Стартира изграждането на парк "Възраждане"

Борисов и Фандъкова откриха многофункционален спортен комплекс
14 авг 2015 13:58, Красимир Ангелов
12
Стартира изграждането на парк "Възраждане"
Снимка: БТА

На 1 септември започва изграждането на парк "Възраждане" на площ от 60 дка. Инвестицията е по инициативата "Джесика", а проектът ще се осъществява от "Софийски имоти", съобщи  кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев, посети новия многофункционален спортен комплекс, част от парк "Възраждане".

Това е най-големият спортен комплекс в България на площ от 23 897 кв.м. Инвестицията е за над 3 млн.лв., осигурени като дългосрочен, нисколихвен заем по финансовия инструмент "Джесика" чрез Фонда за устойчиво градско развитие.

Комплексът се намира на ул. "Българска морава" 2, в ж.к. "Зона Б-5". В новия спортен комплекс  са разположени три игрища за мини футбол, три игрища за тенис на корт, игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей, игрища за стрийтбол и за петанк, покрита площадка за тенис на маса с осем тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Комплексът разполага с преместваеми трибуни за около 150 седящи зрителски места.

Кметът Фандъкова посочи, че в комплекса едновременно могат да спортуват около 150 души на час. На площадката на "Спортна София" в Борисовата градина всеки ден спортуват между 250 и 300 души, докато тук капацитетът е два пъти по-голям, отбеляза кметът.

Тя информира, че до неделя входът в комплекса е свободен. Работното време е всеки ден от 8.00 до 22.00 ч., а информация за цените може да бъде получена на тел. 829 19 56 и 0884 467 264.

Фандъкова посочи, че от общината започват използването на голямото богатство на София - минералните извори.

"Първата сграда, която се отоплява на минерална вода е сградата на бившата Централна минерална баня, където само след месец ще бъде открит Музеят за история на София. Проучваме още няколко минерални извора в Лозенец. Този в комплекса в парк "Възраждане" ще бъде проучен, за да може да се намери най-доброто решение за използването на минералната вода", посочи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kade sa detskite Gradini kade sa med terrible sa slapi i Invalidi kade sa hubavite i4ilischta pensionira sa deza sa vasrasnite Hora. Magistrali Sportni sali sa Konzerti na slavi trifanov pevizi pevizi koito na sapasa ne pejat ve4e idvat v bG
4
3
 
7
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А защо не стартира погасяване на част от задълженията на столична община? Или като се погасяват задължения не може да се краде
3
2
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Безумие е да се прахосва лечебна минерална вода за отопление на обществени сгради. За отопление си има ТОПЛОФИКАЦИЯ.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този парк ще бъде ли истински парк или просто лъскави фитнеси до тенис корт и помежду им барове?
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нито дума за сигурноснна на софиянциЖивее в свой измислен свят тая ФандъковаГоляма лисица