Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...

Кметът на столицата нарече отсечката коледен подарък за София
30 дек 2015 15:30,
101
Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов похвали строителите, работили денонощно на строежа на Северната тангента и спасили 220 млн. лв. европейски пари.

Ако участъкът, който той, кметът Йорданка Фандъкова и министри от кабинета откриха днес, е трябвало да бъде готов до 31 декември, за да не върнем парите на Брюксел.

Още по темата

"Имаше дни с по 2400 машини на тази тангента. Действително денонощно се работи тук", каза Борисов и допълни: "Това, което правят днес тези хора, действително е геройство". Той беше категоричен, че с техния труд е спасена цялата програма.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък нарече откриването на тангентата коледен подарък за София.

"Изключително важно е да развиваме околовръстния път, скоростните тангенти, защото само така е възможно да извадим тежкия трафик от града и да подобрим чистотата на въздуха", каза тя.

Фандъкова обясни, че само по тази тангента се очаква локалният трафик да е 40-50 хиляди автомобила дневно. Тя обясни, че тези коли ще излязат от града, ще слязат от двулентовата Северна дъга, където непрекъснато ставаха тежки аварии и катастрофи.

Столичният кмет призова шофьорите да карат внимателно и благодари на кабинета, строителния министър Лиляна Павлова и ръководството на АПИ за придобивката.

По-рано и Павлова обясни, че е направено и невъзможното, за да се завърши обекта в срок и да се спасят парите по ОП "Регионално развитие". Тя напомни и че преди пет месеца на това място е имало само гола поляна, а сега – осемлентов път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Sinus преди 8 години
Ami haide razdaite nagradite na geroite publichno, abe kade sa te?!......v maglata?! Ili v Arena?! - da gi vidim i da im se radvame i otblagodarim!:-) zasto vse geroite gi niama po snimkite?! Nevidimi li sa?!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов от тангентата: Денонощен труд кипеше..."-На мен цялата работа в България ми намирисва на една голяма мутрагента ама айде.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vnu4eto Pipon4e na 2 fevruari li ste se rajda ili sha zashiat mama Kratuna za po-kasno
11
11
 
5
 
! Отговори
червена пенсия преди 8 години
Ама как така ще строи без да е питал?Ето Гея не строеше.
10
2
 
20
 
! Отговори
Шварценегер преди 8 години
Похвално. Обаче какво правим с останалата част от страната? Тя има не по-малка нужда от София. Павликени и Садово например също имат нужда от държавни инвестиции. Не е вината само в крадливите кметове, винага е и в държавата. Какво стана с финансовата децентрализация? Не може само за София да се работи. Трябва да има равновесие и справедливост. Похвално за отсечката. Дано да е качествена и няма инциденти
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
strahotna snimka: 4engeto so4i na kamionite po kogo da udariat...horata sa predlagali da se postroi Yujen potok s nad 400 milina zborove za tranzit na gas do EU.a tuk za 13.5 km nagazanata lila, sterka na guuulemi komunizzzti be, ogazeno menci s voda razliva.tova e GERB, da 13.5km severna skorostna sresti 400miliona Yujnaskorostno GERB otiva v zatvora
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И ний сме дали нещо на света..."Е да де - злобата...
7
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Денонощен труд кипешеИ не се крадеше.Всички комунистиГледаха със злобни очички.Никой не помагаСамо маанаджии.Бели косми гледат,Но не искат да строят.
6
3
 
2
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До MenЕ как !!!
5
5
 
25
 
! Отговори
Anonymen DE преди 8 години
Стига празни хвалби бе, омръзна ми вече! Открива, реже лентички и след 3месеца пропада пътя!
4
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бате Бойко е велик държавник, като Стамболов
3
5
 
32
 
! Отговори
Men преди 8 години
Ай хаирлия да е. Пък от другата седмица ще почваме да я ремонтираме.
2
4
 
30
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
А ти млатеше тенис или играеше мачлета ....Прекина се...
1
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко! Мачкай комунизите!