Дървото-убиец не е издържало от дъждовете

Тепърва ще се установява дали е било предвидено за махане
23 окт 2015 15:45,
25
Дървото-убиец не е издържало от дъждовете
Снимка: БТА

Дървото-убиец се е намирало на 5-6 метра от алеята. Вследствие на дъждовете то не е издържало и е паднало, заяви пред БНР временно изпълняващият длъжността кмет на София Мария Бояджийска.

Както Dnes.bg съобщи, мъж почина по-рано днес, след като беше затиснат от паднало дърво в Борисовата градина. Инцидентът стана около 12:30 часа.

Още по темата

От Столичната община заявиха пред медията ни, че това е регион, в който непрекъснато се премахват стари дървета, които са вече потенциално опасни.

По данни на СДВР инцидентът е станал по обед, докато човекът се е разхождал в участъка между Телевизионната кула и Руското посолство.

На мястото бяха изпратени спасители, както и екип на Столичната община. Там беше и Мария Бояджийска.

"Горската част на Борисовата градина се поддържа от частна фирма. Става дума за лесопарка. Инцидентът се е случил в непосредствена близост до алеята до Телевизионната кула", заяви пред БНР Бояджийска.

"Там само в последните 3-4 дни са премахнати над 10 опасни дървета, от началото на годината досега в лесопарка са премахнати 300 дървета. Това е дейност, която се извършва постоянно. Сигнали за опасни дървета се отработват незабавно и те се премахват", допълни още тя.

"В случая става дума за дърво, което се намира на 5-6 метра от алеята. Вследствие от дъждовете в последните дни не е издържало и паднало на алеята. Сега трябва да се установи дали въпросното дърво е било регистрирано като опасно", обясни Бояджийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дървото задържано ли е или е ПУСНАТО под домашен арест понеже досега ме е правило така и няма опасност да се укрие и избяга в чужбина
9
0
 
2
 
! Отговори
кой е виновен???? преди 8 години
Виновна е .......простотията....
8
1
 
7
 
! Отговори
СВЯТ преди 8 години
ДЪРВОТО Е НИЩО... ПРЕД ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТЪЛБ ОТ 20 КВ ЗАЩОТО ЕНЕРГОТО ЗНАЕ ЧЕ СТЪЛБА ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ПАДНЕ НО НЕГО СМЕНЯТ ..ТОЗИ СТЪЛБ СЕ НАМИРА В ГРАД КУБРАТ И Е В НАСЕЛЕНО МЯСТО
7
1
 
10
 
! Отговори
пророк преди 8 години
Много хора взимат заплати за санитарна сеч, а други за да ги контролират. НО когато се стигне до трагичен случай, виновни никога няма и няма кой да поеме отговорност.Бог да го прости мъжа!Наказани пак няма да има.
6
2
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
*** историябати малшанса
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така не е издържало на дъждовете и е паднало?! Това са пълни простотии. От вятър или сняг да падне го разбирам, но от дъжд няма как да стане. Дървото е било опасно много дълго време и никой не е предприел нищо. Сега ще започнат да си прехвърлят топката кой е отговарял за премахването му и пак виновни, наказани и осъдени няма да има. Така е в цялата държава...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koi e vinoven jalko sa mom4eto bog da go prosti fandakova se fuka sa kakvo se fuka
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам всички дървета във всички гори да се изсексат, защото може да падне някое и да убие човек
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да го прости човека!а образувано ли е досъдебно производство срещу неизвестно дърво?
1
0
 
29
 
! Отговори
G преди 8 години
За дървото 72 часа в ареста!!После под парична гаранция ще избяга в МОБО като шкаф!!Няма съдебна система и това си е!