Винетка "Перник" за колите им в София

3 тапи в центъра от пролетта заради третия лъч на метрото
2 дек 2015 07:22,
214
Винетка "Перник" за колите им в София
Снимка: архив, Булфото

Такса за автомобилите, които не са със софийски номера, но влизат в столицата, предлага бизнесът.

"Идеята ни е за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация. Съотношението е 1:5 в полза на тези от други градове. Това ще реши проблема с трафика", каза Георги Ранделов, мениджър в Майкрософт.

"Предложението е интересно, но трябва да се обмисли", отвърна му кмета Йорданка Фандъкова. Тя е възложила на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов да разработи цялостна данъчна политика. Това не означавало увеличение на налозите.

"Когато сме готови, ще ви представим идеите и ще обсъдим и това предложение", увери Фандъкова на среднощна среща с бизнеса.

1,18 млрд. лв. е проектобюджетът на София за 2016 г. "Ключов проект е строителството на третия лъч на метрото. Това са 7 км със 7 станции. Трасето е в най-натоварената част и ще има затруднения в центъра", каза кметицата.

Затапването ще започне напролет, очаква се да продължи около година по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и улиците "Граф Игнатиев" и "Г. Софийски".

Затруднения ще има и в “Красно село”. Ще стартира и строителството на естакадата на булевардите “България” и “Гешов”. Ремонти ще има по булевардите “Монтевидео”, “Вл. Вазов”, “Черни връх” и ул. “Обиколна”.

Затруднения ще има и в кварталите. За ремонт на улици там са заделени 34,6 млн. лв. До март тя е поискала всеки районен кмет да представи 4-годишна програма с улиците за ремонт в кварталите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умните софиянци отдавна не почиват на черноморието
122
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се въведе винетката! После софиянците, дето са тръгнали до морето, ще паркират в Стара Загора, щото В Бургас и Варна няма хич да си поплюват и всички коли с регистрация С, СА, СВ, СО ще изглеждат като купчини хартия от налепените по тях глоби и фишове и такси.
121
5
 
5
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
Хах-ха! Смях в залата! Ами въведете я тази винетка! А после, като тръгнете лятото по морето, или пък просто в събота-неделя извън софийско...? Какво си мисли Фандъчката - че само тя ще сложи винетки, а другите области и градове - не??? Процентно колите с извън-софийска регистрация в София са много по-малко от колите със софиска регистрация, които ходят по други райони. Гледайте само да не си избодете очите като се опитвате да си изпишете веждите!!!!
120
1
 
5
 
! Отговори
BV преди 8 години
Аз предлагам пък следното. Първо, обмислям да съдя държавата, органите й и медиите за тенденциозно оплюване и уронване на престижа на Перник и за създаването с години на социално напрежение. Имам обаче една по-гениална идея - да се изпъдят от София всички простаци, неграмотници, продажници и ***, а не хората с чужди регистрации, защото сред тези, които се кипрят с титлата софиянец има голяма помия.
119
2
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Всички селяци-марш на село!! Бегом- марш по комбайните ,че трябва да ни храните!! Къде го дават така, всички тръгнали към София!?? Първо се научете на правилен Български пък тогава мислете за столицата!!!
118
5
 
7
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Мдаааааа, така ще е - няма оправия. Като се делим на селяни и граждани т.е. софиянци, щото другите са от прованса, се вижда колко сме тесногръди и комплексирани... аман от такива - който си мисли, че е нещо повече от другия, само защото е от град с по-голямо население е точно такъв - комплексиран и тесногръд. Лека
117
1
 
7
 
! Отговори
столичанин преди 8 години
Таксата да се въвежда веднага!!! София се напълни със селяци, от които не се диша!! Цапат и мякат, а не плащат!! Ааааааа!!?,къде го дават така????
116
1
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
Такса винетка трябва да се иска само на перничани и най вече на тези от квартал ИЗТОК много опасни хора взеха ни работата и сега ние софиянците останахме без работа само на пенсии заради тези от квартал изгрев затова да плащат софииска винетка всеки ден.
115
6
 
5
 
! Отговори
дедо от село преди 8 години
Всички които произвеждат хранителни стоки-плодове и зеленчуци /хората от провинцията/ да въведат такса ,,храна,,за ,,софиянци,,.
114
4
 
12
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 8 години
Аман от *** простаци пристигнали в София и моментално имащи се за кореняк софиянци (Визирам предложилият таксата биологичен индивид). Живеем в свободна страна и налагането на подобен род ограничения е напълно безсмислено. След като "софиянци" искат да въвеждат такси за хората от провинцията ами и провинцията да въведе такси за "Гражданите Софиянци" използващи територията на родината. Хах да не би София да е станала някаква нова отделна държавна единица :Р :D
113
1
 
3
 
! Отговори
селянин с три висши преди 8 години
Ето го, този с предложението : Този сам се наака !
112
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Значми другите градове ако ВЪВЕДАТ адекватни мерки- то от София До Варна -ще трябва да плащам в ботевград Велико търново Разград и Шумен и Варна и ще се окаже че като стигна на морето ще съм длъжник на държавата с 1 милион
111
3
 
20
 
! Отговори
43981 преди 8 години
Софиянци се карат с провинционалисти, провинционалисти се карат със софиянци, а управницеите си крадат на спокойствие....
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като прочетох, кой предлага това безумие "Георги Ранделов, мениджър в Майкрософт" и ми стана ясно, що за идея може да е. Нищо различно от гаф, от рода на Уиндоус, Скайп, Нокиа и т.н. Интересно е че каквото са купили са го скапали на часа.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вергил prost selqk
108
1
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
*Интелигеницията
107
2
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Кореняци, събрани от кол и въже, изгонили истинските софиянци (интелигенизята, учените, знаещите и можещите) от домовете им и ги заточили по селата. Шумкари, пратизани, ятаци и друга подобна ***. Ако поне малко от това, което ви бяха завещали бяхте осъзнали, осмислили и възприели, нямаше да живеете в дупката на България сега. Сполай ви на всички!
106
6
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
Всички, които се бият в гърдите, че са кореняк софиянци (не, че виждам причина за гордост в това, защото са особено злобни, нахални покварни същества) искам да ги попитам следното- с какви темпове се размножавате, че през 1900г сте били 85 хиляди (уж кореняци), а през 1985г над милион и то при положение че тогава съществуваше "жителството"? Второ преди опожаряването си през 1977г Стара Загора е с население над 25000 а София под 19000. Русе тогава 26000, Пловдив 26000, Шумен 22000.
105
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То па едва столица - мръсотия, тротоарите засипанш с коли,трафика е безумен...клоака
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от най-големите глупости на бизнеса. Ако община София въведе такса, всяка друга ще въведе реципрочна такса спрямо другите. И накрая ще трябва да се плаща такса-винетка за влизане във всеки град. Глупости на търкалета, които и автора им не е обмислил.