 
14
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Очевидно при дълг от едва 2.5 милиона лева телевизията е дребен длъжник, но някой е наредил да се "удари". Като цяло работата намирисва, на магнолии ;)
1
0
 
14
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Най-голям длъжник на КТБ е Глас индъстри АД. Компанията е получила 127,5 млн. лв. от КТБ. Партнер лизинг АД дължи почти 110 млн. лв. Справката на Станчев показва, че акционери във фирмата са Неда 21. Неда 21 е еднолична собственост на шефа на застрахователното дружество Виктория Данчо Данчев. 85 млн. лв. дължи Алфа Кепитъл АД, Родина Пропъртис ЕАД почти 93 млн. лв., Арвен АД, - 86 млн., Странд Бургас АД 76 млн., Велес груп АД 70 млн. лв. Хедж инвестмънт България 69