Не на винетка "Перник", кой бизнес го предложи!

Никой не е питал АИКБ искат ли или не нов налог
60
Не на винетка "Перник", кой бизнес го предложи!
Снимка: Булфото, архив

Асоциацията на индустриалния капитал в България категорично се противопостави на идеята се въведе такса за автомобилите, които не са със софийски номера, но влизат в столицата.

Още по темата

Освен това от асоциацията са категорични, че никой не ги е питал и предупредиха, че трябва да се прави разлика между отделни работодателски организации и предложенията на целия бизнес.

"На първо място, въвеждането на подобна такса на практика е насочено срещу мобилността на работната сила. От наша гледна точка, работодателските организации са последните, които биха имали интерес да препятстват мобилността на работната сила. Подобна идея е противоестествена за бизнеса", пише в становище на АИКБ, изпратено до медиите.

От организацията са категорични, че е противоестествено е за бизнеса да излиза с идеи за инициативи, насочени към въвеждане на нови данъци и такси.

"Не по-малко важно е, че направеното предложение задейства единствено "местнически“ настроения "за и против“ София и софиянци", предупреждават от АИКБ.

Според асоциацията софиянци не са предлагали подобна идея, нито пък фирмите от столицата.

"Истината е по-скоро обратната", обобщават работодателите.

Идеята за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация беше лансирани преди дни от Георги Ранделов, мениджър в Майкрософт по време на среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на бизнеса.

Тя обаче не даде положителен отговор на предложението, а обясни, че трябва да се обмисли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
~~~~~~~ преди 8 години
Тоя чичка Георги Рангелов (не ви ли прилича на извънземно? )- ето тук: idg.bg/test/cwd/2012/10/18/thumb-41732-Georgi_Randelov_KRIB_Microsoft.JPG, Майкрософт трябва автоматично да го изхвърлят след такова предложение. За некомпетентност, дискриминация и насаждане на ксенофобски подбуди.
35
0
 
1
 
! Отговори
иЯ преди 8 години
Данчето щото пък е от София...
34
1
 
1
 
! Отговори
ГадинНуЧестин преди 8 години
ОМРИЕТЕ СЕЛИАТСИИИИИ ГНОСНИИИЙ !!!! :@
33
0
 
6
 
! Отговори
3M преди 8 години
Не разбрахте ли, че тези идеи се пускат само и единствено за допълнителното разделяне на нас българите? Щом започнахме да се обединяваме и да протестираме срещу новите цени на винтеките, намериха ни веднага повод да се делим! Аз също съм от София, но смятам,че идеята е изключително глупава и обидна!Колкото до т.нар. "СЕЛЯЦИ" има ги навсякъде!
32
0
 
0
 
! Отговори
Махно преди 8 години
До АнонименИ трябва да започнат с теб!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сменете столицата и проблемът се решава.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз искам да има винетка за влизане в нашето село , да не сме по глупави от другите
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ако това стане, то Варна, Бургас и всички други градове и села по морето ще обяват същата такса срещу софиянци :) Пловдивчани също, банскалии също :)))
28
1
 
3
 
! Отговори
граничар преди 8 години
ТИКВЕНИЦИ ако минете през някое със софийска регистрация какво трябва да ви се направи *** . Знаете ли *** че 50% отвас сте на една туба бензин отСофия то Kreti сигурнои ти си от селяните които живеят там.
27
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАДАДАДА на данък "Перник"!!Селяните ВЪН от София!!
26
3
 
8
 
! Отговори
Прах преди 8 години
Замислете се какво крият и какво не искат да научим, щом ни хвърлят този очевадно безсмислен и противозаконен "прах в очите". Факт е, че твърде много хора все пак се връзват... Спомнете си, когато нямаше кой да изхвърли *** от софийските кофи... Тогава пак беше познатият сценарий - насъскваха софиянци срещу суходолци. В нормалните държави ако общината не си свърши работата с прибирането на ***, хората ще си отнесат торбата пред кметството - самички, без някой да ги организира!
25
7
 
5
 
! Отговори
Пирончо преди 8 години
Да дойдат от софето на морето и да видим как ще си ходят
24
1
 
8
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Тези дето чи сложиха палци долу предполагам че предлагат да съборим жилищата или да направим от градинките и площадките паркинги. Доста е първично да поставиш колата в центъра на съществуването си. Има и такива хорица обаче дано не е масово.
23
2
 
9
 
! Отговори
Грег преди 8 години
До АнонименДаже такса След Околовръстното да направят ...
22
6
 
15
 
! Отговори
Разума преди 8 години
Ако властите в София не вземат мерки за намаляване броя на автомобилите до две години няма да има смисъл да имаш кола - улиците стават непроходими. Ограничението може да стане само с плащане за паркиране по улиците /всички/. Зоните отделно. В момента общината си затваря очите за паркиране по тротоарите, детските площадки и градинките-решителност трябва Фандъкова.
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази идея е дискриминационна.
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да стане, това си е чисто самоубийство за софиянци (дето ревът колко са големи, защото са от София). Да предположим, че се приеме тази такса. Няма да има абсолютно никаква пречка останалите градове и села да направят такса софиянец. Кой ще е най-преебан?
19
1
 
21
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Значи на следващите избори гледайте пак тоя идеот да изберете, да не вземете за някой друг да гласувате :)
18
2
 
11
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Значи да заобикалям Великотърновска област. Пари на Боко идеота няма да дам никога !!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що от Чепеларе съобщиха ,че ще има такса за преминаване през града за коли с несмолянска регистрация. Поради големият трафик ,градската управа е принудена да действа също така правилно ,както и в София.