"Софийска вода" кани на празник на билките

Събитието ще се състои на 24 юни в Университетската ботаническа градина
19 юни 2015 16:42, Красимир Ангелов
0
"Софийска вода" кани на празник на билките
Снимка: Софийска вода

"Софийска вода“ кани жителите и гостите на София в Университетската ботаническа градина на ул. "Московска" 49 на празник на билките по случай Еньовден.   

На 24 юни (сряда), от 10:00 до 12:30 часа, всички, които имат желание могат да разгледат безплатно едно от най-красивите места в София. Подготвена е и интересна беседа, посветена на лековитостта и свойствата на билките.

Основният акцент на програмата е насочен към децата.

За тях ще има специално организирани занимания по ботаника. Учебните модули са разработени по проект PLANTSCAFE (http://www.plantscafe.net/bg):  проект на ЕС за стимулиране на изучаването на естествени науки във формалната и неформална сфера на образование.

Поради спецификата на заниманията, те са организирани в две групи, всяка по 20 деца, като:

Първа група е с начало в 10 часа:

Тема„Мога ли да живея в свят без растения?” – поредица от игри, интерактивни занимания и дискусии, чрез които децата ще се запознаят с процеса фотосинтеза и същността на понятия като биоразнообразие и климатични промени.

Втора група започва в 11 часа:

Тема „Разпознаване на растенията” - целта е децата да научат специфични термини, да могат да описват и нагледно да илюстрират растенията, да се запознаят с видовото разнообразие в Университетска ботаническа градина София.

Заниманията са разработени за възрастова група от 7 до 12 години.

Родителите на децата, които желаят да участват, трябва да направят заявка чрез изпращане на мейл на адрес: communications@sofiyskavoda.bg с име и телефон за обратна връзка. Обучението се провежда от сертифицирани специалисти от Университетски ботанически градини.

Еньовден  е  празник на билките и слънцето. На този ден, според народните поверия, билките са най-лековити.  "Софийска вода" и Университетската ботаническа градина ще отблежат  празника заедно за четвърта поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Софийска водаЕньовден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари